G4Media.ro

Ciucă: Pentru Primăria Capitalei fiecare partid va realiza propriul sondaj. Sigur, PNL…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ciucă: Pentru Primăria Capitalei fiecare partid va realiza propriul sondaj. Sigur, PNL îl are posibil candidat pe Sebastian Burduja, dar e nevoie să identificăm cea mai bună soluție în baza unui sondaj

„E important să avem corelație între așteptările cetățenilor din București și viitorul primar al Capitalei, ca atare consider că a rămas suficient timp până la alegeri să căutăm cea mai bună soluție”, a transmis liderul PNL Nicolae Ciucă, miercuri seara, în emisiune la Antena3.

„Urmează să desfășurăm aceste sondaje și după aceste sondaje vom avea o decizie la nivelul forurilor fiecărui partid, după care în coaliție urmează să luăm o decizie”, a spus Ciucă, întrebat când va fi anunțat cnadidatul la Primăria Capitalei.

Ciucă a precizat că PNL îl are ca posibil candidat pe Sebastian Burduja, dar că este necesar ca „soluția cea mai bună” pentru Capitală să fie dată în urma unui sondaj.

De asemenea, Ciucă a precizat că fiecare partid, PNL și PSD își va efectua propriul sondaj și că nu este exclus să fie aleasă și o personalitate din afara partidelor, pentru candidatura la Primăria Capitalei. Liderul PNL a spus că ambele sondaje vor avea aceleași nume și întrebări similare, dar vor fi realizate cu case duferite.

„E important să venim cu personalități care se pot alinia la așteptările cetățenilor. Am văzut de atâția ani promisiuni politice (…) E nevoie ca partidele să deschidă porțile, să primenim partidele cu oameni care au realizat ceva în viața lor”, a comentat Ciucă.

Declarațiile lui Nicolae Ciucă pe acest subiect:

 • Pentru această poziție, în momentul de față, la nivelul PNL există în desfășurare o serie de analize. Sigur, avem un posibil candidat în persoana lui Sebastian Burduja, care e și președintele interimar al filialei București. Considerăm că în urma sondajelor este nevoie să identificăm cea mai bună soluție pentru București. Bucureștiul are nevoie de valoarea și virtutea unui manager care să ia cele mai bune decizii pentru cetățeni. (…)
 • Acum căutăm soluțiile separat. Fiecare dintre cele două partide va face propriul sondaj. E important să venim cu acele personalități care pot să se alinieze la așteptările cetățenilor.
 • Am văzut în atâția ani de politică o serie întreagă de promisiuni politice. Înainte să vin am întâlnit o persoană tânără și am vorbit și am întrebat ce vrea. (…) Persoana respectivă mi-a zis două chestiuni. Am întrebat-o: trei lucruri pe care le așteptați de la un politician. Sinceritate și să facă ceea ce se angajează în campanie.
 • Să transmitem oamenilor să nu se lase induși în eroare de promisiuni. Cu toții suntem sătui de promisiuni.
 • Căutați din afara partidelor, oameni de afaceri ? – Nu neapărat. E necesar ca partidele să deschidă porțile, pentru a primeni resurse umană.
 • Vorbesc cu tinerii liberali. (…) Consider că e de datoria mea să le spun că în viață e important să-și construiască o carieră profesională. Haideți să demonstrăm că am făcut ceva în viața noastră, că am realizat ceva, că am condus ceva, că am împlinit ceva.
 • Pentru oamenii politici, indiferent de partid, e important să-și aducă aminte de fiecare dată că au intrat în politică nu pentru ei înșiși, ci pentru cetățeni.
 • Cum se face comasarea de sondaje PNL și PSD? – Cred că este o chestiune corectă atunci când două partide politice derulează două sondaje similare cu două case de sondare diferite. Putem să validăm și calitatea sondajelor. Pe sondaje similare, și întrebările trebuie să fie similare.
 • Credeam că vă rupeți, coaliția – Iacătă că nu s-a întâmplat. E normal să fie discuții.
 • Trebuie să vedem disponibilitatea partidelor politice. Partidele mainstream au o experiență în spate. … Un om politic adevărat e important să iasă în fața oamenilor și să spună: și din greșeli am învățat să fac ceva. … Cetățenii înțeleg. Cetățenilor poate nu li se explică de fiecare dată cum ar trebui.
 • Au fost discuții. Dincolo de virtuțile politicienilor, la nivelul partidelor e nevoie pentru tot ce înseamnă gestionarea unei situații extrem de complexe cum e viața noatră de astăzi, e important să dăm deoparte orgoliile. … La ce ne folosește orgoliul, dacă împingem lucrurile pe marginea prăpastiei?
 • Două partide adversari istorici au reușit din 2021 să stea la masă cu toate controversele, să reușească stabilitate în situații deosebit de provcatoare. Am stins incendii aproape în fiecare zi.
 • Ne înțelegem (el cu Marcel Ciolacu) la fel ca în 2021, pentru că ne respectăm reciproc. Ce prim-ministru și-a mai predat de bunăvoie mandatul de premier?
 • Vă pare rău că nu mai sunteți prim-ministru? A fost una dintre provocatoare și bune perioade din viața mea, deși nu am fost pregătit pentru fucția de prim-ministru, trebuie să recunosc. Veneam din MApN, un minister care gestionează aceleași structuri – educație, sănătate, hrană. Dar e un sistem care are anumite reguli, proceduri, care nu e specific în viața de zi cu zi a unei țări.
 • urmează să desfășutăm aceste sondaje și după aceste sondaje vom avea o decizie la nivelul forurilor fiecărui partid, după care în coaliție urmează să luăm o decizie.
Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

 1. Cea mai buna solutie este candidatul sustinut de PNL in 2020: Nicusor Dan. Insa acesta are o hiba: nu e corupt.

 2. Da știu că i-ați dat motive de râs lui Nicușor zilele astea… măcar să știe și el pe cine face terci în alegeri…

 3. Burduja pana la capat, Nicule! Nu va opriti!

  Chiar vreau sa va vad langa taranisti cat mai repede.

 4. Da’ nu vă grăbiți tovarăși. Aveți timp gârlă.