G4Media.ro

CNSAS: Viorel Cataramă, informator al Securităţii. Nu a avut calitatea de colaborator

CNSAS: Viorel Cataramă, informator al Securităţii. Nu a avut calitatea de colaborator

Consiliul Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţii (CNSAS) a anunţat, joi, că a finalizat verificare candidaţilor la alegerile prezidenţiale, fiind emise adeverinţe pentru toţi cei care au fost cercetaţi, În ceea ce-l priveşte pe Viorel Cataramă, CNSAS reţine că apare în documente ca informator al Securităţii, dar nu avut calitatea de colaborator, transmite News.ro.

”Colegiul CNSAS anunţă finalizarea verificărilor privind candidaţii la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2019, realizate conform prevederilor legale în vigoare, pe baza datelor comunicate de Biroul Electoral Central”, a anunţat joi, CNSAS.

Potrivit instituţiei, au fost emise adeverinţe pentru majoritatea candidaţilor, mai puţin pentru Dan Barna, Ioana Bruynseels, Alexandru Cumpănaşu, Cătălin Ivan şi Popescu Sebastian Constantin, care nu împliniseră vârsta de 16 ani la data de 22 decembrie 1989.

În adeverinţa emisă pentru Viorel Cataramă, CNSAS notează: ”Domnul Cataramă Viorel figurează în dosarul fond informativ numărul I 542786 (cotă CNSAS), titular VRHP. Domnia sa, economist la întreprinderea de comerţ exterior Tehnoforest Export, ulterior (din ianuarie 1987) reprezentant în România, prin intermediul Oficiului Argus, al firmei olandeze Belco – partener comercial al ICE Tehnoforest Export, figurează în dosar cu numele, precum şi în calitate de candidat la recrutare, în atenţia unităţii centrale a Securităţii cu atribuţii pe linia întreprinderilor de comerţ exterior. În dosarul I542786 (cotă CNSAS) titlular VRHP s-au identificat documente în care i-a fost atribuit de către ofiţerii de Securitate numele conspirativ «Viorel», cât şi documente olografe, semnate de căre domnul Cataramă Viorel atât cu numele real, cât şi cu numele conspirative «W» şi «Voicu»”.

CNSAS face referire la mai multe note transmise de Cataramă către Securitate.

”Subsemnatul Cataramă Viorel, economist la Serviciul 430, referitor la derularea contractului extern cu firma Belco – Belgia, vă aduc la cunoştinţă următoarele: de la preluarea de către mine a acestei firme (aprilie 1985), am observat că patronul firmei, domnul HVR, deţine – privitor la mobila executată şi livrată de CPL Oradea – informaţii pe care Tehnoforest nu le deţine. Întrucât firma foloseşte aceste informaţii fără ştirea noastră, sub semnătura tov. dir. ID, s-a expediat la CPL un telex (numărul 34830/31.05.1985) pe care îl anexez la prezenta notă. Spre surprinderea noastră, acest telex a ajuns la cunoştinţa firmei Belco în RSR, domnul ŞL, şi implicit la conducerea firmei străine”, se mai arată în documentul publicat de CNSAS.

Consiliul precizează, în acelaşi document care are 18 pagini, că Viorel Cataramă nu a avut calitatea de colaborator sau agent al Securităţii, în sensul legii.

Viorel Cataramă candidează la alegerile de duminică, fiind susţinut de Dreapta Liberală.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. Un Securist Pretins “intreprinzator” Privat Toarna un Intreprinzator Privat, similar cu Felix care isi Turna Familia la Securitate !
  Ce Garantii Ofera Numitul Ve.Ce. Ca nu va turna dupa alegeri Romania la Kremlin ?

  • Greșiți! Vio Cataramă nu s-a îmbogățit după ’89 pentru că ar fi fost pe vremea lui Ceașcă securistul responsabil cu exportul de mobilă, ci s-a îmbogățit pentru că a vândut o mașină de epocă, iar cu capitalul astfel obținut a dat fuguța până la Mizil, că auzise de la niște navetiști că e scoasă la mezat fabrica de saltele…
   @un domn,
   Ai cumpărat zahăr la plic și lapte condensat? E rândul tău…

  • @scara
   Io Fusai p acolo aseară către miezul nopții drag Operațiunilor Tale

 2. Acest individ Catarama s-a imbogatit pe varianta varanului voiculescu. Sant curios cum a strans 200k de semnaturi individul.Pentru mine este clar un iepure al ciumei rosii si al securistilor.

  Alt iepure este escrocul de Cumpanasu.Pe Cumpanasu il intereseaza 10 mil de euroi pe care le primeste daca obtine 3% din voturi.Din pacate in romania mai sant multi prosti care pun botul la un escroc ca asta.

 3. Stai asa! Nu e liberal si capitalist pana in maduva oaselor? Nu e om cinstit si muncitor? E un turnator ordinar care doar si-a facut meseria pe vremea comunistilor pentru ca , vezi, nu se putea altfel?
  Ce dezamagire!

  • Nici nu ar fi putut să ajungă „capitalist până în măduva oaselor” dacă nu ar fi fost un fost. 🙂

  • A turnat smecheriile facute de altii din sistem cu o firma straina. Probabil ca nu si-a primit portia.

 4. Mie asa mi se pare in fotografia in care apare in costum albastru.

  • Are Sens Remarca ta !
   Pretinsa “doctorița” nevasta lu VIOREL Bundy e la fel de redusă ca Peg !

 5. Deci încă nu ne-am vindecat deloc de… Securiștii sunt și acum după 30 de ani problema națiunii…și ce dacă a fost colaborator (chiar dacă în articol spune ca nu) jos pălăria… Omul a fost și este foarte competent și-a aparat tara cum trebuia și asta denotă a patriotism…. Acum nu mai avem nimic ce a apară și asta mulțumită și unui popor idiot care și-a omorât câinii care erau de gardă…..

  • Erau bolnavi de jigodie bolsevica si plus de asta nu erau caini de rasa, ci niste maidanezi ajunsi caini de garda dupa criteriul ”originilor sanatoase”, stiut fiind ca un maidanez e mai rezistent decat un caine de rasa…

 6. Impostor cu tupeu
  Vezi cum sustine catarama sectorul privat

 7. Ce usor a intrat manipularea in populatie si rezista bine de tot ! Toti comentatorii ii numesc pe turnatori (niste jigodii, fara indoiala, turnatorii, colaboratorii, ce-or mai fo fost) „securisti”, cind de fapt ei erau doar o anexa a sistemului. Securistii erau lucratorii, angajatii, ofiterii securitatii, nu prapaditii de informatori (jigodii, cum am spus). Despre aia cind vorbim, cind le batem obrazul, cind ii deconspiram, ca deocamdata vad ca doar despre slugile lor ies la iveala informatii. Ok, turnatorul a povestit chestii despre vecini, colegi, neamuri. Dar nu le-a povestit la pereti, ci unor indivizi platiti sa culeaga turnatoriile si sa le foloseasca impotriva celr vizati. Nimeni nu pomeneste despre astia, principalii vinovati ai perioadei comuniste, toti se arunca pe turnatori, nimeni nu-i atinge nici cu o vorba pe adevaratii securisti, ofiterii de securitate !!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.