G4Media.ro

Colegiul Medicilor: Să începem construcţia de spitale în mod fizic şi nu…

Colegiul Medicilor: Să începem construcţia de spitale în mod fizic şi nu pe hârtie. Deficitul de personal trebuie acoperit urgent

Reprezentanţii medicilor susţin că trebuie să înceapă construcţia de spitale „în mod fizic şi nu pe hârtie”, care să beneficieze de „circuite corecte, la nivelul anilor pe care îi trăim”, relatează Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă, preşedintele Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti, Cătălina Poiană, şi preşedintele Colegiului Medicilor din România, Daniel Coriu, afirmă că în sistemul medical românesc există un deficit de personal.

„Întrebăm public: Dacă echipamentele din spitale au nevoie de mentenanţă periodică, medicii şi echipele din unităţile medicale, mai ales din spitalele COVID, unde activitatea a fost la foc continuu în ultimul an, de ce au nevoie? Nu trebuie să uităm că în sistemul medical românesc există un deficit de personal, iar acest aspect trebuie urgent acoperit, astfel încât să dăm posibilitatea medicilor să intre odihniţi în activitatea lor şi, bineînţeles, să se facă toate eforturile astăzi ca să nu se mai repete tragedii în sistemul medical din România, iar de mâine să începem construcţii de spitale, în mod fizic şi nu pe hârtie, care să beneficieze de circuite corecte la nivelul anilor pe care îi trăim”, spun reprezentanţii CMR şi CMMB.

Potrivit acestora, problemele din sănătate nu sunt aferente doar acestei perioade, ci sunt probleme „cronice, de zeci de ani”.

În opinia reprezentanţilor CMR şi CMMB, pacienţii trebuie să beneficieze de servicii medicale într-un mediu sigur.

„Cu toţii am simţit aseară o sperietură îngrozitoare cu privire la incidentul de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti. Am ascultat declaraţiile medicului manager, bazate pe declaraţiile colegilor din spital care erau de gardă, şi ne dăm seama cât de mare şi de complexă este încărcătura mai ales la nivel psihologic, şi nu numai, a personalului medical care lucrează în spitalele româneşti. Este solicitant şi implică o mare responsabilitate să îţi desfăşori activitatea de medic în general, dar trebuie să ne dăm seama cât de complicat este ca astăzi să lucrezi în spitale, să fii medic în spitale vechi, cu infrastructură depăşită, să fii medic de gardă care, pe lângă răspunderea pe care o ai faţă de pacienţi, trebuie să răspunzi şi pentru minusurile unui sistem de sănătate care, de la Revoluţie şi până în prezent, nu a beneficiat de investiţii majore, corecte, pentru o infrastructură adecvată”, susţin Daniel Coriu şi Cătălina Poiană.

sursa foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. Mai intai asteptati sa se intoarca aia care sunt platiti de spitale si in acelasi timp lucreaza in strainatate si care nu sunt cazuri izolate!!
  Si e o prcatica despre care voi, institutie politizata si plina de interese, stiti cu siguranta.

 2. Eu nu inteleg de ce nu se iau masuri impotriva brain-drain-ului. Adica daca faci facultatea in Romania si apoi pleci sa profesezi in afara, ar trebui sa iti platesti studiile. Educatia este gratuita pentru ca beneficiile ei se intorc in societatea care le-a finantat, altfel nu are de ce sa fie gratuita.

 3. Vreti Spitale fizic, nu pe hartie?!!!
  N-o sa vedeti!!
  Programul de guvernare al maretei alinate PNL-USR PLUS-UDMR 2021-2024 e foarte PROMITATOR, il depaseste pe cel al lui Dragnea din 2016!
  Programul de guvernare PSDragnea promitea 8 Spitale regionale si 1 Republican(mai ceva ca AKH Viena, se lauda Dragnea la toate TVurile!!)
  Au facut fix NIMIC, nici unul NU a fost demarat de PSD!
  Programul de guvernare al aliantei PNL-USR PLUS-UDMR promite 10 Spitale, inclusiv maternitati CONSTRUITE, adica 10 Spitale NOI NOUTE!
  Orice om normal la cap, cu memorie buna privind saga constructiei Spitalelor romanesti, ar spune ca cele 10 Spitale NOI noute TREBUIIE demarate imediat, ca sa poata fi GATA in cei 4 ANI!!
  Bugetul pe 2021 nu le pomeneste!
  Aveti rabdare, probbail ca vor demara din 2022 si vor fi gata in 2024, aveti incredere in Reformele lui Catu!!
  Vlad Voiculescu Minsitrul Sanatatii e scump la vedere, nu s-a arata deloc sa ne informeze ce va FACE Guvernul in 2021 in domeniul mult asteptat al CONSTRUIRII celor 10 Spitale NOI noute PROMISE in Programul de guvernare al aliantei!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.