G4Media.ro

Clotilde Armand taie sporul de antenă al angajaților din Primăria Sectorului 1

sursa foto: Facebook

Clotilde Armand taie sporul de antenă al angajaților din Primăria Sectorului 1

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, anunță că angajații de la Administrația Domeniului Public Sector 1 (ADP S1) vor pierde sportul de antenă, de 15% din venitul de bază, după ce vor fi mutați într-un alt sediu.

Armand a mai spus că a cerut tuturor instituțiilor din subordinea Primăriei Sector 1 să facă noi expertize de măsurare a radiațiilor din sediu cu ajutorul Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) pentru a vedea dacă se justifică existența acestui spor.

Postarea integrală pe Facebook a lui Clotilde Armand:

Angajații de la Administrația Domeniului Public Sector 1 (ADP S1) sunt foarte supărați pentru că am decis mutarea acestora din imobilul situat pe Bulevardul Poligrafiei nr. 4, în sediul respectiv vreau să construim viitoarea Școală Regală. Sunt aproape 100 de angajați. O parte sunt relocați în Piața Mureș și o altă parte în clădirea din Șoseaua Odăi.

Astăzi am aflat uluită că toți acești angajați beneficiau încă din anul 2016 de spor de antenă, adică 15% în plus la salariu și multe zile libere plătite. Acest spor de antenă a fost stabilit de fosta administrație în baza unei expertize realizată de o firmă privată iar de atunci și până acum nu a mai fost reactualizată. Am verificat personal pe site-ul ANCOM și am constatat că nu este absolut nici o problemă privind radiațiile din această zonă, nivelul acestora este de sute sau mii de ori mai mici decât limitele legale.

Pentru a nu exista alte îndoieli cu privire la siguranța cetățenilor și implicit a angajaților, am cerut tuturor subordonatelor și direcțiilor primăriei care plătesc acest spor de antenă în valoare de 15% din salariu, să-și actualizeze expertizele de măsurare a radiațiilor cu Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații. Tot astăzi, am solicitat ANCOM să verifice dacă există vreo problemă cu nivelul radiațiilor în imobilul din Bulevardul Poligrafiei nr. 4 pentru a nu fi o problemă cu proiectul Școlii Regale.
Până atunci, îi anunț pe toți angajații ADP care vor fi mutați din sediul situat pe Bulevardul Poligrafiei nr. 4 că nu vor mai beneficia de acest spor de antenă, banii aceștia vor fi investiți în educație și școli.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

28 comentarii

 1. O decizie foarte inteleapta. Clotilde Armand ar trebui sa candideze la primaria capitalei peste 4 ani, sa faca putina ordine si acolo.

  • Clotilde era buna sa candideze in 2020 la primaria capitalei. Ar fi castigat chiar si fara ajutorul PNL. Scotea fierea din Gabriela :)))

 2. Ups…deci se poate…

 3. Ii radiaza telefoanele mobile si tabeltele cu jocuri!Spor de radiatii-de unde????Toti bucurestenii trebuie sa primeasca acest spor, nu???

 4. O minciună planetară!!! Sporul de antena nu mai există de aproximativ un an. Întrebați orice angajat care lucrează în SRI, MAI sau MApN. Acel spor a fost desființat.

  • L-ați contopit cu sporul de muncă penibilă, este ?

  • Arata dovada!!!!

  • mai exista dar se cheama spor de conditii vatamatoare (in limbaj popular tot spor de antena ii zice)

  • Nu stiu daca ai remarcat, dar in articol se vorbea despre angajatii de la ADP si nu de la SRI, MAI sau MApN. Dar probabil ca nu ai citit articolul ci doar titlul, faci parte dintre cei care daca citesc mai mult de 5 randuri ii doare capul.

 5. Numai bugetari iradiați in țara asta.

 6. eugene mai taie din ele … acolo e ADP nu sri mai sau ce mai invarti tu din taste.

 7. Bucuria ar fi mai mare daca s-ar si realiza.

 8. „Investim in educatie”. Ce penibil, parca nu tot ea a incercat sa taie bursele elevilor. Sau poate e vorba de educatia secsuala?

 9. Este spor pentru condiții periculoase și nu are doar in calcul nivelul radiațiilor ci mai mulți factori. Personal cred că dacă merg in instanta îl vor câștiga în contextul în care OUG adoptat de Citu in decembrie spune că se păstrează sporurile la același nivel dacă condițiile de muncă nu se modifică (rangul actelor normative).

  • Da, ma, conditii periculoase la birou.

  • Sporul acesta e legat de incinta. Dacă se schimbă, într-adevar e necesară cel puțin o nouă expertiză pentru a se stabili dacă trebuie sau nu acordat în continuare.

 10. Bravo ei , să taie în carne vie, afară cu bugetarii puturosi și pensionarii cumularzi.

 11. Ce spor!

 12. Sporuri, prime, tichete de masa, al treisprezecelea salariu, vauchere de vacanță, cursuri de formare pe litoral, delegații cu grupurile de prietenie in străinătate, masină de serviciu , card de carburanti, salarii mai mari decât in privat, pensionare la 40 de ani, pensie babană, chiar specială dacă se poate.
  Se potrivesc bine cu o vilă cu paișpe camere, mercedes la scară, și conturi cu șaze zerouri.

