G4Media.ro

Cod portocaliu de inundaţii pe râurile din județul Satu Mare

Sursa foto: www.hidro.ro

Cod portocaliu de inundaţii pe râurile din județul Satu Mare

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, sâmbătă, o avertizare Cod portocaliu de inundaţii, valabilă până duminică la ora 12:00 pe râurile din bazinul hidrografic Crasna, sectorul situat în aval de staţia hidrometrică Craidorolţ, sector îndiguit, în judeţul Satu Mare, relatează Agerpres.

Conform prognozei de specialitate, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale.

Acelaşi cod este valabil sâmbătă, în intervalul orar 12:00 – 24:00, pe râurile din bazinul hidrografic Tur, sectorul situat în aval de staţia hidrometrică Turulung (sector îndiguit – judeţul Satu Mare).

De asemenea, un Cod galben este în vigoare începând de sâmbătă, la prânz, până duminică, 17 decembrie, la miezul nopţii. Acesta va afecta râurile din bazinele hidrografice: Tur – sectorul situat în aval de acumularea Călineşti Oaş (judeţul Satu Mare), Crasna – sectorul situat în aval de staţia hidrometrică Craidorolţ (judeţul Satu Mare) şi Barcău – sectorul situat în aval de staţia hidrometrică Bâlc (judeţul Bihor).

În intervalele precizate, nivelurile se vor menţine peste cotele de apărare, ca urmare a propagării viiturilor din amonte.

Hidrologii recomandă respectarea măsurilor dispuse de autorităţile de la nivel naţional, judeţean sau local, cu responsabilităţi în gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...