G4Media.ro

Colegiul Medicilor din România s-a autosesizat cu privire la cazurile de la…

Sursa foto: Pixabay / Julio César Velásquez Mejía

Colegiul Medicilor din România s-a autosesizat cu privire la cazurile de la spitalele din Botoşani şi Târgu Jiu

Colegiul Medicilor din România a anunţat, miercuri după-amiază, că instituţia s-a autosesizat, prin colegiile teritoriale din Botoşani şi Gorj, şi face anchete disciplinare cu privire la medicii implicaţi în cazul de la Maternitatea ”Mavromati” din Botoşani, unde o tânără cu sarcina oprită din evoluţie a murit după ce timp de şapte ore nimeni nu a îngrijit-o, şi în cazul Spitalului din Târgu Jiu, unde o femeie gravidă în luna a noua a fost operată de eventraţie.

”Colegiul Medicilor din România, prin colegiile teritoriale din Botoşani şi Gorj, s-a autosesizat atât în cazul decesului de la Botoşani, cât şi în situaţia de la Târgu Jiu, şi a declanşat din oficiu o anchetă disciplinară, pentru a cerceta profesional şi deontologic medicii implicaţi. (…) Sistemul medical din România, prin toate componentele lui, de la medici la autorităţi şi factori de decizie, instituţii, organizaţii, necesită o reformă profundă, astfel încât riscul de apariţie a situaţiilor despre care discutăm astăzi să fie diminuat. Anchetele care se află acum în desfăşurare pot să aducă şi vor aduce clarificări cu privire la ceea ce s-a întâmplat. Esenţial este ca aceste concluzii ale anchetelor să conducă la îmbunătăţirea cadrului legal şi de funcţionare a sistemului medical, iar astfel de cazuri să nu se mai repete. Trebuie creat un mecanism eficient, cu rol de prevenire şi de protejare a celor implicaţi, pacienţi şi medici, deopotrivă”, transmite, printr-un anunţ postat pe Facebook, miercuri după-amiază, Colegiul Medicilor din România.

Instituţia are, conform statutului său, ca principal obiect de activitate controlul şi supravegherea exercitării profesiei de medic, aplicarea legilor şi a regulamentelor care organizează şi reglementează exerciţiul profesiei, reprezentarea intereselor profesiei de medic şi păstrarea prestigiului acestei profesii în cadrul vieţii sociale.

”Fiecare dintre aceste obiective poate fi realizat doar prin implicarea colegilor noştri medici, a căror întreagă activitate profesională trebuie să fie dedicată exclusiv apărării vieţii, sănătăţii şi integrităţii fizice şi psihice a fiinţei umane”, precizează reprezentanţii acestui for.

Sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...