G4Media.ro

CNAIR are un nou șef: Mariana Ioniță. Compania de Autostrăzi, esențială pentru…

CNAIR are un nou șef: Mariana Ioniță. Compania de Autostrăzi, esențială pentru dezvoltarea României, intră pe mâna unei angajate cu state vechi în Ministerul Transporturilor

Mariana Ioniță, angajată în Ministerul Transporturilor de ani buni, este noul director general al Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Decizia a fost luată astăzi de către Consiliul de Administrație al CNAIR, iar potrivit surselor G4Media, aceasta are susținerea premierului Ludovic Orban. Mandatul acesteia este de patru luni, cu posibilitatea de prelungire.

Mariana Ioniță îi va lua locul lui Sorin Scarlat, care a condus Compania de Infrastructură din iulie anul trecut.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, se arăta săptămâna trecută, la audierile din Parlament, nemulțumit de activitatea lui Sorin Scarlat și acuza că organigrama adoptată în octombrie 2019, care a dus la eliminarea mai multor funcții de conducere, a făcut mai mult rău decât bine și a dus la blocarea activității CNAIR.

Mariana Ioniță are experiență în domeniul infrastructurii de transport, ocupând de-a lungul timpului diverse funcții în cadrul ministerului, de la consilier de ministru și până la director general. Aceasta a făcut parte de-a lungul timpului din Consiliile de Administrație sau din Adunările Generale ale Acționarilor ale mai multor companii subordonate MT, precum CNADNR (actuala CNAIR), CFR Marfă, Metrorex, Electrificare CFR, APDM Galați, Spitalul CF nr.2 din Capitală, Spitalul CF din Pașcani. A deținut inclusiv funcția de director de investiții la CFR SA, compania care administrează infrastructura feroviară. Înaintea numirii la șefia CNAIR, aceasta ocupa funcția de Director al Direcției Reglementări Tehnice și autorizații de construire din cadrul Ministerului Transporturilor.

„Mariana Ioniță este de profesie inginer constructor, absolventă a Universității Tehnice de Construcții București și are o vastă experiență în dezvoltare politicilor publice și al managementului programelor naționale din domeniul infrastructurii și al transporturilor”, a transmis într-un comunicat de presă CNAIR.

Sursa foto: Facebook 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

  1. Cât mai e comisionu’ pentru intermedierea încasarii online a taxelor de pod peste Dunare si a vignetei? Fifti-fifti?

  2. Cu ce o califica pe individa asta sa ocupe postul ?

  3. ” Director de achiziții CFR SA”, cu asta m-am lămurit. :))))))))))) :(((((((((((

  4. Orbane, tu nu ai capacitatea sa reformezi PNL-ul, esti din sistemul vechi.Lasa pe altul sa conduca PNL-ul.

  5. poti sa pui si un cadavru acolo, tot aia. realitatea e ca nu se vrea dezvoltarea romaniei, se vrea doar sa se fure banul. e vizibil de la o posta. studii de fezabilitate pe banda rulanta si apoi expira. si iara altele si tot asa. la infinit. zi de zi e din ce in ce mai clar ca cine vrea o viata civilizata la standardele de afara nu o va avea in tara NICIODATA.

  6. asta este de profesie director si membra in CA la companii de stat – se pare ca a fost „competenta?
    Dar are ceva studii ?

  7. Putem stii si ceva REALIZARI ale persoanei respective? Ca daca e numai de profesie director in minister si membru in AGA diverselor intreprinderi subordonate …. m-am lamurit ….

  8. Dezamagire si cu cei de la pnl. Atat de entuziast eram cand i.am votat ca acuma sa realizez ca degeaba. Oricine ar fi la putere si oricine ar veni, nu va lucra in interesul cetateanului pt a asigura o viata decenta. Noi din pacate nici nu stim cum se traieste normal. Din pacate normalul pt noi este chinul asta care il induram zilnic si dramuirea fiecarui leu pana la urmatorul salariu. Din pacate chiar NU o sa mearga ceva in tara asta si totul vine si de peste hotare…