G4Media.ro

Ciucu și câinii

Sursa Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ciucu și câinii

Cazul Anei Oroș Daraban, femeia omorâtă sâmbătă de câini în zona Lacul Morii din sectorul șase al Capitalei a bulversat din nou opinia publică, la fel ca în urmă cu zece ani când Ionuț Anghel, un băiețel de patru ani, a fost sfâșiat de câini în Parcul Lacul Tei.

În urmă cu zece ani, tânărul oengist Ciprian Ciucu proclama ferm, într-un editorial publicat pe Contributors: ”Nu mai suport sa traiesc intr-un oras cu copii sfasiati de caini. Îmi e frica. Am niste idei”. Iar printre ideile enunțate, tânărul Ciucu identifica sursa problemei la numărul mare de câini vagabonzi din București de la vremea respectivă și posibile soluții.

Ce vrem de la aleşii locali. Eradicarea câinilor tuturor câinilor fără stâpân din Bucureşti. Fără limbaj dublu, fără menanjamente, fără întârzieri. Vrem să să ne protejeze pe noi şi pe copiii noştri de pericolul ce ne pândeşte pe străzi.

Cum să obţinem ceea ce vrem. Punem cu toţii presiune pe primăriile Bucureştiului să îşi asume eradicarea câinilor vagabonzi în cel mai scurt timp posibil”, scria Ciucu în urmă cu zece ani.

Cuvântul-cheie din textul domului Ciucu este asumare. Da, cineva trebuie să-și asume rezolva problemei câinilor, iar acestea sunt într-adevăr primăriile. Ele sunt executivul și legislativul unei comuniății. Pot face ce vor.

Între timp, din varii motive, numărul câinilor a crescut din nou pe străzile Capitalei. Nu contează că sunt fără stăpân, lăsați liberi pe străzi sau aciuați pe diverse proprietăți private. Ei sunt acolo și pun în pericol siguranța oamenilor, uneori chiar viața lor. Ciprian Ciucu nu mai este azi oengist, ci a fost ales acum mai bine de doi ani primar al sectorului șase pe listele PNL.

Ar fi avut ocazia să-și pună în practică toate ideile enunțate acum zece ani pentru a rezolva în sfârșit problema câinilor din sectorul șase. Pericolul din zona Lacul Morii fusese semnalat insistent încă de anul trecut chiar de Ana Oroș Daraban, când a fost atacată de haite de câini tot în zona Lacul Morii. Victima a trimis atunci primăriei mai multe adrese. Deci nu s-ar putea spune că primăria nu știa.

Numai că nimeni nu și-a asumat de această dată nimic. După tragedia de sâmbătă, primarul Ciprian Ciucu a reacționat ca un politician sadea, aruncând vina pe alte autorități că nu și-au făcut treaba, în special pe Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor, care funcționează în subordinea primăriei Capitalei. Altfel spus, a arătat cu degetul către Nicușor Dan.

 • UPDATE 15.30 În treacăt fie spus, au trecut cinci zile de la tragedie și primarul Capitalei, Nicușor Dan, nu a avut nimic de spus, deși ASPA, autoriatea care se ocupă de strângerea câinilor de pe străzi, se află în subordinea lui. Are de lămurit cel puțin o acuzație gravă: de ce ASPA a fost deturnată de la scopul inițial, deprofesionalizată și redus numărul de angajați la 13 hingheri, mult sub limita capacității de funcționare. Nicușor Dan este și el parte din problemă, numai că…

…Numai că Nicușor Dan nu este primar în sectorul șase. Cum spunea oengistul Ciprian Ciucu acum zece ani, de la aleșii locali vrem eradicarea câinilor fără stăpân, fără dublu limbaj, fără întărzieri, și mai ales să își asume eradicarea.

Primarul Ciucu a schimbat în bine sectorul șase de când a fost ales primar. Progresele sunt vizibile, sectorul este în sfârșit mai îngrijit, mai curat și scos din paragina lăsată de ultimele administații dezastruoase. Numai că la capitolul câini, primarul Ciucu a fost prins pe picior greșit de o tragedie, inevitabilă atunci când numărul câinilor lăsați liberi pe străzi face din nou masă critică. Statistic vorbind, e doar o chestiune de timp până când va muri încă un om sfâșiat de câni dacă indolența primarilor de sector continuă (problemă altfel cvasi-generalizată în țară).

