G4Media.ro

CMBSU a decis amplasarea unei unități mobile ATI la Insitutul de Pneumoftiziologie…

CMBSU a decis amplasarea unei unități mobile ATI la Insitutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a decis, printr-o hotărâre luată miercuri, amplasarea unei unităţi mobile  de terapie intensivă (ATI) la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, relatează news.ro.

Printre măsurile dispuse de CMBSU se numară:

  • creşterea capacităţii de asistenţă medicală pentru pacienţii confirmaţi COVID-19 din unităţile sanitare din municipiul Bucureşti, prin suplimentarea numărului de paturi (inclusiv paturi ATI);
  • avizarea autorizaţiilor sanitare de funcţionare temporare;
  • suplimentarea cu 20 de autospeciale din cadrul IGSU pentru realizarea testării la domiciliu; operaţionalizarea unui număr suplimentar de paturi ATI de la 40 la 54, în maxim 72 de ore;
  • suplimentarea numărului de paturi simple de la 412 la 712;
  • înfiinţarea unui număr de 28 de paturi terapie intermediară (21 la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş în termen de 14 zile; 7 la Spitalul Clinic de copii ‘Victor Gomoiu’ în termen de 7 zile).
  • Comitetul a mai hotărât creşterea capacităţii de vaccinare şi detaşarea de personal de la instituţiile membre ale CMBSU către Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti.

Decizia CMBSU mai prevede intensificarea acţiunilor de control privind respectarea măsurilor necesare prevenirii şi combaterii infecţiilor cu SARS CoV-2, transmite news.ro.

Sursa foto: Inquam Photos/ Alexandra Pandrea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter