G4Media.ro

Club Feroviar: O locomotivă CFR modernizată a reușit să depășească 200 km/h…

Sursa Foto: Club Feroviar

Club Feroviar: O locomotivă CFR modernizată a reușit să depășească 200 km/h / Centrul de Testări Feroviare Făurei a fost construit în 1978 și este singurul centru din România pentru încercări dinamice

O locomotivă a CFR a atins viteza de 210 km/h pe linia de testare de la Făurei, unul dintre cele mai mari inele feroviare din Europa Centrală și de Est, potrivit clubferoviar.ro. Locomotiva a atins, joi, în urma unei probe, viteza de 210 km/oră pe inelul feroviar al AFER de la Făurei, județul Brăila, unul dintre cele mai mari inele feroviare din Europa Centrală și de Est. Testele au fost făcute după ce CFR a reparat, în perioada 2 mai – 7 iunie 2023, suprastructura feroviară și instalațiile liniei de contact pe Inelul Mare Făurei.

Inelul Feroviar de la Făurei a fost modernizat în perioada 2006-2008, ulterior fiind efectuate mai multe teste la viteza maximă de testare, însă de atunci nu s-au mai investit bani. Deocamdată, inelul feroviar de încercări de la Făurei permite o viteză maximă de 200 km/h, viteza constructivă fiind cu 10% mai mare. Mai mult, viteza maximă de testare ar putea crește la 250 de km/h dacă ar avea loc investiții. Centrul de Testări Feroviare Făurei a fost construit în 1978 și este singurul centru din România pentru încercări dinamice ale vehiculelor feroviare cu viteza maximă de 200 km/h.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. O fi fost scăpată de sub control!