G4Media.ro

Clotilde Armand anunță un proiect de amenajare a unui nou parc, cu…

sursa foto: Clotilde Armand

Clotilde Armand anunță un proiect de amenajare a unui nou parc, cu pistă pumptrack, la intersecţia străzilor Jiului şi Dridu, în Sectorul 1

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, propune un proiect pentru amenajarea unui nou parc, cu pistă pumptrack, la intersecţia străzilor Jiului şi Dridu, în apropierea şcolii Gimnaziale nr. 178, relatează Agerpres.

Proiectul se află pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a Consiliului Local Sector 1, iar studiul de fezabilitate a fost deja realizat.

„Pregătiţi-vă bicicletele, skateboard-urile şi rolele! Construim un parc nou, o veritabilă grădină urbană, şi prima pistă pumptrack din Sectorul 1. Locaţia: la intersecţia străzilor Jiului şi Dridu, în apropierea şcolii Gimnaziale nr. 178. Avem nevoie în Bucureşti de cât mai multe spaţii verzi şi de locuri destinate activităţilor sportive. Aici construim un spaţiu pentru cei care vor să facă mişcare”, scrie Clotilde Armand, pe Facebook.

Ea menţionează că pumptrack este un concept „relativ nou” în România, practicat cu precădere de generaţiile mai tinere.

„Este o pistă special concepută, vor fi curbe pe înălţimi diferite, pentru echipamente sportive pe roţi (biciclete, skateboard-uri, role etc) care nu necesită pedalare sau împingere, ci doar o acţiune de ‘pompare’ pentru a genera impuls prin mişcările corpului în sus şi în jos. Noul parc va beneficia de o zonă de bănci smart, cu dispozitive de încărcare şi reţea wi-fi, lămpi LED pentru iluminat, precum şi de o zonă de panouri fotovoltaice”, precizează Armand.

Ea îi invită pe locuitorii cartierului Pajura la şedinţa de miercuri pentru a-şi exprima punctul de vedere cu privire la acest proiect. Cei care doresc să participe la şedinţă trebuie să scrie un email la adresa de e-mail registratura@primarias1.ro.

„România ocupă locul 2 din Uniunea Europeană în privinţa sedentarismului. Studiile arată că (…) peste 25% dintre copiii din România sunt supraponderali sau obezi. Cifrele sunt îngrijorătoare. Consecinţele acestei boli le ştim cu toţii. Noi construim un loc în care părinţii să facă sport împreună cu copii”, se mai arată în postare.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Cum ar fi sa se axeze pe probleme mult mai presante in sectorul 1 precum toaletarea copacilor – sunt niste salcii care ajung pana in asfalt la cat de crescute sunt, curatenia pe strazi – de la copacii astia care lasa fructe este o mizerie si un miros oribil, repararea gropilor de pe strada (cele de pe calea Grivitei, canalul de pe Bucurestii noi la intersectia cu Jiului)..