Politician ambițios, cu planuri cu bătaie lungă, la primăria Capitalei sau chiar mai sus, Ciucu a înțeles rapid că trebuie să găsească rapid alți vinovați pentru tragedie. Pe mulți i-a șocat lipsa de empatie din ultimele ieșiri publice. Ciucu n-a început niciodată prin a exprima condoleanțe, regrete sau empatia cu familia victimei, ci cu justificări și răspunderi pasate vehement.

Așa începe prima lui postare de acum 4 zile pe tema tragediei: ”Nu mă spăl pe mâini! Nu am fugit niciodată de responsabilități, cu atât mai puțin acum, cu moartea tragică, în condiții înfiorătoare, a Anei Oroș Daraban. Am cunoscut-o pe Ana chiar pe Lacul Morii, spre insulă. Ieșise la alergat. A participat și la acțiunea de curățenie, am igenizat împreună zona. Am discutat despre proiectele viitoare, până unde și cum vom face cu viitorul parc. Vestea cumplită m-a dat peste cap, efectiv… nu am cuvinte”.

Ceva mai uman era să spună: ”Condolențe familei care trece prin momente groaznice, voi face totul ca primar ca aceste tragedii nedemne pentru un oraș civilizat să nu se mai repete, imi pare rău și regret”.

De fapt, a spus-o cumva, chinuit, într-un final, după ce zile în șir s-a străduit să convingă cetățenii că problema câinilor fără stăpân nu este deloc treaba lui, că n-are atribuții și nici legea nu-l ajută, deși ASPA i-a dovedit exact contrariul. Nimic nu-l împiedica să-și facă propriul serviciu de ecarisaj dacă tot a constatat că Autoritatea din subordinea Primăriei Generale nu funcționează cum trebuie din lipsă de personal.

”Regret enorm cele întâmplate și îmi asum de acum înainte să nu se mai întâmple așa ceva în Sectorul 6! Îmi asum vina de a conștientiza prea târziu creșterea numărului de câini fără stăpân, ca urmare a diminuării din ultimii ani a capacităților ASPA. Condoleanțe familiei, îmi pare nespus de rău! Noi NU vom fugi de atribuții, vom cere și asuma altele în plus”, a încheiat edilul mesajul de pe Faceboook.

De unde până acum nu-și asuma mai nimic, Ciucu a sfârșit prin a-și asuma totul.

Dar ce ar trebui făcut? Soluția și-a dat-o singur, încă acum zece ani. Ascultați-l din nou pe oengistul Ciucu:

”O alocare financiară din bugetele grase ale celor şapte primării pentru servicii de ecarisaj pentru angajarea a 15 de hingeri de primărie si amenajarea a 6 adăposturi temporare cu o capacitate de 1000 de locuri.  Hingherii vor fi organizaţi în echipe de câte 3 (din care unul va avea şi permis auto) şi vor fi dotaţi cu dube specializate după o instruire prealabilă. Vor fi dotaţi cu mijloce de sedare moderne şi vor acţiona civilizat, fără tămbălu şi cruzime.

Vom avea astfel câte 5 echipe de hingheri pe sector care vor avea de pontat prinderea a câte (să spunem) 10 câini pe zi, deci 50 pe săptâmână de echipă. Cumulând munca celor 5 echipe vom avea 250 de câini adunaţi săptâmânal per sector. La nivel de Bucureşti vom avea 1500 de câini strânşi săptâmânal de pe străzi.

Aceştia vor fi ţinuţi în adăposturi în vederea adoptării / recuperării pentru 7 zile. Adopţia se va face pe bază de contract de asumare a responsabilităţii cu clauze usturătoare pentru iresponsabili şi cu control periodic ulterior a condiţiiilor de adopţie. După fix şapte zile de la data intrării în adopost, în lipsa adoptării/recuperării animalele vor fi eutanasiate. În mod civilizat, folosind aceleaşi mijoace precum statele civilizate.

