G4Media.ro

Clotilde Armand răspunde PNL Sector 1, despre acuzaţiile privind raportul Curţii de…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Clotilde Armand răspunde PNL Sector 1, despre acuzaţiile privind raportul Curţii de Conturi: PNL escaladează politic un non-subiect pentru a distrage atenţia de la criza energetică

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a răspuns, luni, acuzaţiilor aduse de PNL Sector 1, care a făcut public raportul Curţii de Conturi şi a acuzat faptul că aproape 50 milioane lei ne costă încălcarea legii de către Clotilde Armand. Primarul spune că ”PNL escaladează politic un non-subiect pentru a distrage atenţia de la criza energetică şi că, la Sectorul 1, liberalii au respins în mod repetat programul Termoficare de la soare, relatează News.ro.

”În spiritul transparenţei şi pentru corecta informare a opiniei publice, Primăria Sectorului 1 a publicat integral, pe site-ul instituţiei, decizia Curţii de Conturi, încă în data de 11 august 2022”, afirmă Primăria Sectorului 1, într-un punct de vedere oficial.

Instituţia precizează că ”nu există presupuse «ilegalităţi», aşa cum fals sunt prezentate în mass-media, şi nu există niciun prejudiciu”.

”Curtea de Conturi a dispus mai multe măsuri şi a făcut recomandări care urmează să fie duse la îndeplinire de Primăria Sectorului 1”, mai afirmă Primăria.

“PNL escaladează politic un non-subiect pentru a distrage atenţia de la criza energetică- la Sectorul 1, liberalii au respins în mod repetat programul Termoficare de la soare – de la scandalul banilor daţi de la subvenţia de stat către televiziuni şi site-uri de casă şi de la împrumutul de 300 milioane euro acordat firmei Blue Air,” a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Reprezentanţii PNL Sector 1 susțin că, de peste o lună, edilul Clotilde Armand ascunde raportul Curţii de Conturi, pentru că spune negru pe alb că a încălcat legea în mod flagrant şi constant. „Doar în 2021 au fost constatate abateri de la legalitate ce însumează aproape 50 milioane lei în achiziţiile şi plăţile derulate de Primăria Sectorului 1. Efectuare de plăţi nelegale, achiziţii derulate pe repede înainte de echipa din cabinetul primarului, fără implicarea direcţiilor specializate şi fără respectarea procedurilor legale.

Acestea sunt concluziile unui raport pe care Armand l-a vrut ascuns cu orice preţ”, mai arată comunicatul de presă al organizaţiei liberale. De asemenea, liberalii de la PNL Sector 1 anunţă că vor solicita un audit extern extins, prin proiect de hotărâre de consiliul local şi vor cere sesizarea organelor de anchetă penală pentru tragerea la răspundere a vinovaţilor.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

10 comentarii

 1. cata disperare la astia de la pnl! se termina mandatul si n-au apucat sa fure nimic.

 2. Dacă Franța ar fi fost condusă de banditii PCR-USL, ar mai fi in fruntea Europei ?😂😂😂

 3. Va imaginati ce electorat are PNL daca le vinde asemenea balarii? Daca primaria plateste pentru un serviciu 1 milion si curtea de conturi spune ca procedura nu a fost in ordine nu inseamna ca prejudiciul este 1 milion. Tudorache il facea cu 5 milioane.

  • Exact. Brusc, PNL-ul a inceput sa tipe ca e banul public „furat” de primarul de la USR.

   Acelasi PNL care a semnat practic contractul cu Romprest pe 25 de ani, in niste conditii absolut demente pentru primarie prin primarul liberal Chiliman. Practic, Chiliman a blocat pentru 25 de ani orice posibilitate ca Primăria Sectorului 1 să încerce să achiziționeze servicii de salubritate în condițiie pieței concurențiale, adică la prețuri mai mici și la noile standarde de calitate.

   Axcelasi PNL care a inchis patru ani ochii la toate nenorocirele facute de Tudorache, desi cica PNL-ul era in opozitie. Pentru cine nu isi aduce aminte: fostul primar Tudorache este urmărit penal de DNA într-un dosar legat de derularea unui contract de salubrizare, cu un prejudiciu de 994 milioane lei. Un control al procurorilor la adresa lui a gasit sume uriase de bani si diamante cumparate prin intermediari, in valoare de aproximativ 8 milioane de euro.

   Acelasi PNL care apara cu dintii contractul primariei cu Romprestul, de nu mai intelegi care e consilier local PNL si care e angajat Romprest. Desi primaria a pierdut sume uriase prin acest contract in derulare.

   Toate astea pornesc de la dorinta fierbinte a liberalilor de a castiga ei primaria de la S1 in 2024, sectorul unde se pot face cele mai banoasa afaceri imobiliare din toata Romania. Domnul Burduja isi doreste si el disperat o functie pe masura „pregatirii” sale. Il recomanda familia si talentul.

 4. Prostacii USL au liber ? Bugetari ce sa mai ..

 5. Contrar afirmatiilor Bancroex PLN Budrudja, Primăria Sectorului 1 a publicat integral, pe site-ul instituţiei, decizia Curţii de Conturi, încă în data de 11 august 2022:
  https://www.primariasector1.ro/articole/citeste/comunicate-presa/2207/publicam-raportul-curtii-de-conturi-nu-exista-presupuse-ilegalitati

 6. @G4M: ati terminat frumos articolul, cu penale „in frunte”. va inrolati, totusi?
  „”În spiritul transparenţei şi pentru corecta informare a opiniei publice, Primăria Sectorului 1 a publicat integral, pe site-ul instituţiei, decizia Curţii de Conturi, încă în data de 11 august 2022”, afirmă Primăria Sectorului 1, într-un punct de vedere oficial.”.

  ati citit raportul ala infam, sau nu mai conteaza nici pentru voi?

  asta e articol de balama.

 7. Ce tare a băgat-o madame Clotilde cu criza energetică , cred că pe mulți ia dat pe spate .