G4Media.ro

Ciucă: România este interesată să completeze necesarul de consum utilizând terminalul de…

Sursa foto: Linkedin / MOL

Ciucă: România este interesată să completeze necesarul de consum utilizând terminalul de gaze lichefiate egiptean

România este interesată să completeze necesarul de consum utilizând terminalul de gaze naturale lichefiate (GNL) egiptean, până la momentul la care va putea valorifica gazele de mare adâncime din Marea Neagră, a declarat premierul Nicolae Ciucă, după întrevederea pe care a avut-o, la Cairo, cu ministrul petrolului şi resurselor minerale din Egipt, Tarek El Molla, informează Agerpres.

„Diversificarea resurselor de aprovizionare cu gaz va reprezenta atât pentru România, cât şi pentru Europa Centrală şi de Est, o soluţie de consolidare a securităţii energetice. Am discutat la Cairo, cu ministrul petrolului şi resurselor minerale, Tarek El Molla, despre modalităţi concrete de a cataliza relaţiile noastre tradiţionale prin proiecte comune în domeniul energiei”, a precizat Ciucă, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Guvernului.

Prim-ministrul şi-a exprimat încrederea că vor fi găsite soluţiile necesare pentru suplimentarea cantităţii de gaze necesară României, precum şi pentru a oferi sprijin Republicii Moldova.

„Expertiza de operare şi reţelele de transport de care dispunem sunt atuuri importante pentru a califica ţara noastră drept un partener al proiectelor dezvoltate în comun cu investitorii egipteni în domeniile petrol şi gaze. Consultările continuă la nivel de experţi, precum şi între Societatea Naţională Transgaz şi compania egipteană ENI, care asigură 60% din gazul necesar consumului acestei ţări. Memorandumul de înţelegere semnat între Transgaz şi Egas oferă o perspectivă certă de concretizare a proiectelor noastre”, a adăugat Nicolae Ciucă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. MaCiuca de ce Egipt si nu Grecia, Nea Vergil ce a zis de iesirea Transgaz la ordinul lui din interconectorul Grecia-Bulgaria? Vergilica nu a explicat nici o data mareata decizie.

    • am putea sa ne folosim de vamtul din marea neagra fara sa dam banii la altii
      da pro.stii nostrii nu vor

  2. Pai de ce aducem de pe la sute, mii de km distanta? Unde este gasul nostru, stimabililor? Nu mai este? Ati auzit de cuvantul „nationalizare”? Sau inca va mai doare sufletul de cei carora l-ati matrashit?