La o rată de eutanasiere/adopţie de cca. 1500 de câini pe săptămână scăpăm de aproximativ 6000 pe lună. În aproximativ un an de zile am scăpat de acestă mare năpastă, ruşine a Bucureştiului, a întregii ţări, dovadă de subdezvoltare culturală şi de mizerie”.

Ce l-a împiedicat să-și pună ideile în practică după ce a ajuns primar la sectorul șase? Așa cum spuneam, problema i-a fost semnalată insistent chiar de femeia care între timp a murit sfâșiată de câini.

Ce ar trebui să facă acum cetățenii din sectorul șase, dar și din celelalte sectoare?

Soluția vine tot de la fostul oengist Ciucu: Presiune totală pe primării să-și facă treaba și să aplice legea, să dea amenzi proprietarilor de câini lăsați liberi sau puși să păzească proprietăți neîngrădite, să formeze comadamentele de mai sus, să adune câinii și facă sectoarele pe care le conduc sigure pentru cetățeni. Orașele sunt pentru oameni, nu pentru câini.

În treacăt fie spus, Ciucu mai anunța în urmă cu zece ani că ” voi înfiinţa o organizaţie care îşi va asuma misunea descrisă mai sus, plus oferirea de asistenţă juridică gratuită victimelor”. A înființat-o? Asociația ”Ciucu și câinii” funcționază? Cu ce rezultate? Sau nu? Doar s-a cățărat pe o tragedie pentru a câștiga puțină popularitate? În fine.

Inițiativa lui Ciucu de acum zece ani de a organiza chiar și un protest în București era altă idee foarte bună. Doar așa se mai responsabilizează puțin aleșii locali, când oamenii ies în stradă. ”Eu am propus un mars al tacerii in ziua inmormantarii copilului Ionut Anghel in fata Primariei Capitalei: fara pancarde, fara scandari, doar noi, cat mai multi imbracati in negru, cu un moment de reculegere si eventual cu lumanari in mana”.

Exact asta ar trebui să facă acum cetățenii din sectorul șase, după moartea Anei Oroș Daraban: să protesteze pentru a-l face pe primar să își asume. Să protesteze inclusiv împotriva demagogiei politicianiste, împotriva vorbăriei goale, împotriva gargaragiilor cu morgă, împotriva fugii de răspundere și dublului discurs, când văd cum un politician tânăr caută să îngroape mortul în curtea altuia, pentru a nu-i dăuna în carieră.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

70 comentarii

 1. Ciucu, Ciucu, na Grivei…..etc.

  • E de la PNL. il voteaza electoratul.
   A gresit ca nu a ales P$D ca era in Guvern la anu’.
   Din pct. meu de vedere problema e ca lumea s-a obisnuit cu traiul usor, fara munca.
   E un fel de refuz generalizat in a face treaba corect si temeinic … banul vine oricum si trebuie cheltuit ca la anu’ vin iar altii… an-de-an

  • Cea mai mare problemã în România .. sunt oamenii si lipsa responsabilitãtzii,educatziei si civilizatziei cu adevãrat europene. RESTUL E VRÃJEALÃ SI MAFIOTZEALÃ.

  • Acum PNL nu mai are de ales, să sprijine la alegeri, decât între Gabriela Firea și Nicușor Dan.

 2. mda, cainii latra si omoara, caravana politica trece. nu se va face absolut nimic nici in acest caz, cum nu s-a facut nici dupa uciderea turistului japonez sau dupa uciderea copilului din parc.

  lumea vorbeste de eradicare, de rezolvare a problemei, de gasirea de solutii etc. e vorba de uciderea cainilor, punct. asta e singura solutie. daca o tot lalaim cu adaposturi, sterilizari, adoptii, nu ajungem nicaieri. prinderea cainilor vagabonzi sau cu stapan aflati pe strazi, parcuri, camp si uciderea lor. asta va rezolva problema. in paralel, amendarea drastica a proprietarilor de caini nesterilizati – de rasa sau metisi si amendarea celor care lasa resturi alimentare la colt de bloc sau pe aleile parcurilor.

