G4Media.ro

CNN: Biden nu l-a îndemnat pe Netanyahu să se abțină de la…

Sursa foto: ROBERTO SCHMIDT / AFP

CNN: Biden nu l-a îndemnat pe Netanyahu să se abțină de la o ofensivă terestră în Gaza

În cadrul unei convorbiri telefonice cu președintele american Joe Biden, premierul israelian Benjamin Netanyahu – afectat de unul dintre cele mai grave atacuri asupra țării sale din ultimele decenii – a adus în discuție posibilitatea de a intra în Gaza. Președintele Biden nu l-a avertizat să nu facă acest lucru, a declarat pentru CNN un oficial american informat despre conversație.

Decizia lui Biden de a se abține de la a-l îndemna pe Netanyahu să dea dovadă de reținere în perioada imediat următoare atacurilor reflectă în mare parte șocul și amploarea atacului brutal al Hamas asupra Israelului care face ca acest moment să fie diferit, spun oficialii.

În ultimele 72 de ore, oficialii au recunoscut în ce poziție extrem de delicată această posibilitate pune administrația: ca o chestiune generală, SUA a îndemnat în mod istoric la încetarea focului de către toate părțile atunci când au izbucnit conflicte în regiune.

Un alt factor care complică și mai mult situația este posibilitatea ca ostatici americani să fie ținuți în Gaza.

Și acum, în timp ce Biden este pregătit să țină al doilea discurs către națiune de la izbucnirea războiului în Israel, președintele și echipa sa de securitate națională sunt foarte conștienți de ceea ce pare a fi o probabilitate tot mai mare ca Netanyahu să facă o incursiune terestră în Gaza.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Aerian lovituri zilnic , fără negocieri cu teroriști

  2. Acum dau vina pe Biden pentru genocidul lui Bibi? De parca l-ar fi ascultat.
    Ati uitat cand Bibi a venit in vizita in Murica si s-a dus sa tina un discurs in Congresul american unde si-a permis sa-si bata joc de presedintele lor de atunci, Obama? Ghici cine era vicepresedinte.

    • Trepanatii trumpisti rusofili cauta orice motiv sa-si aduca tribunul din nou la Casa Alba.

    • @Regele. In timpul celor 4 ani sub Trump au existat 0 războaie. O tot trageți ca e putinist și ca da nucleară, dar faptele vorbesc. In timpul celui mai slab lider de la casa alba au pornit 2 războaie majore plus conflictul din Armenia. Despre ce vorbim ? Repet, faptele vorbesc, dar Dvs alegeți sa nu filtrați ideile provenite din diverse părți. Folosiți va propria rațiune. Trump are multe hibe, dar pe politica externa era mult mai bun decât Biden.