G4Media.ro

Comandantul forțelor terestre ucrainene: „Începând de astăzi, principala noastră sarcină în Bahmut…

Sursa foto: Wikimedia Commons / Vol Nyk

Comandantul forțelor terestre ucrainene: „Începând de astăzi, principala noastră sarcină în Bahmut este să epuizăm forțele copleșitoare ale inamicului și să le provocăm pierderi grele”

Ucraina urmărește să epuizeze și să provoace pierderi grele forțelor rusești care încearcă să captureze micul oraș Bahmut din estul țării, a declarat comandantul forțelor terestre ucrainene într-o înregistrare video postată marți, relatează The Guardian.

Într-o înregistrare video în care apare adresându-se soldaților în ceea ce pare a fi un mare depozit industrial, generalul-colonel Oleksandr a declarat că Rusia continuă să se concentreze asupra zonei Bahmut după luni de luptă.

Moscova consideră că capturarea Bahmut este vitală în eforturile sale de a stabili un control complet asupra regiunii industriale Donbas din estul Ucrainei.

„Ei nu se opresc din încercarea de a înconjura și captura orașul”, a declarat Syrskyi, potrivit Reuters, în videoclipul postat pe aplicația de mesagerie Telegram.

„Începând de astăzi, principala noastră sarcină este să epuizăm forțele copleșitoare ale inamicului și să le provocăm pierderi grele. Aceasta va crea condițiile necesare pentru a ajuta la eliberarea teritoriului ucrainean și pentru a accelera victoria noastră”.

Înainte de război, Bahmut avea o populație de aproximativ 70.000 de oameni, dar orașul a fost practic distrus în aproximativ opt luni de lupte intense, deseori la mică distanță.

Syrskyi s-a întâlnit cu trupele din apropierea liniei de front, în timp ce Ucraina se pregătește pentru o posibilă contraofensivă după 13 luni de război. El a declarat luni că apărarea Bahmut este o necesitate militară.

Syrskyi a declarat că vizitele sale pentru a se întâlni cu trupele din apropierea liniei frontului au fost necesare pentru ca el și comandanții săi să convină asupra unor planuri care să aibă „rezultate reale pe câmpul de luptă, dar nu pe hărți”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Ingenios! Fix asta zic și rusii ca fac (demilitarizarea Ucrainei).

    • Sincer, la 500.000 ruși scoși din luptă, dispariția grupului Wagner, smiorcăiala la porțile Iranilului si ale Chinei pentru arme, aș zice că s-a produs demilitarizarea Rusiei!

    • @Marionette: Da, se demilitarizează reciproc, how cool is that!