G4Media.ro

Claudiu Năsui: Am desființat 40 de posturi din Ministerul Economiei cu salarii…

Claudiu Năsui: Am desființat 40 de posturi din Ministerul Economiei cu salarii de mii de euro pe lună și pensie specială/ Posturile nu erau ocupate, ci doar bugetate în cadrul ministerului

Claudiu Năsui a anunțat că în ședința de Guvern de marți au fost desființate „40 de posturi din Ministerul Economiei cu salarii de mii de euro pe lună și pensie specială”.

Posturile însă nu erau ocupate, ci doar bugetate în cadrul ministerului și ar fi urmat să fie ocupate pe viitor, a declarat pentru G4Media Ionuț Tudorică, purtător de cuvânt al Ministerului Economiei.

„În teorie, funcțiile acestea ar fi trebuit să promoveze turismul. În practică știm cu toții ce se întâmplă cu aceste posturi la stat. Sinecurile acestea au fost create de guvernul PSD. Inițial, Ministerului Turismului a creat 15 astfel de posturi. Dar, ulterior, numărul s-a triplat până la 40. Ele aveau statut diplomatic inclusiv în ceea ce privește salarizarea și drepturile la pensie, de unde pensia specială. Asta era viziunea de promovare a turismului a statului român: sinecuri și pensii speciale”, a scris Năsui, miercuri, pe Facebook.

Ministrul Economiei a mai transmis că este momentul „să reformăm modul în care se promovează turismul”: „Soluția găsită împreună cu mediul de afaceri a fost înființarea organismelor de management al destinațiilor, în care deciziile de promovare a turismului național pleacă de la factorii implicați real în această industrie: investitorii privați și autoritățile locale. Este un sistem gândit în piramidă. De la organizații locale, la OMD-uri regionale și apoi de unul național, care poate avea o strategie de promovare a țării coerentă și continuă independent de schimbările guvernamentale”, a conchis Năsui.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

33 comentarii

 1. va rog eu remaniere pentru domnul……

  • Acum nu il mai remaniaza nimeni…e frate cu Vladut, diamantul…au matrasit organizatia Bucuresti si a inceput sa fie si el bagat in seama, adica bani de la partid pentru PR…bai Nasui…de la preluarea mandatului ai facut si tu vreo margica?…..tot ce mai stia meseria pe la voi a plecat dupa Popescu, la Energie..tu ai ramas cu ditamai departamentul juridic si asta livrezi?, tai posturi neocupate…incepi dracu reforma, pana la reforma companiilor de stat, mai vezi cu agentiile din subordine….ce dracu e asa greu sa unesti unele companii de stat, mai ales alea integrate…dispar arieratele incrucisate, reduci posturi Tesa si …ce e cel mai important, functiile din AGA…dar asta nu se poate, sunt multe guri de hranit pe la partid, asta era o vorba de opozitie

  • Niste bani nu mai sunt bugetari aiurea pt salarii. Vor putea fi folositi in alt mod.

   Ca nu trebuia sa faca atata tamtam pt ceva normal e altceva. Posturi goale de ce naiba sa ti bani blocati pt ele. Si asta e tot o forma de reforma. De undeva se incepe , in Ro incepi cu ce poti face legal fara mare tam tam, ca daca dai afara pe unul dintr-un post ocupat se intoarce cu ccr-ul de mana . Ma indoiesc ca poti face foarte multe asa. Deci incepi cu pasi mici, o schimbare ici, o schimbare colo , in timp se schimba totul.

   Revolutii peste noapte numai naivii viseaza.

 2. Degeaba desfiintati posturi daca nu desfiintati hotia si talharia din justitie.

  • Ce-au făcut? Ce au „desființat”? Stimate, ești funcțional?

  • A desfiintat niste posturi (goale).
   Nu a dat afara pe cineva. Dar a desfiintat niste posturi bugetate (adica zeci de mii de lei erau pusi deoparte anual pt acele salarii care nu ajungeau la nimeni dar erau blocati).

   A desfiinta e una , a concedia e altceva. Ca tot vorbeati de functionali. A desfiinta un post inseamna ca nu mai exista,nu mai poti angaja pe nimeni in acea gunctie. A concedia inseamna ca poti oricand sa pui pe altul in loc.

   Practic desi nu era nimeni platit a salvat niste bani bugetati pt salarii care ori ajungeau la altii ori erau blocati in bugetul de salarii si innanii urmatori. 40 mii euro pe luna (am pus minim 1000 euro) care pot fi relocati catre alte buget.