  • În tarile civilizate animalele care au atacat oameni, fie acestea câini, ursi, mistreți etc. nu sunt sterilizate ci IMPUSCATE. Fără discuții și lamentatii ale unor false ONG hraparete care se prefac a le hrăni și steriliza

 3. Ciucu este doar o copie proasta a duamnei Firea, acelasi gen de om, multa gargara si nimic.
  Din pacate, Sectorul arata mai rau ca inainte, desi a cheltuit sume mari, nu a anvelopat nimic(desi avem o criza energetica).
  In schimb, planteaza panselute a la Chiliman…

  p.s. acel teren al cui este? Cate amenzi a dat Primaria lui Ciucu proprietarului sa si-l curete si ingradeasca?

  • Ce fel de om poti fi sa accepti sa fii presedinte la ANFP si sa nu ai nimic de spus despre asta?…

  • Arata rau ? pritene m-am mutat de 2 ani aproape in drumul taberei si e o diferenta imensa acum . E mult mai ingrijit si primaria reactioneaza rapid. Voi stati in baicoi si comentati de sector

  • „Primarul Ciucu a schimbat în bine sectorul șase de când a fost ales primar. Progresele sunt vizibile, sectorul este în sfârșit mai îngrijit, mai curat… ” – scrie dl Dan Tapalaga, pt a mai atenua criticile pe care i le aduce d-lui Ciucu.
   Dar maidanul plin de balarii uscate, denumit „parc”, unde s-a petrecut tragica intamplare, nu din sectorul 6 este? Arata acesta „ingrijit”?

 4. Odata ce a parasit activismul social si a intrat in politica dl Ciucu a devenit o leprisoara !

 5. Articol scris pentru o disculpare disperată a Neicușorului.
  De câini se ocupă ASPA. ASPA e sub comanda lui Nicușor Dan. Scurt. Restul e gargară.

  • Ai idee daca aia de la ASPA au GPS montat pe masini cu raportare la baza?

  • ASPA este condus de o trompeta PSDista👍

  • Salut pnl

  • @Alex
   Care a fost numită de Nicușor, nu de altcineva.

  • Primaria Sector 6 trebuie sa se ocupe de problema. PMB are atributii limitate.
   Mai citeste si OUG 155/2001:
   Art. 1 Articolul 1
   (1) Consiliile locale, respectiv Consiliul General al Municipiului București au obligația de a înființa, în funcție de necesități, în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, servicii specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân.
   (2) Serviciile specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân înființate la nivelul unităților administrativ-teritoriale vor gestiona baza de date organizată la nivelul acestora.
   https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/32682

  • @johhny stalker
   Asa cum am atras atentia si la alta postare tendentioasa a ta sefa ASPA este membru psd si a fost numita in acest post de catre firea. Asa ca nu mai tot baga batul prin gard cu Nicusor Dan. Singurul lucru ce ar trebui facut de catre acesta e sa o demita pe aceasta doamna. Presupun ca asteapta concluzia comisiei.

 6. Pai din cate stiu s-a schimbat ceva prin legislatie in ultimii ani si cainii nu mai pot fi eutanasiati. Deci, is aduni dupa care… ce urmeaza?

  • Nu s-a schimbat nimic. Nu au vrut ca sa-i eutanasieze ca sa cheltuie 3 milioane de euro!!! (cati oameni ai strazii puteau fi ajutati cu banii astia?) pe rahat de caine.

 7. Nicusor, demisia???? Obrazul gros rezist.

 8. Ciucu are limbarita si ii dauneaza mai ales acum in criza asta legata de caini. E ca un puddel agitat, acu zice una, imediat dupa se contrazice. Contrasteaza puternic cu primarul general care a zis imi pare rau si facem ancheta. Intr-o situatie ca asta saracia de vorbe a lui Dan e mai utila decat topaiala lui Ciucu.
  Sunt bine venite citatele astea din vremea ongista a lui Ciucu. E evident ca ii arde buza sa treaca la ucis caini – tot asta reproseaza si ASPA. Daca isi face adaposturile promise ca oengist, nici nu are nevoie sa ucida caini dar pe cineva trebuie sa se razbune si el. Se viseaza un mic basescu – macar la omorat caini sa il imite. La respectat legea nu prea invita nimeni, din pacate.

