G4Media.ro

Claudiu Năsui (USR): Gabriel Țuțu, arestat preventiv în dosarul Pițurcă privind achiziția…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Claudiu Năsui (USR): Gabriel Țuțu, arestat preventiv în dosarul Pițurcă privind achiziția de măști neconforme pentru MApN, a fost pus în funcție de Virgil Popescu / Când eram ministru, am început procedura de demitere a acestuia, care a luat sfârșit după ce a revenit Virgil Popescu

Deputatul USR Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei, a declarat marţi că, în perioada mandatului său, a demarat procedurile de demitere a lui Gabriel Ţuţu din funcţia de director Romarm, acesta fiind „pus în funcţie de ministrul Energiei, Virgil Popescu”, transmite Agerpres.

„Domnul Virgil Popescu este cel care l-a pus în funcţie. În mandatul dânsului a fost pus în funcţie de către Consiliul de Administraţie pus de dânsul şi mai ales i-a dat unul dintre cele mai solide contracte pe care le-am văzut cel puţin eu în companiile de stat, unul în care este foarte greu să îl dai afară (…), mai ales cu durata de timp foarte mare. Lucrurile acestea mi s-au părut ilegale, de aceea am şi cerut un control şi am început procedura de demitere a acestuia, cu noul CA, procedură care a luat sfârşit după ce a revenit Virgil Popescu şi a pus din nou fostul CA, unde erau tot felul de persoane pe care le mai dădusem afară şi din alte părţi din Ministerul Economiei şi care s-au regăsit apoi în Ministerul Energiei, una director la Direcţia antifraudă, cred, din Ministerul Energiei”, a afirmat Năsui, la Palatul Parlamentului.

Potrivit acestuia, controlul viza contractul primit de Gabriel Ţuţu, respectiv legalitatea acestuia.

„Ideea era să avem o bază juridică, pe baza căreia să putem face demersurile să îl dăm afară de acolo. (…) Problema este că i s-a dat un astfel de contract. (…) În interiorul Romarm erau mai multe afaceri de-ale domnului Ţuţu, pe toate le-am investigat, pe ce am avut bază am făcut plângere la instituţiile abilitate”, a adăugat Claudiu Năsui.

Procurorii DNA vor solicita Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă pentru 30 de zile a directorului Romarm, Gabriel Ţuţu, şi a lui Alexandru Piţurcă, fiul lui Victor Piţurcă, în dosarul legat de achiziţii de măşti de protecţie neconforme pentru Ministerul Apărării.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. În ce țară te crezi? Asta e România, gaura neagră a Europei, unde poporul e ticălos și corupt. Aici hoțul e zeu, cinstitul e fraier.

  2. Ar fi interesantă o întrebare pentru Năsui. De ce a vrut să-l schimbe pe respectivul director? Motivul .

  3. Ce-i asta, tinere, un fel de new-speak ? Auzi, procedură de destituire ! Un ministru își alege oamenii. Cei care au bube – sau cârcotesc împotriva ministrului, vezi doamna de la Educație – pleacă, sunt destituiți. Dacă tăceai….