G4Media.ro

Clădire cu bulină roșie din strada Franceză cu tavanul de la parter…

Clădire cu bulină roșie din strada Franceză cu tavanul de la parter prăbușit. Clădirea vecină intrase în lucrări de consolidare

Locatarii unui imobil de locuit din Capitală au fost evacuaţi duminică seară de pompieri după ce planşeul de la parter s-a prăbuşit şi nu se mai poate realiza accesul în interiorul clădirii, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, citat de Agerpres.

Imobilul se află în strada Franceză nr. 32 şi are 2 scări, una cu un parter  plus etaj, alta cu două etaje, în total fiind 12 apartamente. Clădirea cu o suprafață construită de 700 de metri pătrați se află pe lista imobilelor cu grad I de risc seismic încă din anul 1993 și,  în pofida acestei situații, a fost locuită până acum.

Clădirea învecinată, de la numărul 30, a intrat în aprilie în proces de reabilitare, demarat de Compania Municipală de Consolidări, deținută de Primăria Capitalei, potrivit site-ului b365.ro.

„Se iau măsuri pentru evacuarea şi relocarea locatarilor, cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti, reprezentată de viceprimar. Locatarii au fost direcţionati spre etaje, de unde vor fi coborâţi cu autoscara. Dacă situaţia o va permite, se va realiza o cale de acces provizorie, concomitent cu evaluarea gradului de risc ca şi alte elemente de construcţie să fie afectate”, potrivit ISU.

Din fericire,  nu există răniți.

Foto: Google Maps

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Dupa revolutie toţi romanii s-au facut zidari. Apartamente transformate in pravalii cu modificari pe structura si interioare, balcoane transformate in bucatarii, anexe atasate pe planseu, etc, la un seism de peste 6 Romania este facuta ghiveci national.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.