G4Media.ro

Coaliția pentru Dezvoltarea României cere exceptarea bacșișului de la plata asigurărilor de…

Coaliția pentru Dezvoltarea României cere exceptarea bacșișului de la plata asigurărilor de sănătate (CASS)

Coaliţia pentru Dezvoltarea României (CDR), cea mai puternică inițiativă a mediului de afaceri, care reunește cele mai mari organizații ale investitorilor români și străini, cere guvernului într-un comunicat de presă să excepteze bacșișul de la plata contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate (CASS).

CDR se referă la proiectul de impozitare a bacșișului, proiect pus în dezbatere publică de Ministerul Finanțelor.

”Coaliţia pentru Dezvoltarea României a susţinut propunerea ca bacșișul să fie evidenţiat în bonul fiscal separat de contravaloarea bunurilor şi serviciilor, să nu fie purtător de TVA, să fie impozitat cu 10%, similar veniturilor din alte surse şi să fie distribuit angajaţilor de către angajator. Coaliţia pentru Dezvoltarea României nu este de acord cu impunerea contribuţiei de asigurări sociale de sănătate în cazul bacșișului. Considerăm că aceste venituri trebuie exceptate de la plata contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate, nereprezentând contravaloarea unui bun sau a unui serviciu prestat, precum şi pentru a asigura impactul economic aşteptat de la acest nou regim de reglementare”, arată organizația.

Foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Mare parte din dezvoltarea Romaniei e fake. Tara e plina de alfabeti functionali sau chiar analfabeti pur si simplu si – in afara de sinecurile bine platite de la stat – joburile pentru analfabeti functionali sunt mai bine sau aproape la fel de bine platite ca joburile la care se cere in principiu o diploma. Deunazi ascultam o conversatie, intamplator la un semafor, dintre o mama care ii dadea exemplu fiului – care se plangea ca a facut o facultate si nu isi gaseste de munca in domeniul studiat – pe un amic de-al lui de cartier care nu terminase decat liceu sau profesionala si care lucra si avea si masina, zicandu-i „Dar Petre cum traieste!?”. Asta e adevarul trist, nu universal, dar asta e adevarul : sunt unii care fac o facultate – proasta asa cum e in Romania – si abia ating cei 3000 de lei care sunt acum salariul minim pentru zidar si necalificati in constructii. La fel un chelner dintr-un club de noapte de fite din Bucuresti face de rusine un profesor de liceu la castiguri. Ce spune asta despre dezvoltarea Romaniei?

  2. Bacsisul trebuie impozitat pentru ca 1) normal e ca patronii sa le dea salariu decent decent angajatilor cu cotizatii si asigurari sociale si de sanatate, nu sa traiasca precar din bacsis (am vazut anunturi de job care faceau publicitate la bacsis nu la salarii; 2) sa se inteleaga ca trebuie sa dai restul exact la nota si daca vreau si mi-a placut iti las bacsis, asa se face afara, e ceva extra pentru atentie deosebita nu ciubuc chiar daca aduci ciorba rece si antreurile le astepti pe gura uscata (valabil mai ales si pentru taximetristi si alti ciubucari din oficiu!)

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.