 9. Ciucu e un tanar liberal cu viitor asigurat: mamica lui e liberala cu state vechi, omul are spatele asigurat, maine poimaine va ajunge in Parlament, apoi in Parlamentul European apoi in Parlamentul Romaniei pana la Pensia speciala pe 4 mandate!!!
  Va ramane in politica… asa cum baietelul acela a ramas fara mamica lui, adica definitv si pentru totdeauna…
  Un trombonist, marca Rares Bogdan si atatia altii!!!
  „Isi va asuma” fix ca pana acum, NIMIC!!!

  • Isi va asuma pe vorbe, faptele sunt pentru altii.
   Ciucu noul Piedone, pentru ca poate si el sa faca puscarie pentru ca s-a comportat ca primaru’!

 10. Ati si uitat de japonezul care in 2006 a fost omorat de caini in centrul Bucurestiului.

 11. Nu sunt pesedist, dar în Craiova, încă de la primul mandat al Olguții, nu mai sunt câini vagabonzi.
  Am mai zis: nu știu ce face cu ei, poate îi deversează în alte părți, îi ține prin adăposturi pe la marginea orașului, îi mănâncă… dar nu mai sunt.

  • Mai iesi din casa ca sa ii vezi.

  • in zona aeroport Craiova, spate Metro, blocuri aviatie , sunt peste 40 caini liberi care reprezinta un pericol pt oamenii care merg pe jos pe toate strazile adiacente.
   Persoane din ONG vin si aduc mancare pt acesti caini.
   Olguta….a fost informata si nu face nimic.

 12. Ciucu e sef PNL Bucuresti.
  Ca sa ajunga sef al celei mai mari filiale a ju.m.a.t.atii galb.ene a USL-ului i-au t.rebuit niste „c.alit.ati”:
  demagogie, lins f.u.n.duri de orban sau robot, ob.r.az gros, minc.iuna, jef.uit si impartit, pe scurt dotarea o.b.l.ig.atorie a unui po.litic.ian USL de su.c.ces.

  • Că sa fii șef la USR, ce calități trebuie sa ai?

  • Să fii un ONG-ist cinstit.
   Nu sunt ideali cei de la Usr, eu sunt pro capitalism, pro economie de piață, intervenție minimă a statului în domeniile concurențiale.

   Statul trebuie să se ocupe doar de securitate, energie (unde concurența reală e imposibilă), +/- justiție.

 13. Nu inteleg de unde ati scos paragraful asta suprarealist:
  „Primarul Ciucu a schimbat în bine sectorul șase de când a fost ales primar. Progresele sunt vizibile, sectorul este în sfârșit mai îngrijit, mai curat și scos din paragina lăsată de ultimele administații dezastruoase. ”
  Eu locuiesc in sectorul 6 si nu vad absolut, dar absolut (!), nic o schimbare … Cred ca visati cu ochii deschisi …

  • Subscriu. In schimb lepra din Chiajna e de nederanjat. Cei mai mulți câini provin din Chiajna. Sect 6 pt toți primarii înseamnă drumul taberei și crangasi. Militari, se poate face sector separat ca să beneficieze de ceva atenție. Trotuarele sunt pline de rahat. PL 6 inutila din toate pct de vedere. Bine ca a venit zăpadă!

 14. ciucu a schimbat in bine sectorul 6 cel putin estetic si al curateniei. Insa increngatura de pe la Politia Locala, cu Suciu ala, care e consilier si Seful Politiei locale e tatal iubitei lui Suciu si tot felul de combinatii din astea dubioase, plus ca Ciucu apara Politia Locala de zici ca il au cu ceva la mana. Chiar daca aia sunt incompetenti la maxim Ciucu ii apara orbeste.

