G4Media.ro

Clotilde Armand: Bugetul Sectorului 1 pe 2023 trebuie revotat. Prefectura a constatat…

Sursa foto: captura video / Facebook

Clotilde Armand: Bugetul Sectorului 1 pe 2023 trebuie revotat. Prefectura a constatat că amendamentele PNL-PSD sunt nelegale

Bugetul Sectorului 1 pe 2023 trebuie revotat, după ce Prefectura Capitalei a constatat că amendamentele depuse de consilierii locali ai PNL şi PSD sunt nelegale, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

„Consilierii PNL şi PSD au adoptat un buget nelegal, deoarece amendamentele pe care le-au depus şi votat au modificat radical structura bugetului pe care l-am propus şi bugetul trebuie revotat. (…) Solicit consilierilor PNL şi PSD să intre în legalitate, să respecte punctul de vedere al Prefecturii şi să aprobe proiectul de buget aşa cum l-am propus. Un proiect bun, axat pe investiţii şi pe interesele comunităţii locale. În caz contrar, îi voi acţiona în judecată”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, potrivit unui comunicat al autorităţii locale transmis, joi, Agerpres.

Prefectul Municipiului Bucureşti a constatat existenţa unor aspecte de nelegalitate ale bugetului, care impun reanalizarea actului administrativ în vederea respectării întocmai a prevederilor legale, au transmis reprezentanţii Primăriei Sectorului 1.

Conform surselor citate, Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti a precizat faptul că „în întreg conţinutul legii speciale nu se regăsesc dispoziţii care să confirme ipoteza că autoritatea deliberativă, analizând proiectul de buget local elaborat şi prezentat de către ordonatorul de credite, cu sprijinul de specialitate al compartimentelor de resort din subordinea acestuia, ar avea dreptul de a modifica structura bugetului local şi de a schimba arhitectura proiectului elaborat de primar”.

Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti a solicitat ca la următoarea şedinţă a Consiliului Local Sector 1 să fie reexaminată hotărârea privind aprobarea bugetului general centralizat al Sectorul 1 pe 2023, astfel încât regulile de procedură şi cele privind competenţa materială a celor două autorităţi ale administraţiei publice locale să fie respectate. Instituţia Prefecturii a confirmat, miercuri, posibilitatea repunerii pe ordinea de zi a Consiliului Local Sector 1 şi a aprobării a proiectului de buget pe 2023.

În consecinţă, primarul Clotilde Armand a convocat pentru joi o şedinţă extraordinară a Consiliului Local pentru dezbaterea şi adoptarea proiectului de hotărâre privind modificarea şi intrarea în legalitate a bugetului pe 2023.

Bugetul Sectorului 1 a fost votat de Consiliul Local în 28 martie, după 11 ședințe.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Voteaza Gadea cu ai lui la Aneta3.
    Nu mai prinde Usereul alte mandate pentru ca lumea vrea liniste