G4Media.ro

Președintele Colegiului Medicilor din Bucureşti: Noi suntem într-adevăr pentru libera gândire, suntem…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele Colegiului Medicilor din Bucureşti: Noi suntem într-adevăr pentru libera gândire, suntem pentru dreptul la exprimare al oricărui medic, dar dorim ca medicii să discute pe baza dovezilor ştiinţifice

Preşedintele Colegiului Medicilor din Bucureşti, Cătălina Poiană, consideră că instituţia pe care o conduce este pentru dreptul la exprimare al oricărui medic, dar îşi doreşte ca medicii să discute pe baza dovezilor ştiinţifice.

Cătălina Poiană a fost întrebată, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că sunt mulţi medici care îndeamnă pe oameni să nu se vaccineze, inclusiv sunt medici de familie care nu îşi ajută pacienţii să ajungă la vaccinare, ce mesaje are pentru ei şi cum poate fi rezolvată această problemă.

“În primul rând, aş vrea să nu generalizăm şi să nu considerăm că aceasta este conduita corpului profesional medical românesc. Numărul cazurilor de acest gen este infinit mai mic decât numărul medicilor care şi-au făcut datoria în această perioadă cu toată responsabilitatea nu numai din punctul de vederea al actului medical, ci şi din punctul de vedere al informării. Da, întotdeauna, sunt cazuri cu problemă, nicio problemă nu este fără uscături.  Bineînţeles, că ne dorim ca aceste cazuri să fie cât mai puţine şi întotdeauna am considerat că medicul are datoria de a face o comunicare responsabilă şi întotdeauna trebuie să îşi asume gravitatea datelor pe care le prezintă. Orice medic care iese în spaţiul public şi care face o comunicare nu este o simplă persoană. Medicul, în momentul în care iese în spaţiul public, este văzut de populaţie ca specialistul în care el trebuie să aibă încredere şi atunci trebuie să îi ia în considerare mesajul. Este motivul pentru care fac apel la responsabilitate în rândul medicilor pentru ca aceste cazuri să fie  cât se poate de puţine şi ne dorim practic deloc”, a transmis Cătălina Poiană.

Întrebată dacă au fost raportate astfel de situaţii, ea a răspuns:  “Pe municipiul Bucureşti a fost o situaţie şi am primit sesizări la Colegiu despre o asemenea persoană. Întotdeauna când sunt cazuri care ridică probleme, colegiile funcţionează în acest fel: departamentul de jurisdicţie instrumentează cazul medicului respectiv şi concluziile sunt înaintate comisiei de disciplină de pe lângă Colegiul teritorial, în cazul nostru, Comisia de disciplină a Bucureştiului, aşa s-a întâmplat şi în cazul acestui medic, Comisia de disciplină a Bucureştiului a decis o sancţiune, care a fost adusă la cunoştinţa celor care au făcut sesizările şi la cunoştinţa medicului respectiv. Întotdeauna când se dă o sancţiune unui medic, acesta poate să o conteste ceea ce s-a întâmplat şi în acest caz, a contestat-o către comisia superioară de disciplină de la care aşteptăm rezultatul”.

Cătălina Poiană a precizat că este pentru dreptul la exprimare al oricărui medic, dar îşi doreşte ca aceştia să discute pe baza dovezilor ştiinţifice.

“Colegiul Medicilor Bucureşti a luat atitudine în faţa acestor situaţii. Noi suntem într-adevăr pentru libera gândire, suntem pentru dreptul la exprimare al oricărui medic, dar dorim ca medicii să discute pe baza dovezilor ştiinţifice. Noi suntem întotdeauna adepţii a ceea ce numim medicina bazată pe dovezi”, a explicat preşedintele Colegiului Medicilor din Bucureşti, conform news.ro

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

38 comentarii

 1. Asta ne prostește pe față!

  • vreun argument, ceva, sau ai avut o revelatie? 😀

  • Am 4 plangeri depuse la Colegiul Medicilor, una din 2013, restul din 2016 si 2017. Nici una nu a primit solutia finala pana acum. Au stat la sertar ani de zile fara sa fie clintite.
   In ziua in care m-au chemat la audieri (in 2021) au refuzat sa ma primeasca, iar ulterior in procesul verbal au scris ca nu m-am prezentat. Traiasca tovarasia!

