G4Media.ro

Ciucă: Produsul intern brut a crescut în 2022 cu 50 miliarde euro…

Sursa: INS

Ciucă: Produsul intern brut a crescut în 2022 cu 50 miliarde euro față de anul precedent, adică 4,9%

Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi la guvern că produsul intern brut (PIB) a crescut în 2022 cu 50 miliarde euro față de anul precedent, adică 4,9%, citând în acest sens datele Comisiei Naționale de Prognoză.

”Este o creștere semnificativă. Practic, creșterea PIB din 2022 este egală cu valoarea PIB din anul 2002”, a spus Ciucă.

El a adăugat că estimarea de creștere economică pentru 2023 e de 2,8%.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

33 comentarii

 1. Cat de bine s-ar putea trai in Romania, daca nu s-ar fura (PSD+PNL) atata. Insa deh, spirit balcanic 🙁

  • DIN CE E CRESTEREA ? DIN IMPORTURI ?

   PARTIDUL NE-A IMPRUMUTAT CU 4 MILIARDE DE DOLARI NUMAI IN IANUARIE CU 7.X% PE 30 DE ANI. VOM PLATI 12 MILIARDE DE DOLARI NUMAI DOBANDA.

   SUCCESURI !

  • Baronul Buzatu (PSD) apară înverșunat pensiile speciale pentru aleșii locali: „Trebuie să fim muritori de foame?

   Buzatu anunta ca vasluienii sunt saraci dintotdeauna, prin urmare „noi, pesedistii, nu aveam cum sa-i saracim”

   Nmit secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului de către premierul Ciucă Tudor Buzatu: „Am auzit, respirat și mâncat politică” (e bine mancat)

  • Să treacă pensiile speciale pe contributivitate! A făcut asta Băsescu! La 68% dintre militari le-au crescut pensiile! Abia aștept! Să văd de unde le plătesc!

 2. Să vină USR să ne scape de creștere.

  • Aici se vede mârșăvia USR! Au trecut în PNRR că pensiile nu pot să crească decât cu cât crește PIB. Sunt însă ani grei ca ăsta în care inflația e 15% și creșterea 5%. Le-a dat-o la temelie părinților noștri! Asta se întâmplă când un specialist în nimic ca Ghenă face PNRR-uri!

  • Asa este, sa creasca pensiile fara numar. Nu nivelul de trai. Asta au nevoie parintii tai? 10% in plus in loc de 5% in plus? Parintii mei au nevoie sa poata sa mearga la spital fara sa le fie frica sa ia alte boli si fara sa fie tratati ca niste cersetori. Dar poate sunt la un alt nivel pe piramida nevoilor.

  • Nu ma pot opri cu voi doi. Sa cresti pensiile mai mult ar da direct inflatie mai mare. Si ghici ce…..si aceasta crestere trambitata este de fapt o scadere pentru ca inflatia este cu mult peste 10%. Dar pentru aplaudaci daca e crestere e crestere. Mecanisme mai complicate sunt de fapt conspiratii.

 3. Si inflatia cat a fost? ca mi se pare c-a fost mai mult de 4.9%, aka o scadere reala de pib. sau nu?

 4. Se abereaza daca zice 50 miliarde euro, poate lei

  • Evident că e o aberație creșterea de 50 miliarde de euro(!), dar a cui? A lui Ciucă? A redactorului?
   La o creștere procentuală de 4,9%, un procent e aprox 10 mld
   deci pib-ul în 2021 a fost pe la 1000 de miliarde de eurooooo!!

 5. Deci… nu neg ca nu as fi prost, dar 50 mld de euro reprezinta 5% din PIB? Asta inseamana ca avem un PIB de 1 trilion???

 6. Inflatie de 10% pe zona Euro si el sa lauda ca a crescut PIB-ul cu sub 5. Bravo mă Ciucă, esti bun dar nu esti cautat.

  • Si Germania are inflatie de 15%…nu exista corelatia 1 la 1 intre inflatie si PIB.

  • @Claudiu: nu spunea nimeni ca ar fi corelatie. Ideea e ca daca inflatia este peste cresterea PIB, in realitate ai o scadere in termen net. Dar nu multi stiu asta si musca graficul cu cresterea de la revolutie incoace 😀

 7. asta daca-ar tacea,n-ar mai polua cu prostiile lui,da’ inflatia unde-i ma ,,analistule”

 8. Probabil hoțul de doctorate se referea la lei.

 9. Doua probleme imense:
  – datoriile din spatele acestei cresteri PIB
  – pensiile speciale de 0.85% din PIB

 10. Dacă 50 de miliarde reprezinta 4,9%, înseamnă că România a avut un buget de puțin peste 1.000 de miliarde de euro!! Ar fi ceva….

  Matematica, băieți, matematica!

  • Bugetul e una, PIB ul e cu totul alta

  • @Cititor: Corect!
   PIBul Romaniei = Valoarea tuturor bunurilor şi serviciilor produse în economie.(estimat la 300 Miliarde Euro in 2023.)
   Bugetul Romaniei reprezintă estimarea Veniturilor și a Cheltuielilor pentru o anumită perioadă de timp, de regulă 1 an.
   Bugetul trebuie să fie echilibrat. Cheltuielile bugetare trebuie să fie egale cu Veniturile, plus sursele de finanțare a DEFICITULUI bugetar.(imprumuturi pe piatia interna si externa, vanzari ale activelor statului..)
   Bugetul pe 2023 este construit pe un Deficit de 4,4% din PIB și o creștere economică estimată la 2,8%.
   Gasiti datele pe site-ul Ministerului de Finante!

