G4Media.ro

Claudiu Năsui: Zero taxe pe salariul minim e o măsură care începe…

Claudiu Năsui: Zero taxe pe salariul minim e o măsură care începe de la 1 ianuarie 2022, într-un sector privat / Poate fi HoReCa

Neimpozitarea salariului minim ar putea fi o soluţie pentru păstrarea forţei de muncă în ţară, iar această măsură va începe la 1 ianuarie 2022 într-un sector privat, care ar putea fi HoReCa, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, ministrul Economiei, Claudiu Năsui.

„Penuria de forţă de muncă a fost o problemă veche a României, de dinainte de pandemie. Românii muncesc, sunt harnici, doar că pleacă din România, nu muncesc în România. Nu o fac din lipsă de patriotism, trimit banii înapoi în ţară. Economisesc bani şi investesc, îşi fac o casă la noi, fac un business înapoi în ţară, dar munca efectivă nu o desfăşoară în ţară. Şi ar trebui să ne punem nişte întrebări. De ce? Pentru că suntem săraci şi alţii sunt mai bogaţi? Da. Şi asta este o parte din răspuns. Am avut 45 de ani de comunism, nu are cum să nu lase cicatrici adânci. Dar sunt şi alte ţări în Europa de Est care au avut 45 de ani de comunism, poate nu la fel de dur ca al nostru. Dar trebuie să ne punem nişte întrebări. Ce facem noi diferit faţă de ceilalţi: Şi aici este soluţia aceasta a neimpozitării salariului minim. Adică un scut fiscal pe salariul minim. Salariul minim e deja mic, haide să îl lăsăm omului. (…) Zero taxe pe salariul minim este o măsură din programul de guvernare, care începe de la 1 ianuarie 2022 într-un sector privat, sector care nu a fost încă ales, dar care, nu vă ascund, ar putea foarte bine fi HoReCa, din mai multe motive”, a explicat Năsui, potrivit Agerpres.

El a subliniat că nu este vorba despre asistenţă socială, nu este o politică socială, ci este o politică fiscală care ar avea efecte sociale extraordinare, ar reduce sărăcia, ar încuraja munca, ar activa forţa de muncă, ar ţine oamenii în România.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. O labageala userista. Aia din horeca nu traiesc bai baiete din salariul ala minim. traiesc si din tips, aia e baza.
  Vezi la aia cu salariul minim din celelalte sectoare economice. La IMM-uri.
  La Horeca sa invete sa ofere servicii de calitate la preturi competitive si or sa aiba clienti.

 2. Vreau şi eu tratament preferenţial.

  • Eu nu zic că oamenii plătiți cu salariul minim nu merită mai mulți dar taxe 0%reprezinta gravă greșeală. Cunosc destui patroni ce angajează pe minim pe economie și restul banilor la plic. În mod cert majoritatea întreprinderilor mici și mijlocii vor
   trece Toate salariile pe minim pe economie iar deficitul va fi uriaș.

 3. Minitristul care le rezolva din pix, o sa avem taxe 0 pe salariul minim cand o sa taiem pensiile speciale, anulam pensionarea anticipata, anulam salariu + pensie la stat, pana atunci nu avem loc de pomeni.
  Si veorica batea campii cu 40% crestere la pensii…

 4. Măsură socialistă, populistă, apare încă o categorie care primesc privilegii fără să cobtribuie !
  Sănătatea, pensia, din banii cui o primesc ?
  De la proștii care muncesc calificat, care au școală.

  Poate avem noroc și îl demite pe Nasui, are o singură idee, comunistoidă, taxe 0 pe salariul minim, dar se ține cu dinții de ea ca un pechinez turbat.

 5. Ati comparat scenariul asta cu cel cu impozitarea progresiva?

  • Nu vrea PNL impozitare progresivă.
   Si așa avem cele mai mari taxe pe muncă.
   Sa reducă deficitele, bonurile de vacante si sporurile de radiație.

 6. Ideea nu tine numai de populism si de incercarea de a obtine sustinere sau avantaje electorale, ci contrazice conceptul de” bunuri publice ” emis de scolile economice avansate ( bunurile publice sunt cele care sunt prea scumpe ca sa fie cumparate numai de un grup restrans de indivizi, deci contribuie toti la ele, de ex: scoli , spitale , tomografe , ambulante, elicoptereSMURD, iluminat public etc etc. In democratie nu sunt acceptabile standardele duble. Doar persoanele defavorizate trebuie sa beneficieze de sprijin si scutiri de taxe si impozite.

 7. a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, ministrul Economiei
  – astia vobrbesc cu randul, Citu, Barna, Drula, Nasui, Citu de la Finante

  Despre imprumuturile bancare de nevoi personale avand salariu minim nu vorbeste nimeni…

 8. Horeca este un domeniu unde costurile de productie sunt mici in comparatie cu profitul. Spre deosebire, de ex, de agricultura, costurile cu utilajele si salariile angajatilor sunt mici( costurile masinilor agricole : tractoare, semanatorri, combine sunt uriase fata de utilajele pt bucatarie si pt pastrarea alimentelor). Profitul fiind mare la horeca, patronii pot sa acorde salarii corespunzatoare angajatilor, astfel incat acestia sa ramana in sistem.

 9. Nu mai căscați gura la ce zice dobitocul ăsta!
  Măsur lui cu taxe zero este imposibilă. Impozit zero pe salariul minim ar fi cu totul altceva!
  Dar, el nu e economist și nu-și dă seama, săracul!

 10. Citesc comentariile si am impresia ca oamenii nu inteleg ce presupune „zero taxe pe salariul minim”. Nu e vorba ca doar cei care au salariul minim vor avea zero taxe, ci taxarea incepe de la salariul minim incolo. Deci indiferent ce salariu ai, banii pe care-i primesti pana la salariul minim nu vor fi impozitati. Si pentru un salariul de 3000 de lei net, asta inseamna ca se va plati cu 900 de lei mai putin in taxe pe luna. Deci dupa ce intra legea in vigoare, veti putea pretinde mariri substantiale de salariu. Singura problema va fi cu angajatorii care vor pastra diferentele acelea pentru ei.

 11. Faceți salarul minim pe economie 2000 euro și impozite că în Occident soluția care va aduce acasă toți meseriași care au părăsit țara .Daca poți da la un primar 3000 euro se poate face și salarul minim pe economie 2000 euro .și șanț firme in tara care plătesc cu 2000 euro .dar șanț bogătași care le vor scade profitul .asta e buna dar daca avem produse mai scumpe in Romania de ce nu am avea și cele mai plătite servicii ????

 12. Scadeti naibii taxele alea de 41-45% la 25-30%. Ce tot atata taxe zero si alte porcarii. De ce de la un salariu de 4300 de lei sa iau 2500? Stiu ca se aplica tuturor dar ca sa contribuim cu totii pentru sanatate si altele trebuie scazute taxele. Sunt prea mari. Asta trebuie sa fie solutia. Simplu! Eu merg la doctor de aia 25% care imi sunt luati din salariu? De 1000+ de lei pe luna? Nu cred! E un mare rahat!