G4Media.ro

Clasamentul universităților românești în funcție de predare, cercetare, venituri din industrie –…

Clasamentul universităților românești în funcție de predare, cercetare, venituri din industrie – potrivit rankingului universităților din țările emergente THE 2020, dominat de China și Rusia

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca este instituția de învățământ superior din România cu cea mai înaltă poziție în clasamentul pe 2020 al universităților din țările cu economie emergentă și singura aflată în jumătatea superioară a acestuia. Clasamentul Times Higher Education a fost dat publicității săptămâna aceasta. Următoarele cel mai bine clasate universități românesti sunt ASE București, A.I. Cuza – Iași și Universitatea din București. Ordinea instituțiilor românești diferă, însă, în funcție de indicatori. Vezi cum se poziționează ele, după principalii parametri luați în considerare în evaluarea THE 2020.

Clasamentul “Times Higher Education Emerging Economies University Rankings 2020” ia în calcul doar instituții de învățământ superior din țările cu economii emergente. În total, sunt listate 533 de universități din 4 de țări și regiuni. Sunt luați în considerare aceiași indicatori de performanță folosiți în clasamentul mondial al universităților, publicat de Times Higher Education – inclusiv activitatea de predare, cercetarea, activitățile internaționale, transferul de cunoștințe către mediul economic.

Topul este dominat de China (81 de universități, inclusiv primele 4), Rusia, Taiwan și Africa de Sud. Din punct de vedere al numărului de instituții listate, India este a doua țară după China (56 de instituții), urmată de Brazilia cu 46.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. Top facut de chinezi= zero.

  • Ai fost neatenta. Acest top nu este facut de Chinezi ci de Times.
   Probabil te gandeai la Shanghai University Ranking – acela este facut de Chinezi, dar nu cred ca este zero. Scopul acelui clasament era obiectiv, cel putin la inceput (probabil s-a mai degradat putin, dar nesemnificativ deocamdata), si anume identificarea corecta a celor mai bune universitati ale lumii pentru ca studentii chinezi sa stie unde sa se duca sa studieze (sau sa spioneze, ma rog …).
   Dar la subiect:
   1. Oricum acesta este un top al tarilor in curs de dezvoltare. Nu aici ar trebui sa fim noi. Interesul nostru este clasamentul celor mai bune universitati punct.
   2. Si Universitatile Romanesti sunt oricum prea slabe – nu sunt competitive – pentru ca au fost distruse sistematic de mafia comunista si post-comunista cu sediul in Bucuresti. Este nevoie de un program nou, de un avant nou. O rupere de trecut si lansare in prezentul-viitorul competitiv.

  • Ioanna, desteapto ia fa tu topul tau personal, dar fara Imagine Dragons si Jason Mraz, te rog.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.