G4Media.ro

Ciucă: Vom acorda o atenţie deosebită proiectelor iniţiate de cultele religioase, parteneri…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ciucă: Vom acorda o atenţie deosebită proiectelor iniţiate de cultele religioase, parteneri în construcţia binelui social

Coaliţia de guvernare va acorda o atenţie deosebită proiectelor iniţiate de cultele religioase, care sunt „parteneri esenţiali în construcţia binelui social”, consolidarea dialogului dintre stat şi culte fiind parte a unui „demers firesc” în orice societate democratică, a scris luni pe Facebook preşedintele Senatului, liderul liberal Nicolae Ciucă, după o întrevedere cu reprezentanţii cultelor.

„Consolidarea dialogului dintre stat şi culte este parte a unui demers firesc în orice societate democratică. M-am bucurat astăzi să mă revăd cu reprezentanţii cultelor religioase din România şi să continuăm colaborarea pe care am considerat-o mereu prioritară şi ale cărei rezultate sunt cuantificabile şi astăzi (…). I-am asigurat pe toţi cei prezenţi că, alături de colegii din coaliţia de guvernare, vom acorda o atenţie deosebită proiectelor iniţiate de cultele religioase, parteneri esenţiali în construcţia binelui social”, precizează Ciucă.

El a mai transmis că, în faţa provocărilor legate de dinamica economică şi geopolitică, educaţia tinerilor şi dilemele etice ale evoluţiei tehnologice, „avem nevoie de perspectiva şi experienţa cultelor pentru a formula răspunsuri eficiente”.

„Fie că discutăm despre combaterea fenomenului consumului de droguri în rândul tinerilor sau răspunsuri prompte la discursul instigator la ură, soluţiile noastre trebuie să fie înrădăcinate în valori comune, precum toleranţă şi înţelegere”, conchide Ciucă.

Sursa: Agerpres

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

  1. De exemplu : BOR sa sponsorizeze educația sexuală in scoli pentru gimnaziu, respectiv stoc de prezervative in licee si universități . Asta e Bine Social. Stiu sigur ca NU sărăcește BOR din asta.

  2. Sigur. E mare nevoie. Vin alegerile. Dar care e binele ala social pe care il construiesc biserica si guvernul, impreuna???

  3. Adica sa toleram si sa intelegem hotia de la varful statului?

    • Sa o Miruim. Hoția ca Bine Social. Greu pricepi.

  4. Fix asta fac si hauristii care cu ajutorul dra.cuso.rului de la Constanta. Toti isi stiu electoratul si pe asta mizeaza….aur, psd, pnl….

  5. Infrastructura religioasă, cum spunea Dragnea…

  6. gretos …din ciclul hai sa ne facem ca vorbim,din categoria lu’ gioana prezidentiabilul….

  7. Ăștia face pe invers ca Cuza catot muri axu 150 ani.

  8. Guvernul ajută BOR să facă pomană cu bani de la buget. Ca funcționarii lui, plătiți regește, să poată dormi liniștiți în papuci.