 15. Din punctul meu de vedere vina e undeva impartita intre Primaria Capitalei, Primaria de Sector, Guvern, ONG-uri si ASPA, si nu doar pe ultimii 2 ani ci pe o perioada mai lunga de timp (prin urmare nu numai Nicusor si Ciucu, ci toti ceilalti primari care s-au perindat pana acum).
  Mie unuia imi plac ambii primari, si Nicusor, si Ciucu. Mi-as dori sa ramana si sa continue ceea ce au inceput. Sunt convins ca Bucurestiul se va schimba usor-usor in bine cu ei la conducere.
  Ce remarc insa, cu parere de rau, la Ciucu. El a tratat aceasta problema intr-un mod strict politic aruncand cu laturi in Nicusor, iar asta nu-i face cinste deloc. E clar ca buna ziua ca linia de comunicarea a PNL-ului se indreapta spre eliminarea lui Nicusor de la primarie si pregatirea terenului pentru doamna Firea, cel mai probabil. Daca la inceput, din punct de vedere uman, aveam mai multa incredere in Ciucu decat in Nicusor, dar iata ca usor-usor, Ciucu ramane in urma. Ciucu, din pacate, a ales sub presiunea PSD-ului din interiorul propriului partid, sa se transforme intr-un politician Dambovitean sadea. Trist! Ce va urma, stim cu totii. Domnirea PSD-ului se va asterne si peste primaria capitalei.

  • ++1 pentru comentariu. Trist dar adevărat, când intri intr-o gașca politica ca partid e mult spus precum Ciucu, toți încep sa uite sa gândească independent și imparțial, sa dea cezarului ce este al lui, urmând orbește linia de partid ce în cazul acesta este sa-l tragă în jos pe Nicușor sa-i reducă capitalul politic… și din aceste contre tot cetățenii pierd pentru care în general problema durează mai mult pana este rezolvata, asta dacă este vreodată rezolvată.

 16. Treaba asta se poate rezolva rapid. Cainii nu transpira si pielea lor lipsita de pori e foarte apreciata in marochinaria de lux. Daca vreti sa scapati de caini trebuie sa deschideti un centru de achizitie a pieilor de caine. Va garantez ca in scurt timp nu o sa mai vedeti caini pe strazi si asociatiile de taiat frunze la caini vor muri de foame…

 17. Acum patru ani m am trezit cu bătăi în poarta,desi am sonerie, de la un echipaj al Poliției Animalelor sect.1 .M a reclamat un vecin că mi latră cainele.Au verificat carnetul de sănătate și mi au dat și indicații, sa i fac un țarc in curte, de parca din țarc nu putea latră. Ideea este că poliția locală sect 6 putea merge in cartierele periferice ale sectorului și să verifice in carnetul de sănătate daca câinii sunt cipati și castrați.Daca pentru un lătrat s a putut misca P.L sector1., nu știu ce au așteptat cei din sector 6 până acum? Acum face și drege dl Ciucu ce nu a văzut Parisul. Nu ASPA e marea lui probleme ci Nicusor Dan și viitorul post de primar general.Stiu eu ,din sect.1 ce este în Giulești Sârbi, nu numai câini, dar poate sunt afaceri mai importante de protejat.Ma gândesc că poate capacul de canal furat de pe strada mai demult îl vor găsi cei abilitati prin acea zona, pe camp, evident.

  • Mari,
   Patania ta argumenteaza, daca mai era nevoie, de ce numai in sectorul 6 cainii isi fac de cap. In 3 si 4 sunt o groaza de terenuri virane, dar nu sunt omorati oamenii de caini.
   Asteptam ca Ciucu sa ne spuna cum este posibil ca PL 6, in loc sa actioneze si sa identifice proprietarii care isi lasa cainii liberi, izgoneste cainii de pe domeniul public ca sa nu-i prinda ASPA.
   Incepe sa devina tot mai clar ca Ciucu este o Firea a PNL, isi doreste cu disperare sa avanseze, mai preocupat de ce trebuie sa faca PG decat de ce trebuie si poate sa faca Primarul sectorului 6.

