G4Media.ro

Claudiu Manda: Biroul Permanent al Senatului nu s-a mai reunit din lipsa…

Claudiu Manda: Biroul Permanent al Senatului nu s-a mai reunit din lipsa de cvorum/ Sesiunea extraordinară a Parlamentului se încheie azi

Senatorul PSD, Claudiu Manda, a declarat joi seara la Antena 3 că Biroul Permanent al Senatului nu s-a putut reuni din lipsă de cvorum, astfel că ordonanțele de urgență adoptate marți și joi nu pot fi trimise formal către comisiile de specialitate. Manda susține că acest lucru nu produce efecte juridice, deoarece OUG-urile vor putea fi transmise către Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare. Cel mai important OUG adoptat în ședința de marți este cea prin care statul român cedează managementul de la șantierul naval Mangalia către compania olandeză Damen.

”Au fost prezenți șase colegi, era nevoie de minim șapte. Au fost prezenți și absenți cam de la toate partidele”, a declarat Manda. Vicepreședintele Senatului îi ține locul președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care a plecat deja în vacanță. Potrivit surselor G4Media.ro, la ședința Biroului Permanent au fost prezenți din partea puterii doar 4 pesediști din 7 iar reprezentanții ALDE și UDMR au lipsit.

”E de discutat dacă s-a îndeplinit procedura constituțională de depunere spre dezbatere a OUG la prima cameră sesizată, condiție ca ele să intre în vigoare”, a declarat pentru G4Media.ro senatorul USR, Vlad Alexandrescu.

Constituția stabilește la articolul 115 procedura de urmat pentru ca o Ordonanță de Urgență să intre în vigoare: ”(5) Ordonanţa de urgenţă intră în vigoare numai după depunerea sa spre dezbatere în procedură de urgenţă la Camera competentă să fie sesizată şi după publicarea ei în Monitorul Oficial al României. Camerele, dacă nu se află în sesiune, se convoacă în mod obligatoriu în 5 zile de la depunere sau, după caz, de la trimitere. Dacă în termen de cel mult 30 de zile de la depunere, Camera sesizată nu se pronunţă asupra ordonanţei, aceasta este considerată adoptată şi se trimite celeilalte Camere care decide de asemenea în procedură de urgenţă. Ordonanţa de urgenţă cuprinzând norme de natura legii organice se aprobă cu majoritatea prevăzută la articolul 76 alineatul (1)”.

Ultima zi a ședinței extraordinare a Parlamentului se încheie joi, 19 iulie.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. PSDisti fraieri ce sunteti, voi sunteti cei mai ticalosi, dar va asteptati ca ceilalti ticalosi cu care v-ati inhaitat sa fie cinstiti cu voi? Pe bune? Credeati ca Tariceanu nu va trage teapa?

    Nu stiu cine sunt fraierii mai mari, cei care n-au votat in 2016 sau voi.

  2. „Manda slutul si uratul”, ia de aici ca esti un plici mandeo

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.