  • Tanti Cătălina Poiană a invățat limbajul de lemn.
   A repetat de citeva ori aceeași placă. In rest nimic
   folositor. A vorbit ca să nu tacă și și-a luat indemnizaţia
   degeaba. Eu am o „podoabă” de medic de familie complet
   ineficient. NU te consultă, nu-ţi măsoară nimic, NU folosește
   stetoscopul. Doar te interoghează dacă te doare ceva și iţi dă
   in consecinţă o trimitere la serviciul adecvat, dar valabilă
   oriunde. Unde te duci ? Te interesezi pe internet, cauţi singur
   spital sau policlinică. Că de aceea ai internet.
   Sau dacă vii cu o reţetă de la medicul specialist ţi-o transcrie
   compensat. In rest absolut nimic.
   Oare așa se „consultă” un pacient ? Te intreabă ce tensiune ai,
   ce puls, ce temperatură. Atit știe. Ce medic mai e și asta ?

  • @Calche la tine nu mai e cazul se pare că a terminat altul treaba mai demult !!!
   O sa ne lipsești ….

 2. frumosa masca ! din farmacie a fost cumparata ? vreau si eu !

 3. DR. POIANA ARE DE GAND SA COMENTEZE AFIRMATIA DR. ARAFAT, CARE CRED CA ESTE MEBRU AL COLEGIULUI MEDICILOR.., PRECUM CA PRAGUL DE 60% VACCIARE A CADRELOR DIDACTICE PERMITE FUCTIONAREA CU PREZENTA FIZICA A UNITATILOR DE INVATAMANT, DAR DR ARAFAT NU CUNOASTE IN BAZA A CE? A CIU? S-A DAT ACEASTA DECIZIE???
  SAU CAND VINE VORBA DE DR ARAFAT, PROBLEMA JUSTIFICARII STIINTIFICE A DECIZIILOR..DECI NU A UBEI SIMPLE AFIRMATII, CI A UNEI DECIZII CU RPERCURSIUNI DIRECTE ASUPRA CETATENILOR, ..NU SE IA IN CALCUL???

 4. “Colegiul Medicilor Bucureşti a luat atitudine în faţa acestor situaţii. Noi suntem într-adevăr pentru libera gândire, suntem pentru dreptul la exprimare al oricărui medic, dar dorim ca medicii să discute pe baza dovezilor ştiinţifice. Noi suntem întotdeauna adepţii a ceea ce numim medicina bazată pe dovezi”

  Contra-argumentul Sosocilor: „da’ , ceeee, Facebook nu e stiinta? Nu merge pe calculatoare si Internet si curent care tin de stiinta? ce e cenzura asta? nu avem dreptul la o parere? ce daca e zi afara? parerea mea e ca e noapte, ce daca tu vezi ca e zi, eu zic ca e noapte, ceeee, in alte tari gen Rusia nu e noapte acum ???”

  Cenzura evident ca nu e buna, dar se merge pe buna-credinta. Daca cineva ignora elemente de bun-simt, date reale, statistici, dovezi stiintifice, experimente dovedite si enumera doar exceptiile, nu e ok. Pana acum vad o groaza de argumente la cat de periculoase sunt vaccinurile. Corect, pot fi periculoase in anumtie circumstante, nimeni nu neaga asta. Ce nu inteleg este de ce in acelasi timp se ignora TOATE cazurile in care vaccinurile au salvat milioane de oameni.

  Ce vreau sa spun: un pro-vaccinist va spune ce zic si eu: „da, vaccinurile au salvat si ajutat oameni, au redus sau eliminat si au potential sa eradice multe molimi, dar, au si efecte secundare si pot fi fatale pentru unii in anumite situatii”, dar in viata mea nu am auzit un anti-vaccinist spunand „vaccinurile omoara, provoaca bolile X, Y si Z, contine ingredientele A, B si C, sunt facute pentru conspiratiile G, H si I, se va intampla M, N, O si P, se fac experimente pe noi, se poate face si drege… DAAARRRR, da, recunosc ca or fi fost CATEVA cazuri de 0.01% cand au fost intr-adevar benefice”.

  Era doar o observatie.

  • @ iți pasă MULT
   Convinge-l si pe Luc Montagner ! 😂

  • [31.10, 18:25] Denisa Olteanu😃: Dar:Pfizer has said people with a history of severe adverse allergic reactions to vaccines or the candidate’s ingredients were excluded from their late stage trials, which is reflected in the MHRA’s emergency approval protocol.
   [31.10, 18:29] Denisa Olteanu😃: Both vaccines can induce strong versions of fairly typical reactions to inoculation generally, including headaches, muscle and joint pain, and fever, especially after the second shot. The shots have been connected to rare cases of severe allergic reactions which generally can be treated with adrenaline, although a small minority of cases required insertion of a tube into the windpipe to help with breathing. It’s thought likely that mRNA vaccines have triggered cases of inflammation in the heart and heart lining of some recipients, mostly younger people. The risk of this reaction is extremely low, most cases are mild, and people often recover with no or minimal treatment, according to U.S. health officials. After getting Moderna’s vaccine, some people get delayed rashes that are sometimes dramatic but not dangerous.