 18. Tarziu… dar bine si asa ca , in final, oamenii își dau seama cat de perfid, alunecos si periculos este acest primar!
  E cam sfârșit de drum pt el! A tot mers in electoratul comun cu usr, cred ca de acum v a trece la electoratul partidului galben, plin de oameni de indolenti!

 19. Bravo domnule Tăpălagă…. Bine punctat!!

 20. Ce invat eu din acest articol? Oameni implicati sunt, idei bune sunt, posibilitati sa le puna in practica sunt, practica ne omoara.

  • Dupa cum am spus, este o problema de coordonare. Insusi Ciucu spune ca desi l.upta pentru aceleasi valori ca Nicusor Dan si a incercat sa colaboreze cu primarul general, nu a reusit.
   Vlad Voiculescu a mai semnalat o lipsa de cooperare din partea primarului general, despre care stiam doar ca era expert in a face pl.angeri pe.nale. Eu nu i-as fi dat multe sanse din start, dar daca lumea a dorit sa-l voteze, asta este.

 21. Treaba lui Ciucu acum prin Politia Locala impreuna cu ANSVSA e sa verifice sterilizarea, microciparea, amenzi pentru caini liberi, garduri inexistente sau rupte, lupte de caini pe maidane, eventual sa cheme si Politia adevarata cand sunt depasiti. Nu ERADICAREA animalelor!

 22. Ciucu e câh! Votați USR!

 23. cu a sa Melanconie lansata carte de azi Stockholm, o rostogolire fara finalitate.

 24. Acolo a murit un om.
  Dacă era o moarte pe stradă ,cineva era băgat în pușcărie ,dacă era vinovat.
  A văzut cineva o reacție a Procuraturii? A MAI-ului. A celor care se ocupă de moartea unui om? Dacă Ciucu era arestat instant nu mai avea timp să comenteze… Sau Nicușor. Sau proprietarul terenului unde a fost găsită victima. Vinovatul. Sau vinovații. Există? Cine ne lămurește? Statul român…

 25. de ce ați scris de mai multe ori Oroș, când numele este Oros? „Oroș” nici nu există ca nume în Transilvania, ci Oros, transpunere din maghiarul Orosz (Rusu).

 26. Zise Usr-stul Tapalaga.

  • Fac scut in jurul lui Nicusor. Le tremura finantarea din afara.

  • Degeaba, poate să mănânce câinii jumatate din locuitorii din București că tot nu fac ăștia nimic. Niște lepre cu toții. Poliția locală să ia la alergat toți câinii vagabonzi urgent! La ASPA să se facă curățenie generală, afară cu madam Punga, cu madam Preda și cu madam Tranescu. Puneți niște bărbați în putere să se ocupe de chestia asta. Ce lanț de comanda format din 3 femei? Zici că este troica NKVD.

  • De ce murdărești numele Avocatul32 cu inep.ții bolșevice, trol in.f.e.ct ?

  • @AntiUSL
   Nu il murdaresc. Sunt unul care in 2006 urmarea filme de pe torenti subtitrate de Avocatul32. Tot de atunci am urmarit politica si am fost la curent. De aceea vad usor prin propaganda si interesele din spatele grupurilor psd,pnl-pdl, usr#rezist, aur.
   Si da, psd + pnl de acum nu este usl.
   Iti explic de ce: usl era format din psd si pnl autentic (Antonescu, Orban, Tariceanu) facand opozitie PDL-ului.
   Pdl-ul a absorbit pnl, devenind pnl.
   Ceea ce vedem acum este psd+pdl (nu pnl ca in 2012).

 27. În tarile civilizate animalele care au atacat oameni, fie acestea câini, ursi, mistreți etc. nu sunt sterilizate ci IMPUSCATE. Fără discuții și lamentatii ale unor false ONG hraparete care se prefac a le hrăni și steriliza

 28. Ce spuneati in 2014 la alegerea ca presedinte a domnului Iohannis?https://www.hotnews.ro/stiri-opinii-18589433-castigat-romania-prin-alegerea-lui-klaus-iohannis.htm

  Ipocritilor!