  Invidioșilor.

 13. Luca, știi ceva dar confunzi lucrurile. In categoria condițiilor vătămătoare, se încadrează câteva sporuri printre care și acel spor de „antenă”, care îl primeau persoanele care lucrau cu aparatură cu unde radio, gen persoanele din posturile de pază și protecție care dețineau stații de emisie recepție sau care aveau vreo antenă prin curtea instituției. Acel spor a fost eliminat anul trecut. Majoritatea confundă acel spor de antenă cu sporul de „monitor”, care se încadrează tot in categoria condițiilor vătămătoare și care se numește spor pentru persoane care lucrează cu ecrane fluorescente, adică smecherasii care stăteau la căldură în fața calculatorului, cum este cazul și aici. Deci hai sa nu confundam monitorul cu stația radio cum face doamna Clotilde. Să ne înțelegem, și dacă acest spor nu se desființa, nu puteai avea și spor de Antenă și spor de Monitor deoarece ambele sunt incadrate in aceiași categoria de condiție vătămătoare.

 14. Taiem ca e simplu. Oricum acesta e cuvantul de ordine in partidul urssist. Nu conteaza ca e ilegal, taiem ca asa dam exemplu.
  Dar daca se face o expertiza si se constata (ceea ce deja s-a si constatat), existenta unor campuri electromagnetice cu o intensitate peste valoarea normala? Ce o sa faca doamna Clotilde? Face tempestizare la tot ce inseamna generator de camp electromagnetic?
  Evident ca nu! Taiem, e mai simplu.
  Mintea putina e mai sireata decat mintea. Trebuie sa supravietuiasca saraca minte putina iar siretenia este un atu. Taiati baieti si fete! Taiem si noi, spre exemplu un 4% din voturi peste 2 ani va sunt suficienti!

  • Petrisor, sporul de antena e o minciuna. Despre ce valoare normala depasita vorbesti ? Antenele radio nu emit radiatii ionizante, iar radiofrecventa nu e daunatoare. Nu trebuia sa existe un asemenea spor de la inceput. E un abuz baazat pe o minciuna. Telefonul mobil e (nu e, dar daca ar fi real asa ar fi) mult mai daunator decat antena de la zeci de metri distanta.

 15. Bravo, Clotilde! Da-i exemplu si lui Nicusor!

 16. Mai vajnici sustinatori ai sporurilor nesimtite de prin birouri si nu numai (Petrisor,Eugen etc…): spor de antena, spor de pref, spor de risc psihic, spor de deplasare cu Mercedesul,s.a.m.d.. Eu din 1972 am lucrat timp de aproape 30 de ani in siderurgie (turnatorie) unde taiai praful si gazele cu cutitul si nu-ti recunosteai colegul de la 2m, unde vara ,sus pe macara, deasupra cuptoarelor iti sfaraia mana pe balustrazi, iar cand schimbai un electrod incandescent la cuptorul electric iti luau foc la propriu hanele de pe tine, iar iarna se spargeau tevile din cauza inghetului. Eu nu am primit niciodata un spor mai mare de 10%. Bolile profesionale (silicoza, astbestoza,etc.) au facut ravagii printre noi, unii nemaiapucand pensia. Noi, ce sa cerem? Luna de pe cer? Noua ce ni se cuvine in acesta perioada scurta pe care o mai avem de trait, constienti fiind ca toate bolile actuale ; diabet, boli de inima ,reumatism generalizat, si inerentele boi de plamani, ni se datoreaza conditiilor inumane de munca in care am activat decenii intregi??? Dati-le lor toate sporurile posibile si imposibile iar pe noi exterminati-ne cu o pensie de 2500 de lei din care trebuie sa ne luam lunar si medicamente . Iti multumim si iti suntem recunoscatori pe vecie stat roman!!!!

 17. As fi foarte curios sa aflu punctul de veder a doamnei Firea despre aceste sporuri. Cine răspunde dacă au fost acordate nejustificat? Tudorache ce părere are?

 18. Pana nu se va face o echilibrare intre veniturile salariale de la stat si din privat nu vom putea vorbi despre o Romanie normala. In nicio economie functionala din lume nu exista asa ceva, salarii de 3-4 ori mai mari la stat decat cele din mediul privat. Indiferent cat profit ar scoate companiile si institutiile de stat, nu va ajunge niciodata la nivelul profitului din privat. Asta inseamna ca bugetul unui stat vine in cea mai mare parte din mediul privat. Stiti de ce nu merg lucrurile aici? Pentru ca acest buget, in loc sa mearga in investitii necesare unei buni functionari, se duce in salarii de bugetar, care nu sunt altceva, in mare parte, decat sinecuri de partid (a se citi grupuri mafiote).