  • @motz Luc Montagner e dus cu pluta de mult. https://en.wikipedia.org/wiki/Luc_Montagnier#Controversies pe el doar un psihiatru il mai poate convinge! 😀

  • Ești asa spălat pe creier ca nu vezi ca ti-ai răspuns singur! Vaccinurile au salvat vieți, iar astea nu sunt vaccinuri, sunt terapie genica. Dacă ai sa pui mana sa citești, ai sa vezi ca aceste asa zise”vaccinuri” nu imunizeaza, asa cum fac vaccinurile, dovada numărul mare de vaccinați care se infectează peste tot în lume. Terapia genica este ca un tratament, motiv pentru care necesita doze repetate.
   Era doar o observație.

  • Da aveti dreptate doar ca nici vaccinul nu poate fi sustinut in baza unor probe solide de testare in timp 3 – 5 ani pt a putea afirma cu tarie da e calea cea mai buna de a depasii pandemia.La ora actuala are o vchime de 11 luni este extrem de prematur sa te pronunti pe viitoare reacti adverse mai ales din partea medicilor care se pare ca dau dovada de slab pregatiti.Momentan vaccinul are efect de turma

 5. Ce treabă are „libera gandire” cu dovezile științifice? Altă tanti care se află în treabă. Te duci la medic să te trateze pe baza „liberei gandiri ” sau pe baza științei medicale?

 6. Nici comuniștii nu au intrat cu bocancii în medicina. Este rușinos ca medicii nu au reacții. Cunosc doar o câțiva care în mod constant își exprima punctul de vedere.
  E adevărat ca și medicii de familie descurajează vaccinarea dar bieții oameni în loc sa se consulte cu medicul de familie se consulta doar cu televizorul.

 7. Vorbeste cea mai obtuza casta din romania.

 8. pai cum? un medic de ochi, sau plastician, sau stomatolog sau gastro enterolog nu se pricepe la virusi la fel de mult ca unii care studiaza an de an de an DAOR virusi? incredibil, eu daca viitore ma duc sa-mi scot dintii la oftalmolog

 9. Pai sa ne spuna doamna doctor care sunt efectele pe termen lung (5-7ani) ale vaccinurilor mRNA.
  Dar dovedit stiintific.
  Asta tinandu-se cont ca pana la ăsta (aprobat de urgenta) nu le-a iesit nici unul.

  • @Gica Contra: Da’ la Balaceanca ai incercat sa gasesti dovezi ? Ca si acolo te tine fara dovezi.

  • Dar despre cei imunizati natural de ce nu se vorbeste? De ce nu se iau in calcul si informatiile despre cei asimptomatici, si despre cei care au anticorpii la un nivel mai mare decat cei vaccinati? Eventual si cei care nu s-au imbolnavit deloc?
   Asta este un mod obiectiv de abordare? Asa se discuta doar pe baza dovezilor stiintifice?
   De ce o persoana vaccinata are drept de circulatie cand poate la fel de bine sa fie purtator al virusului la fel ca o persoana nevaccinata, si practic poate raspandii virusul?

 10. Ce incredere sa mai am intr-un medic care este impotriva unui tratament ? Azi nu este de acord cu vaccinul Covid maine nu va trata un bolnav cu alt medicament asa pentru ca are el o parare mor si vor muri bolnavii . Acesti medici mai au putin si vor spune ca atunci cand ti se termina zilele n-ai ce sa mai faci , ceva de genul spitalul este DEGEABA !
  NU AU CE CAUTA ASEMENEA MEDICI IN SPITALE !!!
  Cei la care COVIDUL LE-A TERMINAT MAI REPEDE ZILELE SUNT DEJA INTR-UN LOC FARA EFECTE ADVERSE , CU IARBA VERDE , FARA DURERE ..NUMAI PACE SI LINISTE.
  ESTE SIMPLU: ACOLO UNDE OAMENII SAU VACCINAT TRAIESC IAR ACOLO UNDE NU SAU VACCINAT MOR PE CAPETE !!!!

  • Sau vorbesc doar cei ce își primesc renta lunara pentru promovarea vaccinării. V ați gândit câți șoricei de laborator „cerceteza/studiază ” pentru un salariu frumușel în folosul marilor concerne Pharma?!