 29. toti astia care comenteaza cu uciderea cainilor, ca si cum asta ar rezolva problema, sunt genul de oameni care s-ar inghesui in piata sa vada executii. n-are iesi unu in strada pentru oamenii care mor prin spitale, pentru batranii care ingheata prin case, pentru cei cu probleme mintale chinuiti prin carcerele statului, dar cer „asumare” in uciderea in masa a cainilor. desigur, dupa 1 an, fara sterilizare, strazile ar fi din nou pline. m-am convins si de astia care doar injura cu pu.nct.e ca sa nu le blocheze comentariile. sunteti niste scursuri

 30. Bulversarea opiniei publice? Sa fim seriosi… A iesit cineva in strada? A pus cineva de un protest? Desigur ca nu!
  Romania este un sat condus haotic de o sleahta de politruci. Si noi vietuim pe ici pe colo ca niste caini speriati si dusi cu zaharelul.
  Mizerie, incompetenta si prostie.
  In alta ordine de idei, probabil vor spune unii ce dracu a cautat duduia corporatista pa camp? De ce nu a alergat si ea ca tot romanul sportiv pa banda? Altii n au bani sa umple matul si doamna are chef de sport.

  • Ati uitat de depozitele de manie

  • Pentru că era activistă fără instinct de conservare, decuplată de la realitate. Chiar ea sesizase primăria/PL în urma atacului de anul trecut, dar a continuat să alerge fix acolo. Se știe că o haită de câini sălbăticită sau crescută pe stradă are instincte naturale, comportamental sunt o subspecie de lup în mediul urban. Apare o gazelă cu două picioare în alergare, se activează instinctul de vânătoare, nu e deloc complicat. Ia să nu fi alergat, să nu le fi întors spatele, să se impună șefă în haită cu vocea și bățul. Uneori mortul chiar este de vină, pentru lipsă de discernământ. RIP.

 31. & E prea „abstract” să ziceți de ruși că , Laika, că Pavlov, probabil că și ucrainieni care se mută din locurile lor, ?

 32. Traim cumva in evuk mediu?

 33. Felicitari autorului, pentru analiza si adevar. In functii publice ajung cei fara caracter si care nu inteleg ce trebuie sa faca ca primari. Partidele au ajuns o adunatura de canalii mai mici ori mai mari. Televiziunile si jurnalistii platite mult sa le faca propaganda iar oamenii dusi in eroare sa ii voteze. Pentru ca Nicusor Fan nu este in Pnl ori Psd toata lumea ii da in cap. Dar primele vinovate sunt primariile de sector.

 34. Da, în Evul mediu câinii ucideau oameni !

 35. Din păcate, PS6 și dl Ciucu uita că acum cca o lună, în zona Valea Cascadelor – bd. Timișoara, câinii vagabonzi au atacat o tânără doamna care se îndrepta spre casa. Norocul sau au fost conducătorii auto din zona, care, văzând pericolul, au intervenit și nu s-a ales decât cu o sperietura zdravănă.
  NB: Intersectia menționată nu este zona Lacul Morii, ci una din zonele cele mai circulate din sectorul 6!
  Mai menționez că pasarea responsabilităților între PS6 și PMB aduce iarăși pe tapet inadecvarea existenței, într-un oras de mărimea Bucureștiului, a unei primării generale și a 6 primarii de sector!
  …. Așa este și la Paris, fiecare arondisment are primăria lui??!!

 36. Legea asta cu cainii a fost importata si ,din pacate,nu reprezintă o afacere rentabilă pentru cine trebuie.Ia să privatizeze eutanasierea cainilor sa vedeti cum merge treaba.Ati vazut la deratizare si dezinsectie ce baroni s-au „nascut”!

 37. Eu aș concedia statul român. Sigur fără ei ne-am descurca mai bine.

 38. Tapalaga, te-ai gandit mult tata, la titlul acesta ?…)))

 39. 😆 Entitatea asta,numită statul roman,se află in „olimpul ciolanului”si cand da din coadă ne arată ca există.
  Romanule,n-am sa uit niciodată cand ai spus ca nomenklaturistii imbogatiti,pe seama statului,din confortul lor plin de fite,ne fac pe noi marxisti,neomarxisti,comunisti,neo….