G4Media.ro

Clotilde Armand: 13 artere din Sectorul 1 vor intra într-un proces de…

Sursa foto: Facebook / Clotilde Armand

Clotilde Armand: 13 artere din Sectorul 1 vor intra într-un proces de modernizare în 2023

Consiliul Local al Sectorului 1 a aprobat, în şedinţa de marţi, documentaţia privind lucrările de modernizare a 13 drumuri. Potrivit primarului Clotilde Armand, este vorba despre străzile Bujorului, Nuferilor, Drumul Nicolae Şuţu, Cretei, Berca, Biborţeni, Zăpada Mieilor, Cărbunarilor, Heliului, Simeria, Trifeşti, Văliug şi Zeletin, relatează Agerpres.

„Începem un proiect uriaş de reabilitare, asfaltare şi reabilitare a infrastructurii rutiere din Sectorul 1! Consiliul Local a aprobat în şedinţa de astăzi Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţii (DALI) şi a Indicatorilor Tehnico-Economici pentru primele 13 artere din Sectorul 1 care vor intra într-un proces de modernizare în acest an”, a scris primarul, pe Facebook.

Armand a adăugat că, pentru a demara efectiv lucrările de reabilitare a acestor artere, mai trebuie obţinute autorizaţiile de construire.

„Asfaltarea, reabilitarea şi modernizarea străzilor din această zonă administrativă reprezintă o prioritate pentru mine şi echipa mea. Aceste străzi sunt numai un prim pachet dintr-un program mult mai amplu prin care ne-am propus să aducem toate străzile din Sectorul 1 să fie demne de o capitală europeană. Suntem în faza avansată de elaborare a documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie (DALI) pentru nu mai puţin de 106 străzi care necesită urgent lucrări de modernizare. Pe măsură ce aceste documentaţii vor fi finalizate, le vom supune aprobării Consiliului Local pentru a putea să trecem la treabă”, a transmis ea.

Clotilde Armand a amintit că, în urmă cu un an, a fost semnat un acord-cadru pentru modernizarea şi repararea întregii infrastructuri urbane administrate în Sectorul 1, în baza căruia vor putea fi asfaltate, reabilitate sau modernizate peste 1.000 de străzi.

„Investiţiile prevăzute în acest program nu înseamnă numai asfaltare, ci urmăresc asigurarea unor condiţii de viaţă şi de mediu corespunzătoare unui oraş durabil, în condiţii de eficienţă şi economicitate: reabilitare/modernizare a sistemului rutier al străzilor, aleilor şi parcajelor, extindere a reţelelor publice de alimentare cu apă, extindere a reţelelor publice de canalizare în sistem divizor (canalizare menajeră şi canalizare pluvială), precum şi amenajarea peisagistică şi arhitecturală a spaţiului urban (domeniul public – intrările în blocurile de locuinţe, spaţiile verzi din jurul blocurilor de locuinţe, spaţiile verzi aferente căilor de circulaţie sau cursurilor de apă)”, a explicat primarul Sectorului 1.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. De ce o dați mascată?

    • 13 ghinion. Tot nimic o să facă.
      Singurul lucru făcut bine furtul alegerilor.

    • Încă mai sunt Zombi care vorbesc de fraudarea alegerilor? Chiar puneti botul la infractori? Nu va duce capul deloc.

  2. Tudorache PSD de ce n-a făcut asta?

  3. Horica faci parte din tribul Pixelului Albastru?
    Sau din gașca lui Petrov?