   Consider ca e un lucru f.bun dar neinteresant pt publicul larg. Nu e vreo fapta de vitejie .

 3. Deci nu a desființat nimic. Ăștia sunt mai periculoși ca șobolanii roșii! Mai mincinoși, mai parșivi.

  • Te roade, vroiai şi tu sinecură, PSDist infect ce eşti.

  • @Putinel,
   Viermuș, supără adevărul? Dă-ți drumul la vene… Ca să ne faci în ciudă, nu de alta!

  • cei mai parsivi sunt astia ca tine, care se dau altceva decat sunt.

  • @Barbu Gh. Ai dreptate, puradeii fostei securitati sunt mai rsi si decat psd! Acum securicii nasui si vladutza-gagautza au preluat controlul la Bucuresti. Plus pruna aia mai tabara. Punem de-o tzuica!

 4. Ce bombonel sinistru

 5. pentru postaci pesedisti, uselisti si hauristi:
  1. daca au fost desfiintate, inseamna ca posturile erau prinse in organigrama. Deci exprimare corecta a ministrului
  2. daca erau bugetate, asta inseamna ca banii aferenti salariilor, etc erau blocati pe intreg anul, urmand sa fie cheltuiti cand se facea efectiv angajarea pe post. Deci, iar o exprimare corecta.
  3. Prin desfiintarea posturilor, banii bugetati pentru acestea, pot fi redistribuiti conform cerintelor ministerului

  • Zi așa, barosane!? A „desființat” niște organigrame, NIȘTE HÎRTII… Of, of, măi, măi!
   CE ȚI-E ȘI CU LIMBA ROMÂNĂ CÂND EȘTI FUNCȚIONAL 100%!!!

  • Redistribuiti… adica vom cumpara niste ciucumelcuri de la businessurile famigliei nasui!

 6. Acum speram sa ne anunte ca a desfiintat si din posturile deja ocupate de sinecuri. Caracatita nu a fost desfiintata, doar niste brate suplimentare ce urmau sa se completeze cu pile si relatii noi.

 7. Vorbe goale, NU va pleca acasa nici 1 singur bugetar!
  Nici unul, NU se vor atinge de bugetarimea privilegiata, cum ii spunea chiar Zombilica Premierul in anul 2019 cand era Senator PNL in opozitie si dadea bine la viitorii votanti ca PNL sa atace privilegiile bugetarilror!
  Cum au ajuns la soul de ros, cum a uitat Zombilica de privilegiile bugetarilor!
  Ajuns in fruntea guvernului, Zombilica a spus clar: „NU ne atingem de bugetari, de privilegiile lor, pe ici pe colo, cateva posturi neocupate, dar ATAT! NU deranjam clientela care ne voteaza si ne aduce BANI si voturi!”
  Ia uite:
  cursdeguvernare.ro, 29 Iunie 2021: „Provizoratul și sinecurismul din Ministerul de Externe se prelungesc cu încă 1 an.
  Guvernul discută marți un proiect de Ordonanță de Urgență care AMANA până la 31 august 2022 Termenul de încetare a detașărilor din sectorul privat în misiunile diplomatice și oficiilor consulare ale României.
  Argumentul MAE pentru adoptarea OUG: Hotărârea din 7 iunie 2021 a Curții de Apel Cluj, prin care s-a dispus suspendarea procedurilor de concurs de admitere în Corpul diplomatic și consular al României.
  MAE a lansat pe 23 martie concurs pentru ocuparea a 120 de posturi diplomatice şi consulare.
  O persoană interesată să ocupe unul dintre posturi a reclamat însă în instanță lipsa de legalitate a condiţionărilor privind cunoaşterea a 2 sau mai multe limbi străine, din care una trebuie să fie limba engleză sau limba franceză, şi a solicitat suspendarea procedurilor de concurs aflate în derulare.
  O altă instanță urmează să judece pe fond această cauză.
  În 2020, Guvernul Orban a ales data de 31 august 2021 drept TERMEN de referință pentru desfășurarea de către MAE a Concursului de admitere în Corpul diplomatic și consular al României.
  După decizia Curții de Apel Cluj acest termen nu mai poate fi respectat.
  Potrivit statutului Corpului diplomatic și consular, Ministerul de Externe trebuie să organizeze concursuri de admitere în Corpul diplomatic și consular al României. „Gradul diplomatic de atașat sau gradul consular de agent consular se acordă candidaților care au promovat concursul de admitere în Corpul diplomatic și consular al României”, se arată în statutul corpului diplomatic.
  În Ministerul de Externa așadar, nu ar trebui să existe funcționari care nu au dat concurs și care nu fac parte din Corpul diplomatic. Regula este valabilă atât pentru cei trimiși în străinătate, cât și pentru angajații care lucrează în Centrala MAE.
  Iată cum arată harta de personal al Ministerului de Externe, descrisă chiar de Ministerul de Externe, într-un răspuns la o cerere de informații solicitată în 2020 de către Radio Europa Liberă :
  „La nivelul Ministerului Afacerilor Externe își desfășoară activitatea, în prezent,2.200 de angajați –
  1.322 în Serviciul Exterior și
  878 în Centrala MAE.
  Dintre cele 1.322 de posturi ocupate în Serviciul Exterior,
  358 de posturi sunt încadrate cu personal detașat din mediul privat,
  dintre care 145 de posturi cu personal diplomatic și consular,
  iar 213 posturi cu personal încadrat pe funcții de execuție, specifice MAE (cu atribuții precum secretariat, administrativ, contabilitate).
  Dintre cele 878 de posturi ocupate în Centrala MAE,
  180 sunt încadrate cu personal detașat din mediul privat doar pe funcții de execuție specifice MAE, nu și pe funcții diplomatice sau consulare”.
  Angajările în MAE din sursă externă nu au cum să conducă la profesionalizarea personalului din ambasade și consulate.
  Din contră, ele generează nepotism și fac loc clientelei politice.
  Nepotismele și sinecurile din sutele de detașați în MAE care au intrat în diplomație fără a avea nicio legătură cu sistemul:”

