G4Media.ro

Cluburile sportive școlare și palatele copiilor vor trece de la Ministerul Educației…

Cluburile sportive școlare și palatele copiilor vor trece de la Ministerul Educației la primării, potrivit unui proiect anunțat de Sorin Cîmpeanu: „Cel puțin 10 ani nu își vor schimba destinația”

Cluburile sportive școlare și palatele Copiilor vor trece din administrarea Ministerului Educației, în administrarea primăriilor și consiliilor locale, potrivit unui anunț făcut de ministrul Educației, care a prezentat drept o „descentralizare” această inițiativă. Anunțul a fost făcut la DCNews, scrie Edupedu.ro. Ministrul a dat exemplu Baza Sportivă Cireșarii, din Sectorul 1, în care a implicat universitatea al cărei rector suspendat este, în igienizarea și curățarea terenului.

 • Baza Sportivă Cireșarii este “sediul Clubului Copiilor Sector 1, unitate de învățământ pentru activități educative. Anul trecut, potrivit unor imagini prezentate de Edupedu.ro, Clubul apărea acoperit de bălării și în mare măsură abandonat.
 • Tot atunci, în august anul trecut, Sorin Cîmpeanu anunța că va elabora un proiect de acord pentru a colabora cu Primăria Sectorului 1 în vederea modernizării spațiului și că va lua măsuri pentru reabilitarea lui.
 • Înca din 2016, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a adoptat un proiect de hotărâre prin care cerea Guvernului trecerea din domeniul public al statului în domeniul public al municipiului Bucureşti şi administrarea CGMB a Bazei Sportive Cireşarii.
 • Sorin Cîmpeanu este vicepreședinte PNL Sector 1.

Ministrul Cîmpeanu a spus marți, 17 mai, că ministerul nu a reușit să aibă grijă de baza sportivă Cireșarii: „Aș vrea să vă spun un lucru, în premieră. Am luat decizia de a prezenta guvernului un exemplu de descentralizare. Mai exact, toate palatele copiilor, toate cluburile școlare, Clubul Cireșarilor de exemplu și toate cluburile administrative școlare, să treacă din administrarea centralizată a Ministerului Educației, pentru că s-a dovedit că nu putem gestiona eficient aceste entități pe întreg teritoriul, către autoritățile locale.”

În luna august anul trecut, mai mulți studenți voluntari și profesori, plus personal administrativ de la Universitatea de Agronomie, la care Sorin Cîmpeanu este rector suspendat pe perioada exercitării mandatului de ministru, au curățat baza Sportivă Cireșarii.

„Aș vrea să vă spun că sunt foarte mândru, există o universitate- USAMV București- care s-a implicat pro bono în baza Cireșarii și dincolo de amenajările peisagere, au făcut un teren de fotbal cu gazon natural care trebuie irigat pentru a fi întreținut, dincolo de sistemul de drenaj. Ca să fie irigat au avut nevoie de foraje de apă. Tot USAMV București a făcut foraje de apă, deci a făcut foarte multe investiții pro bono. Ministerul Educației a susținut prin CNI construcția unor terenuri de sport și sunt foarte legat de această bază,” spune ministrul Sorin Cîmpeanu.

El e precizat că își dorește ca prin lege să nu poată fi modificată destinația timp de 10 ani, iar oamenii să poată vizita cluburile sportive.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Caut lipitor de afișe electorale cu bac la sport pentru a îndruma spre performanța noile generații. Aștept loco.

 2. Mandrete de blocuri si carciumi…

 3. Trec repede 10 ani, asa-i Campeanule?
  Pana atunci scoala devine majoritar privata, va face scoala doar cine isi permite… La ce sa mai trebuiasca cluburi scolare si baze sportive?
  USL 2 va vrea prosti nu doar pe voi, ce ii votati pentru un voucher, ci si pe copiii vostri.

 4. Sa te tii constructii de sali de sport de acum incolo! Mana cereasca pt intreprinzatorii din toata tara abonati la contracte cu statul!

 5. Ca si cum primarilor le pasa de scoli, cultura, patrimoniu. Ei vor sa darame totul si sa faca afaceri cu rechinii imobiliari. Problema nu este ca unul sau altul decide cum ii trece prin cap, problema este ca ”Nu ai cu cine, domnule”. De treizeci de ani. Orice decid, tot furt din afaceri cu statul devine. In zece ani abia au timp sa-si faca planurile. Apoi, cine controleaza? Cum se desfasoara procesul, cum ”decide” un ministru in Romania? Transferati puterea de la politician la specialisti.

 6. Și ce se intâmplă cu loturile deja îngrădite cu gard din baza Cireșarii? Vor pune bănci aici și vor deschide parcul pt cei din zonă?
  Cei care administrau baza deja reușiseră să conceseoneze la niște rechini imobiliari jumătate din parc.

 7. Metoda lasarii sa se ruineze prin trecerea timpului, locuirea neadecvata, a fost folosita cu succes in toate orasele din sudul si estul Romaniei. Ce mai ramasese din ele dupa demolarea centrelor de catre Ceausescu. Refaceti-va orasele nu completati ”opera” tovarasului!

 8. Se vor construi blocuri pe ele, fiindcă voi tot votați PSDNL. Dar asta vreți, să distrugeți țara.

 9. Buna manevra , palatele copiilor sunt in zone bune in toate orasele, sa dat startul la haiducii imobiliare

 10. În județele captive, deja au construit în curtea fostelor case de pionieri:
  Județul Neamț, Piatra Neamț, Caca Lalu, fostă casa pionierilor:

  https://atacul.ro/2020/08/18/palatul-fiului-ex-deputatului-munteanu/

 11. Acest Campeanu se pare ca este de o viclenie si o parsivenie cum rar se poate vedea!A rezistat in 3-4 guverne chiar daca nu s-a remarcat prin nimic bun. In mandatele lui s-au luat masuri care nu au imbunatatit in nici un fel invatamantul,ba din contra!Acum vine si cu porcaria asta ca sa omoram si ce a mai ramas bun din sportul romanesc. Johanis cu Romania lui educata doarme in bocanci!

 12. Cel mai execrabil ministru din câți a avut România la educație… Nu iubește nici profesorii, nici elevi. Iubește cloaca PNL și PSD., în numele căreia distruge și ce a mai rămas bun. Rușine!! Demisia ar fi singurul lucru bun pe care l-ai putea face. Dar de unde să știi tu să fii demn?