 11. Ne-a zis obezul asta cu pensie speciala imensa ca e bine in Romania, e clar ca toata lumea o duce bine !

 12. Și încă nu a fost un reporter sa îl ia în ris cu cifrele astea aberante?

 13. Avem cumva un PIB de 1.000 miliarde Euro si nu stim noi? Anul trecut nu stiu daca am sarit de 300 miliarde Euro PIB, crestere de 5 % = 15 miliarde!!!

 14. Cum faceți să cenzurati comentariile.

 15. Am verificat sa văd dacă am semnal, am , rămâne varianta „interzicerii postării comentariilor care … NU va olac”, pai, trimeteti-va reciproc articolele in birourile voastre.

 16. Cresterea este din consum si majorarea preturilor, nu din productie. Daca ti cont de pretul real ( nemajorat ) PIB-ul este pe minus 🙁

 17. „Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi la guvern că produsul intern brut (PIB) a crescut în 2022 cu 50 miliarde euro față de anul precedent,…”??!
  Si UNDE naiba s-au dus MILIARDELE alea de Euro, bai general analfabet functional?!
  In vorbele voastre goale, Economia Romaniei duduie de 33 de ani, in timp ce majoritatea romanilor se scalda in saracie sau au plecat cu Milioanele un cele 4 zari, speriati de saracie si de incompetenta si coruptia voastra!!
  Unde s-au dus cele 50 Miliarde Euro, bai Ciuca, pentru ca voi ati IMPRUMUTAT in anul 2022 aproape 147 Miliarde Lei!!!
  La cele mai mari Dobanzi din UE, multe fiind Imprumuturi pe piata externa pe 20 sau 30 de ANI, le va plati Papa de la Roma!!
  Ministerul Finantelor: „Necesarul brut de finanțare(de Imprumut!) la nivel guvernamental stabilit pentru anul 2022 este de 148,6 miliarde lei, determinat de nivelul previzionat al DEFICITUI bugetar de cca 80,1 miliarde lei, urmare a rectificării bugetare, precum și de volumul datoriei de refinanțat în anul 2022, în sumă de cca 68,5 miliarde lei.”

 18. Din miliardele astea,cate au ramas in tara si cate au fost externalizate, ca profit in beneficiul multinationalelor si a firmelor off -shore.AUD !??

 19. Corectati „cresterea” trambitata cu procentul inflatiei si va veti mai linisti ! O crestere de 4,9 % fata de o inflatie de 16 % ?care a UMFLAT PRETURILE DAR SI RAPORTARILE ??? Si ne mai laudam ? Ciuca ! Mai bine taceai !

 20. „Socoteli” romanesti!!
  „”Am primit de la Comisia Naţională de Prognoză datele referitoare la Produsul Intern Brut, valoarea nominală a Produsului Intern Brut în anul 2022, iar creşterea acestuia este una semnificativă. Şi aici doresc să subliniez că, în comparaţie cu anul 2021, avem o creştere în valoare nominală a Produsului Intern Brut de aproximativ 50 de miliarde de euro, mai exact 49 de miliarde de euro. Deci, în condiţiile pe care le ştim cu toţii, în situaţiile de criză de care a trebuit să ne ocupăm împreună, s-a reuşit o performanţă guvernamentală prin care, de la o estimă de aproximativ 1.396 miliarde, dacă nu mă înşel domnule ministru, să realizăm 1.427 de miliarde. Practic, şi estima a fost DEPASITA cu aproximativ 8,5 miliarde de euro”, a afirmat Ciucă, la începutul şedinţei de Guvern.”
  1.427 Miliarde Euro – 1.396 Miliarde Euro = 31 Miliarde Euro!!!

  Ce-i cu ESTIMA asta a lui Ciuca, ca m-am dus la DEX?!
  ESTIMA, conf. DEX. e:
  – VERB, de la verbul „A estima” si inseamna „A evalua cu aproximatie pe baza unor date incomplete la momentul respectiv”.
  – Substantiv feminin(din franceza) si inseamna: ESTIMA = Determinare a punctului în care se află o navă pe glob, ţinând seama numai de drumul şi de viteza acesteia.”
  NU are nici in clin, nici in maneca cu ESTIMAREA, de la verbul A ESTIMA!!!

  • „Socoteli” romanesti!!
   Ciuca: „s-a reuşit o performanţă guvernamentală prin care, DE LA o estimă de aproximativ 1.396 miliarde, dacă nu mă înşel domnule ministru, să REALIZAM 1.427 de miliarde. Practic, şi estima a fost DEPASITA cu aproximativ 8,5 miliarde de euro”, a afirmat Ciucă, la începutul şedinţei de Guvern.”
   Sa socotim, dle General analfabet fucntional: 1.427 Miliarde Euro – 1.396 Miliarde Euro = 31 Miliarde Euro!!!
   De unde naiba ai scos „depasirea” aia de 8,5 Miliarde Euro, mai generale Ciuca?!!!!

 21. Mai, mult, „estima initiala” a PIBului a fost DEPASITA cu 31 Miliarde de Euro(aritmetica, Ciuca!), suma uriasa!!!
  Rezulta, spun economistii(!!!), ca in consecinta la Buget Sumele venite din Taxe si Contributii ar trebui sa fie mai mari decat „ESTIMA” voastra initiala pe 2022!!!
  Altfel, cu ce naiba ne ajuta Cresterea PIBului?!!!
  CATE miliarde SUPLIMENTARE la Veniturile ESTIMATE in Bugetul pe 2022 ati reusit ca urmare a acestei cresteri „depasite” a PIBului estimat in 2022?!!!
  Mucles pe subiect!!!