G4Media.ro

Clotilde Armand anunță că a cerut ANAF să confiște 1 milion de…

sursa foto: Facebook

Clotilde Armand anunță că a cerut ANAF să confiște 1 milion de euro de la Taverna Racilor, din Herăstrău: ”Bani obținuți ilegal după ce administratorii au ignorat suspendarea activității de către Poliția Locală”

Clotilde Armand anunță, printr-un mesaj publicat pe Facebook, vineri dimineață, că a cerut ANAF să confiște 1 milion de euro de la restaurantul Taverna Racilor, din Parcul Herăstrău. Primarul Sectorului 1 susține că banii sunt ”obținuți ilegal după ce administratorii au ignorat suspendarea activității de către Poliția Locală”.

Armand susține că a mai sesizat ANAF în privința altor două astfel de cazuri, un restaurant și un bar situate în zona centrală, iar suma totală care ar urma să fie confiscată de la cele trei unități de alimentați publică este de aproximativ 8 milioane lei.

  • ”Este vorba de o prevedere legală pe care primarii din întreaga țară o au la dispoziție, dar pe care nu o aplică din diverse motive: “desfășurarea oricărui exercițiu comercial în perioada suspendării activității comerciale se sancționează cu amendă, iar veniturile realizate ilicit în perioada dintre data suspendării activității comerciale și momentul constatării contravenției se confiscă și se fac venit la bugetul de stat” (OG nr. 99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață)”, a explicat edilul.

Clotilde Armand susține că administrația și poliția locală au în evidențe aproximativ 10 unități, dintre care 5 în incinta Parcului Herăstrău, ”zonă în care suntem sesizați frecvent că se tulbură liniștea publică și care funcționează în continuare, deși au activitatea suspendată”, arată edilul.

  • ”Vom aplica aceeași procedură de sesizare a ANAF și în cazul acestora, fără nicio discriminare! Tot ce au încasat în această perioadă sunt venituri ilicite care trebuie să ajungă la bugetul de stat. Tocmai că este ceva nou, am analizat în ultima perioadă această situație, și am stabilit o procedură de lucru împreună cu reprezentanții Poliției Locale, dar și ai altor instituții ale statului, pentru a pune în aplicare legea. Încurajăm activitățile comerciale desfășurate în cadrul legal, reglementat, dar cei care au impresia că regulile sunt pentru alții și ei nu pot fi atinși să știe că nu vom mai permite activități ilegale care ar putea dăuna cetățenilor din Sectorul 1”, a mai transmis Clotilde Armand.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

  1. Clotilde nu știe că taverna e sub protecția mafiei PSD?

  2. Doamna Primar v-as ruga sa va ocupati si de neregulile din Politia Locala Sector 1. Ei nu amendeaza nici macar o masina paracata ilegal, dau avertisment. De ce? Pentru ca incep sa sune telefoanele? Amendeaza doar pe cei care nu au pile? Sunt intrebari pe care ni le punem cand locurile de parcare sunt ocupate de foarte multi ani si Politia Locala Sector 1 refuza sa dea amenzi. Iar aici au amendat cu 1 milion asa dintr-o data? Din constiinta? Dintr-o data Politia Locala aplica legea? Sa o aplice tot timpul nu numai ocazional. Nu avem incredere in Politia Locala Sector 1 pentru ca ii cunoastem de ani de zile iar dvstra nu ati reusit sa faceti ordine acolo.

    Sa nu credeti ca iau apararea acestui restaurant. Bine ati facut ca i-ati amendat. Cand treci prin fata lui miroase ca o ghena, intoarce stomacul pe dos. Am fost la ei imediat cand s-au deschis dupa pandemie. Mi-au adus un pahar pentru vin siroind de apa si cu urme de ruj. I-am intrebat: mai oameni buni, nici macar acum in plina pandemie nu puteti spala paharele, vreti sa ne imbolnavim unii de la altii?

  3. Si ANAF ce sa facă acum? Sa muncească?

  4. Clotilde spaima borfașiilor USL..Bon chance, Clotilde!

  5. Asa foame la Primaria Duamnei?!