G4Media.ro

Cluj: Focar de Covid la fabrica Versapak România, care-și are sediul în…

Cluj: Focar de Covid la fabrica Versapak România, care-și are sediul în satul Macău. Din 75 de angajați, 24 au fost testați pozitiv

Prefectul de Cluj, Mircea Abrudan, a confirmat apariția unui focar de infecție cu Covid-19, la o fabrică din satul clujean Macău, comuna Aghireș.

„Avem un focar activ în acest moment în comuna Aghireșu, cu 21 cazuri pozitive provenind de la o fabrică de pe raza comunei. Din totalul de 75 angajați testați, 24 sunt pozitivi, din care 21 au domiciliul pe raza acestei comune”, a transmis prefectul.

El a mai subliniat că ieri fusese depistată pozititv o singură persoană: „Din păcate, astăzi au fost testați toți angajații și a reieșit această situație”.

Prefectul Mircea Abrudan a subliniat că s-a luat măsura suspendării activității din cadrul fabricii pentru o perioadă de 14 zile, urmând ca toate spațiile de lucru să fie dezinfectate corespunzător. El nu exclude posibilitatea ca întreaga comună să fie introdusă în carantină.

„Cei 24 testați pozitivi vor fi transportați la spitalele Covid din Cluj-Napoca pentru evaluarea medicala, aceștia fiind în prezent asimptomatici. Contactii direcți identificați din ancheta epidemiologica au fost carantinați la domiciliu pentru 14 zile, inclusiv ceilalți 51 de angajați negativi și aparținătorii acestora. Măsurile vor fi monitorizate prin intermediul instituțiilor abilitate, urmând ca, în situația în care numărul cazurilor pozitive va creste, să fie luată in calcul măsura carantinării întregii unități administrativ teritoriale”, a spus Abrudan.

Versapak România este parte din Versapak Group Marea Britanie, fiind o companie producătoare de ambalaje pentru corespondență, mape, genți și sigilii de Securitate. Pe perioada pandemiei, firma a început să producă inclusiv măști de protecție.

Sursa Foto: captură site firma Versapak

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.