G4Media.ro

Coadă la Institutul Cantacuzino pentru noul supliment alimentar de stimulare a imunității…

Coadă la Institutul Cantacuzino pentru noul supliment alimentar de stimulare a imunității lansat de centrul de cercetare / Ministerul Apărării anunță că pot fi produse doar o mie de flacoane la două săptămâni

UPDATE: Ministerul Apărării anunţă că Institutul Cantacuzino a scos miercuri la vânzare doar 942 de flacoane din suplimentul alimentar OROSTIM-HV, care întăreşte imunitatea organismului la infecţii respiratorii, însă susţine că producţia poate fi crescută prin implicarea unor firme private, relatează Agerpres.

Zeci de oameni s-au aşezat la coadă de la primele ore ale dimineţii, în faţa Institutului Cantacuzino, pentru a cumpăra noul supliment alimentar OROSTIM-HV, primul produs lansat pe piaţă după preluarea Institutului de către MApN.

Conform unui comunicat al MApN, produsul OROSTIM-HV a reprezentat un proiect de cercetare desfăşurat de Institutul Cantacuzino pe parcursul acestui an, la finalul căruia Institutul a demarat procesul de microproducţie, cu capacităţile experimentale proprii.

Produsul a fost lansat miercuri pe piaţă, fiind scos la vânzare primul lot de OROSTIM HV obţinut prin procesul de microproducţie al instituţiei de cercetare, lot compus din 942 de flacoane.

MApN susţine că ritmul maxim pe care îl poate asigura Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, cu capacităţile de microproducţie din dotare, este, la acest moment, de 1.000 de flacoane scoase la vânzare într-un interval de 10-14 zile. Acest ritm este condiţionat atât de capacitatea limitată de producţie, dar, mai ales, de controlul de calitate care se desfăşoară cu stricteţe pentru fiecare lot produs.

Prin optimizarea fluxului de microproducţie, Institutul îşi propune să ajungă, în perioada următoare, la dublarea acestei cantităţi.

Producţia de masă a imunomodulatorului OROSTIM HV poate fi externalizată către agenţi economici specializaţi care deţin capacităţi de fabricaţie de nivel industrial.

În acest sens, Institutul îşi exprimă întreaga disponibilitate pentru demararea discuţiilor cu producătorii interesaţi de realizarea transferului tehnologic, astfel încât OROSTIM HV să poată fi oferit pe piaţă în cantităţi suficiente.

Știrea inițială: Coadă de zeci de persoane în fața Institutului Cantacuzino. Oamenii s-au dus să-și cumpere cel mai nou produs lansat pe piață de centrul de cercetare, un supliment cu proprietăți antioxidante și de stimulare a imunității, recomandat în perioadele cu infecții respiratorii, transmite Digi24.

Încă de la primele ore ale dimineții, oamenii s-au așezat în fața Institutului Cantacuzino din Capitală, în dorința de a cumpăra antioxidantul produs recent de medici și care este recomandat a sUPDAe administra în perioadele cu infecții respiratorii.

Unii au spus că stau de 3 ore și că au auzit că doar 39 de persoane ar fi reușit să cumpere suplimentul, iar stocul de antioxidant produs de Institutul Cantacunizo s-ar fi epuizat.

Premierul Ludovic Orban a participat luni la conferința de presă organizată la Institutul Cantacuzino cu ocazia lansării pe piață a primului lot de produse imunostimulatoare OROSTIM – HV.

Sursa foto: captură video Digi24

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

22 comentarii

 1. Idiotii stau la coada ca sa-si cumpere snake oil si cu ocazia asta se infecteaza unii pe altii cu covid…

 2. Vrei, calule. orz natural?

  • ”Ecologiști”, cum vor să pară, mai nou, julienii dughiniști cărora le place cu ”șpaaranghelul” în gură au trecut pe ”orz natural”, din care ”vor consuma iarna întreagă”, că p-ăla ”artificial” îl țin pentru tovarășii lor analfabeți, pentru vremurile grele care vin se anunță după 6 decembrie.

  • e plătită cercetarea de 2 bani din fonduri europene, numai cercetare nu se cheamă si nimeni nu plătește impozite.
   totul e pe pile si fake- uri.
   defapt nu stiu nici ei ce cercetează cred ca banii care vin lunar .

 3. O fi avand gust dulce sau puternic alcoolizat
  sau scade colesterolul?

 4. va dati seama in ce saracie traiesc unii oameni de accepta 100 ron ca sa stea la coada asta ?

  brusc lumea vine pt un supliment alimentar, lansat de un institut in semi paragina…….nu este deloc regizat.

  pnl 15%

  • Se apropie lațul: mafia PRO-USL-PSD e într-o ”paragina” mai mare decât toate ”institutele” pe care le-au falimentat securiștii ”specialiști”.

 5. În lipsă de moaște e bună si o buluceala pentru un supliment alimentar care poate sau, mai ales, nu poate să te ajute cu adevarat.
  Acuma si covidutu’ trebuie să circule si el….

  • Plimba ursul .De alegeri cum crezi ca o sa fie, mai ales in diaspora!Sambata, erau mult mai multi la cota 1400 pentru a urca la 2000!

  • Își simt aproape sfârșitul, postacii seb-olșevici care trollează pentru mafia PRO-USL-PSD. După ”alegeri” vor fi trimiși ”să plimbe ursul”, mai ales de către ”diaspora”.

 6. Atat poate sa faca Romania in 2020 . Un supliment alimentar si pupat de moaste la greu.
  Altii fac vaccinuri, au centre de cercetare unde stiinta straluceste si planuiesc sa mearga pe Marte.

  • Este chiar atât de slab finanțată cercetarea în Romania? sau sunt finanțați doar cercetătorii netalentați și lipsiți de inteligență și de creativitate? A realizat cineva niște analize în direcția asta care să acopere ultimele 3 decenii de cercetare din România?

  • Cum sa spui ca cercetarea e prost finantata in Romania? Chiar acest articol ne arata cat de dorite sunt noile descoperiri ale lui Hoisie.

  • sunt finantati doar unii, nu suficienti, si probabil nu cei mai merituosi.

 7. 0.001% la doua saptamani, lux aeterna.

 8. Publicitate, dar în stil comunist cu codiță.

  • D-aia roșie, ca la postacii mafiei PRO-USL-PSD care transpiră din greu.

  • Ce se mai agită neurecheatul @BaD@. Domnule, sunteți singurul promotor cu mafia PRO-USL-PSD în gura și în tastatură! Mai ușor că vă înecați.

  • ”Ce se mai” pricepe la ”înecat” șobolanul ”neurecheat” care trollează de pe mai multe fantoșe pentru mafia PRO-USL-PSD, să pară că nu ”suntem singurul”. De la atâta ” promovare”, s-a obișnuit să i se prelingă ceva alb și lipicios pe la colțul ”gurii”.

  • Ți-ai făcut auto-caracterizarea @BaD@? Mă mir că încă nu ai leșinat de atâtea luni de când ești tot cu „mafia PRO-USL-PSD” în gură! :)))
   Oh! Și mie mi te adresezi cu domnișoară și cu saru’mâna, altfel o să ai o surpriză fooarte mare ! și o urecheală!

 9. Sunt surprins ca institutul Cantacuzino a reinceput sa functioneze .Si sa faca ceva.
  Era o vreme cand practic toate vaccinurile din Romania se faceau aici. Si erau bune !
  Pe cand si un vaccin anticovid ?? La mai mare.

 10. Voi postacilor mergeți pe VOTCA așa că ce vă obosiți cu suplimente alimentare !?😁

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.