G4Media.ro

Clienții unui restaurant din Barcelona vor putea să achite notele de plată…

Clienții unui restaurant din Barcelona vor putea să achite notele de plată cu o aplicație de recunoaștere facială

Un restaurant din Barcelona este primul din Spania în care clienţii vor putea să îşi achite comenzile folosind o aplicaţie bazată pe recunoaşterea facială, fără să mai aibă nevoie de cărţi de credit sau de telefoane mobile, metoda fiind considerată revoluţionară în domeniul plăţilor biometrice, relatează joi EFE, citată de Agerpres.ro.

Grupul de restaurante Viena şi compania Payment Innovation Hub s-au aliat pentru a lansa pe piaţă ca mod de plată recunoaşterea biometrică, care a fost inaugurată miercuri în localul de la Nr. 405 de pe bulevardul Diagonal din Barcelona şi care va fi testată timp de două luni.

Potrivit unui comunicat al lanţului de restaurante, noua metodă de plată, „Face To Pay Viena”, permite tuturor utilizatorilor „să realizeze tranzacţia uşor şi sigur, graţie recunoaşterii faciale”.

Silana Churruca, consilier delegat al Payment Innovation Hub, a precizat că aceasta este prima metodă de plată biometrică pusă la dispoziţia publicului larg.

Payment Innovation Hub este promovată de o alianţă a companiilor CaixaBank, Global Payments Inc, Samsung, Visa şi Arval.

Clienţii acestui restaurant din Barcelona trebuie să descarce în prealabil aplicaţia şi să îşi înregistreze datele personale, parametrii biometrici şi metoda de plată înainte de a putea comanda felul preferat, arată Agerpres.ro.

sursa foto: Pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Asta e o stire care nu ne intereseaza. E barfa pentru a tine lumea de vorba. Viata noastra nu e influentata semnificatv de asa ceva

    • Aplicatiile recunosterii faciale sunt de interes general. Pe masura ce tehnica va fi optimizata va putea fi folosita si la nivel guvernamental

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.