G4Media.ro

Cod roșu de caniculă duminică în București și sudul României, temperaturile vor…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Cod roșu de caniculă duminică în București și sudul României, temperaturile vor atinge 39 de grade

ANM a emis vineri o alertă cod roșu de caniculă pentru duminică. În județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, în sudul județelor Vâlcea, Argeș și Dâmbovița, precum și în București, valul de căldură va fi persistent și intens, iar temperaturile vor fi deosebit de ridicate, pentru a cincea zi consecutiv. Temperaturile maxime vor fi de 38 – 39 de grade, iar cele minime se vor situa în jurul a 20 de grade (nopți tropicale).

Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Și sâmbătă, 22 iunie, vremea va fi caniculară, cu disconfort termic accentuat şi indicele de disconfort termin de peste 80 de unităţi. Cerul va fi mai mult senin, cu înnorări trecătoare seara şi la începutul nopţii. Vântul va sufla slab până la moderat, iar maxima va fi de 36 – 37 de grade. Pe timpul nopţii, mercurul din termometre va oscila între 17 şi 19 grade.

ANM a emis, vineri, două alerte Cod roşu de caniculă extremă, valabilă, sâmbătă şi duminică, în opt judeţe din sud, precum şi în municipiul Bucureşti, în ultima zi a a acestei săptămâni.

De asemenea, mai multe avertizări Cod galben şi Cod portocaliu de căldură vor fi valabile în peste trei sferturi din ţară, pe parcursul zilelor de vineri, sâmbătă şi duminică.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează