G4Media.ro

Comisarul european Adina Vălean, despre o dată de aderare la Schengen a…

Sursa Foto: X

Comisarul european Adina Vălean, despre o dată de aderare la Schengen a României: Cred că, de fapt, nimeni nu ştie. Poate doar Austria, poate doar ministrul lor de Interne

Comisarul european român Adina Vălean este de părere că nu poate fi avansată o posibilă dată la care România ar putea intra cu frontierele terestre în spaţiul Schengen. „Cred că, de fapt, nimeni nu ştie, poate doar Austria, poate doar ministrul de Interne al Austriei care s-ar putea să supravieţuiască politic în diverse combinaţii”; spune Adina Vălean, la Prima Tv, transmite News.ro.

„Tot acest subiect este unul de natură subiectivă şi când avem de a face cu lucruri de natură subiectivă e greu să fii obiectiv sau să dai predicţii obiective. De aceea mi-e greu să spun că se poate întâmpla ceva până la sfârşitul anului. După cum ştiu eu, Austria, până la urmă, cam indiferent de guverne, e o ţară foarte dificilă, creează, în general prin încăpăţânare, tot felul de probleme vecinilor sau altor state europene pentru a-şi crea un avantaj propriu. Deci asta e o politică naţională a Austriei”, a afirmat Adina Vălean sâmbătă, la Prima Tv, în cadrul emisiunii Insider Politic.

Aceasta e de părere că România trebuie să continue să facă presiuni pentru aderarea la zona Schengen, acest lucru fiind unul foarte important pentru întreaga economie românească.

Publicitate electorală

„Pe de altă parte, şi în Austria e în creştere Partidul naţionalist extremist, deci nu putem şti dacă o să fie mai bine sau mai rău. Nu pot să pun o dată, cred că, de fapt, nimeni nu ştie (data la care România va fi primită în spaţiul Schengen – n.r.), poate doar Austria, poate doar ministrul de Interne al Austriei, care s-ar putea să supravieţuiască politic în diverse combinaţii. Eu cred că trebuie să menţinem subiectul pe orice agendă de discuţii, trebuie să menţinem presiunea şi determinarea celor care vorbesc pro şi ne susţin în acest demers, reafirmată permanent. Deci asta cred că trebuie făcut, pentru că până la urmă vom găsi, cumva, o breşă prin care să reuşim să obţinem Schengenul terestru, care este super-important pentru România”, adaugă comisarul european pentru Transporturi.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

 1. Adina Vălean stie ca suntem la „pachet” cu Bulgaria? poate colaborati un pic?
  Nu, noi nu suntem speciali ca tara… suntem doar exploatabili

 2. „nu poate fi avansată o posibilă dată …”

  După neputința României de a-și afirma și a-și susține interesele, foarte probabil în următorii 10 ani România NU va adera la Schengen.

  Nimicnicia politicienilor români este argumentul care confirmă probabilitatea expusă anterior.

  România a ajuns un stat complet irelevant în plan internațional, care nu doar că nu poate obține de 13 ani înlăturarea discriminării care îi aduce prejudicii semnificative, în primul rând de natură financiară, dar nici măcar nu poate obține o promisiune, un angajament internațional pentru aderarea la Schengen într-un termen, oricare ar fi acela!

 3. Romania trebuie sa le creeze probleme firmelor austriece,si sai forteze cu schengen. Banii romanilor sint buni ,dar isi bat joc de noi.asta a primit ordin de la putler

 4. Sau rusii……..ei stiu cand intram in Schengen.

 5. Asa cum liderul austriac sustine ca este o problema cu Schengen in privinta frontierelor ,
  trebuie ca U.E. sa recunoasca ca adevarata problema este aceea ca Romania sta la „poarta” Schengen si pierde (prea) multi bani din cauza unor indivizi-politruci cu ambitii personale in tara lor si (probabil) pentru interesul Rusiei…