G4Media.ro

Colectă mondială de fonduri în lupta împotriva Covid-19, organizată de Bruxelles. Ursula…

Colectă mondială de fonduri în lupta împotriva Covid-19, organizată de Bruxelles. Ursula von der Leyen vrea să strângă 7,5 miliarde de euro pentru vaccin, teste și tratamente

Guverne, filantropi, conducători de întreprinderi şi celebrităţi sunt chemaţi să participe la o colectare de fonduri mondială organizată luni, 4 mai, de Bruxelles. Banii vor fi destinaţi cercetării în vederea găsirii unui vaccin şi unor tratamente împoriva noului coronavirus, relatează AFP, citată de Agerpres.

Preşedinta Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, speră să adune 7,5 miliarde de euro, potrivit colaboratorilor acesteia.

Ursula von der Leyen se sprijină pe Fundaţia lui Bill şi Melindei Gates, care va juca un rol important în această colectare de fonduri.

Miliardarul şi filantropul american pledează în favoarea unei mobilizări generale a îngrijitorilor, cercetătorilor şi guvernanţilor.

”Învingerea coronavirusului necesită un răspuns şi acţiuni susţinute pe numeroase fronturi”, a subliniat Ursula von der Leyen. ”Trebuie să dezvoltăm un vaccin, să-l producem şi să-l desfăşurăm în toate colţurile lumii. Şi trebuie să-l facem disponibil la preţuri abordabile”, a mai adăugat șefa Comisiei Europene.

Dintre cele 7,5 miliarde de euro pe care mizează să le adune, patru miliarde sunt destinate dezvoltării unui vaccin, două miliarde de euro tratamentelor, iar 1,5 fabricării de teste, precizează Comisia Europeană.

Foto: Ursula von der Leyen, șefa Comisiei Europene (sursa: Facebook)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

 1. Greu de descris in cuvinte aceasta prostie.
  Parca il si aud pe vali vijelie anuntand: ” de la bill gates, o suta de milioaneeee fara numar!!!!”.
  De fapt e o initiativa a lui bill gates la care ursula vdl e pusa doar de forma.
  In plus asocierea presedintei comisiei europene cu o entitate privata ridica mari semne de intrebare si asupra altor initialive gen „green deal”. Oare cine o fi impus planul ala? Tot bill gates?
  Ar mai fi de comentat ca cea mai mare parte a fondurilor va merge inspre un vaccin. Exact genul de actiune care da apa la moara antivaccinistilor.
  Hai sa enumeram numai vreo cateva argumente:
  1. Exista o mare posibilitate sa nu se poata dezvolta un vaccin. Vaccinul anti hiv este asteptat de peste 30 de ani.
  2. Exista o mare posibilitate ca virusul acesta, covid19 sa dispara precum a aparut la fel cum a disparut de exemplu virusul gripei spaniole. Si atunci un vaccin specific devine inutil.
  3. Chiar si dupa aprobarea punerii pe piata a unui vaccin acesta trebuie evaluat in ceea ce priveste
  siguranta pe termen lung. Impunerea obligativitatii vaccinari cu un produs care nu a fost evaluat pe termen lung si foarte lung cu privire la efectele secundare este chestionabila.