  • @Micutza nu dragă nu își primesc renta lunară pentru promovarea vaccinării își primesc salariul muncind în condiții foarte grele să scape din ghearele morții COVIDIOȚII !!!!
   Mă gândesc la copiii care au rămas orfani de un părinte sau de amândoi , părinți care sau tratat conform ”prescripțiilor” unor inculți cu radacini și frunze . Mă mai gândesc că pentru a ajunge să lucrezi în laboaratoare pentru un salariu ”frumușel” TREBUIE STUDIAT ANII BUNI LA ȘCOLI ÎNALTE.
   Concernele, inclusiv cele pharma, nu erau sărace înainte de pandemie și nici nu vor ieși mai bogate după această pandemie, dar e bine să mai rămână printre noi și COVIDIOȚII pentru a putea număra victimele dezinformărilor lor !!! Vorba lui Șoșoacă unii dintre voi deja ”continuă lupta de sus ” . Vaccineză-te ! Viața este bunul cel mai de preț pe care l-am primit de la Dumnezeu !

 11. Pnntru cativa banuti uni au uitat de juramantul facut:

  -Mă angajez solemn să-mi consacru viaţa în slujba umanităţii;
  -Voi exercita profesiunea cu conştiinţă şi demnitate;
  -Sănătatea pacienţilor va fi pentru mine obligaţie sacră;
  -Voi păstra secretele încredinţate de pacienţi chiar şi după decesul acestora;
  -Voi menţine prin toate mijloacele onoarea şi nobila tradiţie a profesiunii de medic;
  -Nu voi îngădui să se interpună între datoria mea şi pacient consideraţii de naţionalitate, rasă, religie, partid sau stare socială;
  -Voi păstra respectul deplin pentru viaţa umană de la începuturile sale chiar sub ameninţare şi nu voi utiliza cunoştinţele mele medicale contrar legilor umanităţii.
  Fac acest jurământ în mod solemn, liber, pe onoare

 12. lasati vrajeala!
  pe cand ridicarea dreptului de aprofesa pentru doctorii care au negat existenta COvid 19, au clamat ca este o simpla raceala si au acuzat medicii ca omoara pacientii la ATI?

 13. Medicii de azi nu au vocabular pentru a exprima dovezile stiintifice. Pop, Mihaila, Arafat, Cercel, Ciuvica, Ciuhodaru, etc, se exprima ca ţapinarii, nu de medicii.

 14. care e opinia onoratei despre "competentele" in homeopatie, apiterapie, acupunctura, oferite de Universitatea ei si autorizate de Ministerul platit de noi?

  lasa-ne cu medicina cu dovezi, ca nu mai sunt vremurile alea

 15. Sau vorbesc doar cei ce își primesc renta lunara pentru promovarea vaccinării. V ați gândit câți șoricei de laborator „cerceteza/studiază ” pentru un salariu frumușel în folosul marilor concerne Pharma?!

  • @Micutza nu dragă nu își primesc renta lunară pentru promovarea vaccinării își primesc salariul muncind în condiții foarte grele să scape din ghearele morții COVIDIOȚII !!!!
   Mă gândesc la copiii care au rămas orfani de un părinte sau de amândoi , părinți care sau tratat conform ”prescripțiilor” unor inculți cu radacini și frunze . Mă mai gândesc că pentru a ajunge să lucrezi în laboaratoare pentru un salariu ”frumușel” TREBUIE STUDIAT ANII BUNI LA ȘCOLI ÎNALTE.
   Concernele, inclusiv cele pharma, nu erau sărace înainte de pandemie și nici nu vor ieși mai bogate după această pandemie, dar e bine să mai rămână printre noi și COVIDIOȚII pentru a putea număra victimele dezinformărilor lor !!! Vorba lui Șoșoacă unii dintre voi deja ”continuă lupta de sus ” . Vaccineză-te ! Viața este bunul cel mai de preț pe care l-am primit de la Dumnezeu !

 16. “dovezi stiintifice” pe care le primesc pe o
  brosura la intrare in unitate ?!

 17. Dar despre medicii vanduti companiilor pharma? Pe aia nu-i cerceteaza nimeni?

  • Hai cu dovezi !
   Vaccineaza-te !
   Vei avea ca efect advers o stare de bine , siguranță și cel mai mare efect e că te vei elibera de toate motivele care te-au oprit să faci acest lucru înainte de a fi prea târziu !
   Familia ta are nevoie de tine.

 18. Dovezile aduse de Mullis și de Malone nu se pun? Aha, trebe doar partea ailaltă de știință.

 19. Întradevăr, voi sunteți „pentru o gândire libera” și pentru Șpăgi, daca nu va da pacientul o șpagă mare, îl lăsați să moară în spital. Niste gunoaie. Vezi cazul Brașov.

 20. Cancerul și buba neagră să-i mănânce pe vaccinați.