  Gasiti insirate numele clientelei politice din MAE care traieste bine mersi la Paris, Londra, New York, Viena, Roma si peste tot, pe BANII Bugetului de stat!

 8. S-au desființat 40 de posturi libere ! Asta e marea realizare a lui Nasui.
  Deci niciun bugetar nu a fost trimis pe piața liberă a muncii. A desființat nimic.

  • Cititi codul muncii si legea functionarului public si spuneti-mi cum poate fi dat afara un salariat, mai ales cel care a ocupat functia in urma unui „concurs”. Dupa aia mai discutam.
   30 de ani de fesenism si coruptie au distrus statul de cei care i-au ocupat institutiile.
   @Barbule..cauta sa raspunzi la un unul de calibrul tau. Eu am astaptari mai mari intr-o conversatie, chiar daca e purtata in contradictoriu.

  • DIGI 24: „Florin Cîţu: Bugetarii trebuie să muncească fără vouchere și pensii speciale.
   21.08.2019.
   Liderul senatorilor PNL Florin Cîţu a declarat că salariile bugetarilor sunt duble comparativ cu cele din sectorul privat. Liberalul a precizat că, în acest context, bugetarii trebuie să fie de acord să lucreze fără a primi vouchere, tichete de vacanţă, sporuri şi pensii speciale.
   „Vine momentul adevărului! În medie Salariile NETE ale bugetarilor sunt DUBLE faţă de cele din sectorul privat. DUBLE! Dar comparaţia nu este corectă. Nu surprinde toate informaţiile. Bugetarii primesc tichete de vacanţă, tot felul de sporuri, zile libere şi cel mai important siguranţa că indiferent de cât prost îşi fac meseria nu pot să concediaţi. Tot ce primesc în plus bugetarii este SUSTINUT de Taxe plătite de privaţi”, a scris Florin Cîţu, pe Facebook.
   Liberalul mai spune că bugetarii sunt privilegiaţii societăţii, iar toţi românii, atât cei din ţară cât şi cei din diaspora lucrează pentru ca bugetarii să trăiască bine.

   „Este clar că bugetarii sunt PRIVILEGIATII societăţii. Fără niciun dubiu. Trebuie să avem curajul să recunoaştem TOŢI acest lucru. Restul românilor, din ţara şi din străinătate, MUNCESC pentru că bugetarii să trăiască bine, chiar dacă MAJORITATEA sunt praf la locul de muncă. (Există o parte dintre bugetarii care merită fiecare leu pe care îl primesc. Ei sunt SINGURII care rămân în guvernarea liberală.) O DISCRIMINARE nenorocită care trebuie să DISPARA din societate. AJUNGE!!!”, a completat Cîţu.

   Vorbe goale, minciuni…
   Cand ajung la osul de ros, PNL=PSD=UDMR=USR PLUS=aceeasi mizerie!!!

