G4Media.ro

Clotilde Armand anunţă patru păduri urbane în Sectorul 1, finanţate prin PNRR…

Sursa Foto: G4Media.ro

Clotilde Armand anunţă patru păduri urbane în Sectorul 1, finanţate prin PNRR / Unde vor fi plantați 73.000 de puieți forestieri

În Sectorul 1 vor fi plantate patru păduri urbane, finanţate prin PNRR, a anunţat, miercuri, edilul Clotilde Armand, transmite Agerpres.

„Plantăm patru păduri urbane în Sectorul 1 finanţate prin PNRR: la intersecţia Şoselei Străuleşti cu Bulevardul Ion Ionescu de la Brad (2.557 mp), pe strada Gheorghe Pripu (5.081 mp), pe strada Marginei (10.084 mp), pe strada Străuleşti (6.121 mp). Pe aceste suprafeţe, în prezent, este vegetaţie crescută spontan, sunt resturi de construcţie şi diverse împrejmuiri improvizate. Vrem să plantăm aici aproximativ 73.000 de puieţi forestieri. Vom avea diferite specii de arbori (stejar roşu, stejar penduculat, stejar brumăriu, cer, dud, plop alb, tei argintiu, frasin, frasin de baltă şi salcâm) şi arbuşti (alun, corn, liliac, sălcioară, păducel, sânger şi lemn câinesc). Toate aceste păduri urbane vor fi înconjurate de garduri vii (glădiţă, cătină roşie şi lemn câinesc)”, a precizat pe Facebook primarul Sectorului 1.

Potrivit edilului, conceptul de pădure urbană este relativ nou şi a apărut datorită nevoilor locuitorilor marilor oraşe: reducerea poluării, spaţii pentru recreere, conservarea biodiversităţii, modelarea microclimatului, acesta fiind totodată un proiect pe termen lung, care are ca scop creşterea calităţii vieţii cetăţenilor, protejarea ariei naturale şi combaterea schimbărilor climatice.

Proiectul urmează să fie depus în cadrul apelului de proiecte PNRR/ 2023/C2/Componenta C2- Păduri şi protecţia biodiversităţii, iar suma totală eligibilă este de 1,2 milioane lei.

„Cheltuielile neeligibile care pot apărea pe durata implementării proiectului vor fi asigurate din bugetul local. Mai avem un singur pas, aprobarea lui, în şedinţa de joi, 11 aprilie, de către Consiliul Local Sector 1 controlat de PSD şi PNL. Mă aştept la orice, deoarece suntem în plină campanie electorală, avem zeci de proiecte vitale care sunt blocate, dar refuz să cred că vor opri plantarea a 73.000 de arbori şi arbuşti în Sectorul 1, ar fi prea mult şi de-a dreptul ticălos. Lucrăm la acest proiect de mai multe luni: am cadastrat toate zonele, terenurile sunt în administrarea noastră şi nu au probleme juridice, am obţinut toate avizele necesare, au fost sute de ore de birocraţie pentru ca o mână de consilieri să-l blocheze”, a transmis Clotilde Armand.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

 1. Ii doresc sa apuce sa ii planteze. Nu ca ar fi ușor.

 2. @Lada_rablagită_rusească alt alias nu ai găsit? „Tania” pute a lătură rusească.
  Și da, nu a avut timp fiindcă s-a luptat cu mizeriile lăsate de dl Diamant.
  Am observat că și pe Nicușor îl injuri, tocmai din cauză că a scos Bucureștiul din incapacitatea de plată.
  „Reușitele” panaramelor pesediste și peneliste sunt atât de multe încât le-am și uitat numărul. Totul pentru distrugerea orașului și ciordirea banilor.
  Ultima știre despre Băluță este de astăzi. „Reușita” lui Băluță este că a distrus intrarea în orășelul copiilor. Atât l-a dus pe el capul.
  Cum pot oamenii să voteze așa #valori este de domeniul psihiatriei.

 3. Clotilde Armand și-a ratat vocația de edil. A arătat că nu poate mai mult de victimizare și iar victimizare. Din păcate candidați pentru S1 sunt numai unul și unul, singurul care pare mai ok este un băiat de la REPER, dar nu prea are șanse.