G4Media.ro

CJ Suceava investeşte 25 de milioane de euro în modernizarea drumului Mălini…

Sursa foto: Facebook Bicaz Kayak Fest

CJ Suceava investeşte 25 de milioane de euro în modernizarea drumului Mălini – Borca / Drumul ajunge la coada Lacului Bicaz, ”o zonă turistică excepţională”

Au început lucrările la drumul județean care face legătura între comuna Mălini și județul Neamț, spre localitatea Borca, transmite Agenția de presă Rador, citată de Radio Iași.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur a vizitat şantierul drumului, o investiţie în valoare de 25 de milioane de euro finanţată de administraţia judeţeană,

În opinia lui Flutur, modernizarea acestui drum judeţean va deschide zona turistică a Măliniului şi va facilita legătura dintre judeţele Suceava şi Neamţ.

”Sunt lucrări ample în zona de munte. Sunt peste 15 kilometri de ziduri de sprijin, şanţuri periate, sunt câteva sute de piloni bătuţi la adâncime de 15 metri pentru a stabiliza terenul. Sunt în lucru 61 de podeţe şi 11 poduri. Acest drum, cu lăţimea de 8 metri, face legătura între Valea Moldovei din judeţul Suceava, trece pe la Crucea Talienilor şi coboară spre Borca, coada Lacului Bicaz, o zonă turistică excepţională. (…) Cred că toată zona turistică a Măliniului va cunoaşte o dezvoltare extraordinară datorită acestui drum”, a spus Flutur.

El a mai menţionat că CJ Suceava are câteva investiţii strategice în perioada următoare, printre care drumul ce leagă judeţul Suceava de judeţul Harghita prin Bilbor sau drumul ce leagă zona Dornelor, Coşna – Grădiniţa, de Ilva Mare, investiţii ce au ca scop dezvoltarea turistică.

Flutur a spus că, anul viitor, drumul Mălini – Borca ar putea să fie finalizat, pentru pentru a se putea pune în valoare locul de naştere al lui Nicolae Labiş, pe care îl consideră ”o perlă turistică”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...