G4Media.ro

Clotilde Armand: „Cele mai grave probleme care afectează calitatea aerului din București…

Clotilde Armand: „Cele mai grave probleme care afectează calitatea aerului din București sunt arderile provocate și abandonarea ilegală de deșeuri” / „Unele surse de poluare pot fi total eliminate”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, transmite că în urma unei discuţii cu reprezentanţii organizaţiilor neguvernamentale a reieşit că problemele cele mai grave care afectează calitatea aerului sunt arderile provocate şi abandonarea ilegală de deşeuri pe domeniul public sau pe terenuri private.

La acestea se adaugă: gazul de eşapament, deşeurile industriale şi gropile de gunoi.

„Specialiştii prezenţi la întâlnire au scos în evidenţă faptul că unele surse de poluare pot fi total eliminate, cum ar fi arderile provocate, iar altele pot fi doar reduse, cum este cazul gazelor de eşapament”, scrie Armand, pe Facebook.

Aceasta menţionează că Primăria Sectorului 1 va avea o colaborare pe termen lung cu organizaţiile neguvernamentale pentru a găsi cele mai bune soluţii în vederea stopării poluării aerului.

După o primă şedinţă de lucru, care a avut loc miercuri seara la sediul primăriei, o nouă întâlnire va avea loc peste două săptămâni. Armand subliniază că doreşte să coopereze şi cu alte ONG-uri, precum şi cu autorităţile centrale şi locale.

„Poluarea în Capitală a ajuns la un asemenea nivel încât nu mai este timp de aşteptat sau de ezitat, însă nimeni nu poate rezolva problema poluării de unul singur. Avem nevoie de un efort conjugat al tuturor autorităţilor, dar şi de experienţa şi expertiza organizaţiilor neguvernamentale, specializate în protecţia mediului, cu care trebuie să găsim cele mai bune soluţii pentru a stopa otrăvirea aerului”, scrie Armand.

Sursa foto: Facebook / Clotilde Armand

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

18 comentarii

 1. Dar si foarte multe rable inmatriculate, tot un fel de gunoi importat.

 2. Madam, banuiesc că ai terminat treaba in sector la tine din moment ce te-ai apucat sa-ti dai cu parerea.

  Ps. De observațiile astea sunt în stare și un copil de 9 ani.

  • Moaaaa unde era inteligenta.

  • @ George
   „De observațiile astea sunt în stare și un copil de 9 ani.”

   Copiii de 9 ani scriu mai corect decat tine romaneste.

 3. Regina gunoaielor mai este primar?
  De abia astept colaborarea PSD PNL sa o zboare.

 4. Puteti incepe cu oprirea statiei de biogaz si/sau incinerator de deseuri medicale de la Rudeni, daca vreti cu adevarat.
  Apoi incinerari.
  Dar nu aveti voie sa va atingeti de alea, nu? Nimeni nu are, nici macar presa asa-zisa „libera”, pentru ca stim noi de ce…

  • Chiar acum gazeaza de rupe cu hidrogen sulfurat in sectorul 1, zona Grivita…

  • Exact asta astept de la comentarii, dar te rog, spune pana la capat pentru ca eu cel putin nici nu stiu, nici nu am banuiala. Dar ma exaspereaza cum este tratat Bucurestiul de Toti acesti oameni care nu-l iubesc, nu-si respecta agendele, nu-i lasa pe altii sa-si faca treaba pentru ca sunt de alta culoare politica, pentru ca sunt rai si inculti.

  • Le incurci prietene, vorbeste cu PNL.

  • Madame se face ca nu stie, dar groapa de la Rudeni e chiar in sectorul dumisale.

 5. Din pacate, cuvantul „Poluare” a cam disparut din Agenda Globala … D’asta nu mai are nici-un impact. Zici „Climate Change”, „ce-i aia ?” se intreaba muritorul de rand, scarpinandu-se in nas.

  Un fel de aia cu ‘slana-n pod si burta plina’ … CO2-ul este cel mai inofensiv din tot genocidul, dar noi avem alte probleme … Ce sa va fac daca nu luptati mai vitejeste … Cica ard piese de avioane … Dar ard de vreun an, minim, saracele. Fix acelasi loc …

  • Ce ii ministru mediului de te plangi pe aicea, fa o petitie la PSD ca ei il vor avea!

 6. Da, dar sa vrea cineva sa le elimine. Domnii de la Garda de Mediu sunt depasiti de situatie.
  Vrem aer curat!

  • E absent prea multa munca ia lasat aia de la USR.

  • Groapa Rudeni gazeaza zilnic peste jumătate din Sector 1. Clotilde niciodată nu a zis nimic de aceasta groapa ! Clotilde, Dacă vrei cu adevarat sa faci ceva in Sectorul 1, gaseste o solutie pentru ca sa nu mai fim zilnic gazati de la groapa de gunoi!