G4Media.ro

Comisar european: PNRR-urile Ungariei și Poloniei nu vor fi aprobate momentan, din…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Comisar european: PNRR-urile Ungariei și Poloniei nu vor fi aprobate momentan, din cauza problemelor legate de statul de drept

Comisia Europeană (CE) nu aprobă momentan planurile naţionale de redresare şi rezilienţă (PNRR) ale Poloniei şi Ungariei pentru că cele două ţări încă nu au pus în practică recomandările sale privind statul de drept, a precizat vineri comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni, relatează Reuters.

„Sper că vom reuşi să facem progrese în viitorul apropiat, dar încă nu suntem acolo”, a declarat comisarul european la o conferinţă de presă după o întâlnire a miniştrilor de finanţe din zona euro desfăşurată în oraşul sloven Brdo.

Ungaria şi Polonia, ţări conduse de guverne ultra-conservatoare criticate de Bruxelles că încalcă valorile europene prin limitarea drepturilor comunităţii LGBT sau lipsa reformelor din justiţie, sunt vizate de o serie de proceduri de infringement şi juridice declanşate împotriva lor de Comisia Europeană.

Disputele celor două ţări cu Bruxellesul au cunoscut recent o nouă escaladare după ce Ungaria a stârnit indignarea unor lideri vest-europeni prin adoptarea unei legi care interzice promovarea homosexualităţii în şcoli, iar Tribunalul Constituţional polonez a hotărât că măsurile decise de Curtea de Justiţie a UE (CJUE) împotriva reformelor judiciare întreprinse de guvernul de la Varşovia sunt neconstituţionale, Polonia contestând astfel întâietatea dreptului UE asupra celui naţional.

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

 1. si ROMANICA-NORMALA-EDUCATA, nu? nu se mai uita nimeni la furtul pe fata al Justitiei?

 2. Urmat de cel al României .
  Asa este corect altfel vom avea politicieni și amicii de-ai lor cu averi m ai mari decât le au acum.

  • PNRR-ul României va fi aprobat. Și cu nota mare. Asta in timp ce Ungaria, Polonia și Bulgaria sunt deja blocate. Iar inca alte 5 țări sunt departe de aprobare

   Asta e dedicație pentru toți adică care l-au înjurat din greu pe Ghinea de la USR.

  • ghinea este un habarnist penibil.

 3. UDMR cred ca spumega ca se adevereste ce a zis Ciolos :))))))

 4. avea dreptate Ciolos

 5. atunci si platile contributiilor poloniei la UE sa inceteze de facto tot de acum! corect?

  • Corect. Si noi sa impunem taxe vamale, ca suntem praf la balanta comerciala in raport cu Ungaria si Polonia.

 6. Alo, Domnu Președinte Iohannis, mai amânăm și noi un pic mai mult desființarea SIIJ, poate ne premiază și pe noi Comisia cu amânarea semnării PNNR? Multumesc

 7. Pai de unde bani?Nu le ajung la Bruxelles dar sa mai dea și in teritoriu.De asta condiționează aprobarea planurilor,bine,la noi nu e cazul fiindcă planul e făcut de Ghinea .Ce bine ar fi dacă și cotizațiile țărilor ar fi condiționate de respectarea tratatelor semnate.Bai bruxelezilor credeți ca voi sunteți buricul Europei?

 8. Vrem sau nu vrem, cu ajutorul UDMR, o sa alaturam și noi grupului select format acum doar din Ungaria și Polonia. Ce teapa ne-am luat, ca noi, înainte sa ne punem rău cu UE, n-am fost în stare sa luam banii UE și sa ne construim autostrăzi, infrastructura feroviara și spitale, cum au făcut Ungaria și Polonia. Mulțumim UDMR

 9. Și la România închide ochii sau cum de nu vede?!

 10. Cersetorii cu coada pe sus sa IASA din UE daca e o asa diferenta de cultura si viziune asupra drepturilor si democratiei. Nu ii tine nimeni cu forta. Cale batuta!

 11. Ungaria aproape a ajuns la nivelul unei oligarhii corupte precum Rusia. Nu ne putem permite sa cooperăm cu asemenea state kleptocrate, sunt infecțioase și așa avem indeajunse scursuri ale societății în parlament. PSD, PNL, HAUR, UDMR fiind printre primele in lista, niste paraziti infecți.

 12. @ Cei care nu știu ce se întâmplă să taca
  Potzi sa probezi cele afirmate de tine in justiției ?

  Ca e una sa acuzi shi alta sa probezi
  Nu de alta ca coruptzia e penală shi in Ungaria shi dacă tu crezi ca ai probe ia de prezintă-le in justitzie..

  Altminteri ia de explica paradoxul unele dintre cele mai corupte state din lume : China Koreea , Taiwanul (Pre plecarea KMT de la putere ) shi HonG Kong ul (pre ICAC ) au avut cele mai mari rate de creștere economică tocmai in perioada când erau in mod fundamental corupte .

  Cum HK ul renunțat la “coruptzie” cum creșterea sa economică s-a aplatizat.
  Similar Taiwanul.

  Nu zic da spui dacă te mănâncă in cur sa căuti info despre “coruptzia” din Coreea de Sud o sa te sperii.

  Shi cu toate astea creșterea economică, creștere economică .

  Cum masa-n cur ?

  Similar toți “experții” in guvernanta și ajutor internațional se crucesc shi se întreabă cum și de ce creste Bangladesh-ul una dintre cele mai corupte tari din lume in ciuda verdictului lor ca nu poate sa crească .

  Așa încât …… a se scuti cu gargaristii ăștia cu cheița