G4Media.ro

Ciucă și Aurescu, audiaţi la Senat în legătură cu situaţia actuală din…

Ciucă și Aurescu, audiaţi la Senat în legătură cu situaţia actuală din Orientul Mijlociu

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, şi ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, vor fi audiaţi miercuri în şedinţă comună a Comisiilor pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională şi pentru politică externă din Senat, potrivit Agerpres.

Cei doi miniştri vor fi audiaţi în legătură cu situaţia actuală din Orientul Mijlociu. Ședinţa comună a celor două comisii parlamentare începe la ora 12,00.

Bogdan Aurescu a declarat săptămâna trecută că România susţine un rol crescut al NATO în regiunea Orientului Mijlociu şi în activitatea de combatere a terorismului. Nicolae Ciucă a anunțat că cei 14 militari români aflați în Irak pentru a consilia autoritățile locale au fost relocați în alte baze aliate.

Pe 9 ianuarie, preşedintele Klaus Iohannis afirma că interesele României nu au fost afectate de agravarea situaţiei de securitate din Orientul Mijlociu.

„În ultimele zile am asistat la agravarea situaţiei de securitate din Orientul Mijlociu, care afectează în mod special stabilitatea din Irak şi din regiune. Amplificarea tensiunilor nu este în interesul regiunii şi nici al comunităţii internaţionale. Instituţiile de bază ale statului irakian trebuie să poată funcţiona în condiţii de stabilitate şi securitate pentru a putea fi identificate soluţii paşnice în beneficiul cetăţenilor. Aceste evoluţii recente au un impact la nivel internaţional şi sunt relevante pentru securitatea Europei şi a cetăţenilor noştri, nu doar pentru securitatea statelor direct implicate. Până în prezent, interesele României nu au fost în mod direct afectate, mă refer în primul rând la securitatea cetăţenilor români, inclusiv securitatea militarilor noştri aflaţi în Irak”, a spus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Foto: Nicolae Ciuca (InquamPhotos / Octav Ganea)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.