  • @amok,
   Eu, spre deosebire de alții, nu am așteptări de la plusereii funcționali. Aia este.
   Ghinion.

  • @ mario 5,
   Corect punctat. Dar aplaudacii pluserei juisează de fericire la desființarea „scriptică”.
   Mai și vin unii săraci cu duhul care invocă anumite coduri. PĂI SCHIMBĂ, NAIBII, CODUL, DACĂ ZICI CĂ NU-I BUN!!! FĂ UNUL BUN! Au majoritate în parlament, nu? AU. Că, dacă nu aveau, pica ieri Cuțu!
   Mare-i grădina….

  • @ amok…..La reorganizare, daca tai posturile, se face concurs si raman mai putini, pentru aia ramasi pe dinafara, daca nu ai un post liber pentru el, bugetarul trece in corpul de rezerva al functionarilor publici, daca in perioada de preaviz gaseste post liber, la alta institutie, corespunzator studiilor, atunci merge acolo prin transfer…daca nu? somaj si piata libera…..dar unii ataca in contencios reorganizarea…si la ce suficienti se cred unii ministri, fac actele pe genunchi, cu yesmanii de la cabinet si la instanta se suspenda sau anuleaza reorganizarea….Aviz useristilor, ca sunt mai proaspeti in administratie si pe la workshopuri e blabla…, daca doriti reforme, la voi in ministere/agentii etc., din banii primiti subventie de la stat, angajati oameni care stiu carte si faceti actele cum trebuie….cu legea nu e ca la cursurile de dezvoltare personala….e legal sau nu…si nimeni nu judeca intentiile bune…doar rezultatele se pun

  • @amok: Asa e!
   Cine ii opreste sa schimbe Codul muncii?!
   In Franta, fix asa era Codul Muncii!
   Fostul Minsitru al Muncii Muriel Penicaud(cu un CV impresionant!) din guvernul Edouard Phillipe a fost cea care a REFORMAT Codul muncii si a facut Reforma partiala, deocamdata(Macron spune ca va continua!) a Pensiilor publice, cele 2 reforme care au scos in strada vestele galbene si care au dus la caderea Guvenrului Edouard Phillipe!
   Codul Muncii in Franta era fix ca in Romania: nu te puteai atinge de un angajat bugetar sau din mediul privat: in Iulie 2017 Macron a promulgat Legea de reformă a Codului muncii.
   In privinta Reformei pensiilor:
   Mai 2020: „Guvernul francez a forțat adoptarea Reformei sistemului de pensii folosindu-se de o procedură ce îi permite să ocolească Parlamentul: Decretul guvernamental. Este o acțiune menită să contracareze eforturile partidelor de opoziție, care anunțaseră depunerea a peste 40.000 de amendamente la proiectul de lege, relatează Financial Times, citat de Mediafax.
   Reforma, care are ca scop unificarea celor 42 de scheme de pensionare specifice fiecărei profesii, a declanșat cea mai lungă grevă din transportul public din istoria Franței, înainte de a ajunge în Parlament.
   Premierul Edouard Philippe a anunțat la sfîrșitul săptămânii trecute că va folosi articolul 49.3 din Constituție care permite Guvernului să ocolească Parlamentul pentru a adopta o lege.”
   Reformele reale deranjeaza iNTERESE multe…
   Premierul Phillipe a facut cele 2 Reforme majore si a plecat!
   Zombie NU va face niciodata, le e bine la osul de ros!

 9. Pentru că a rămas repetent și anul acela, domnului Goe i-a promis familia post de ministru, să se hodinească.

 10. cu o floare nu se face primavara.

 11. Perfect. Acasa cu putorile. Vrem mai mult.

 12. Ce e cel mai trist ca sunt oameni care simpatizeaza acest personaj si l considera mare reformator…
  Si ce destepti sunt ei ca sprijina prin vot acel sobolan rosu! Locul lui si al familiei lui e in psd !

 13. Câtă ipocrizie să te bați cu pumnii în piept ca ai tăiat cu pixul niște posturi de pe o hârtie!
  PNL și USRPLUS au impresia că toată țara e plantația lor de babuini! Trist este că așa o vor duce tot anul!
  Rog sa fiu anunțat când s-a disponibilizat primul bugetar din aparatul central!

 14. Balonase de săpun!

 15. Deci nu a desfiintat nimic.Pai daca nu e in stare sa desfiinteze nimic cum o fi daca ar trebui sa infiinteze ceva?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.