G4Media.ro

Ciucă: Am adoptat astăzi o ordonanţă de urgenţă care va asigura o…

Sursa foto Pixabay

Ciucă: Am adoptat astăzi o ordonanţă de urgenţă care va asigura o finanţare de un miliard de euro pentru eficienţă energetică şi producţia de energie verde / 500 de milioane merg către autoritățile publice, alte 500 către IMM-uri

Premierul Nicolae Ciucă spune, vineri, într-o postare, că Guvernul a adoptat astăzi o ordonanţă de urgenţă care va asigura o finanţare de un miliard de euro pentru eficienţă energetică şi producţia de energie verde. Din aceştia, 500 de milioane de euro vor merge către autorităţile publice şi 500 de milioane de euro către IMM-uri, transmite News.ro

”Am adoptat astăzi o ordonanţă de urgenţă care va asigura o finanţare de un miliard de euro pentru eficienţă energetică şi producţia de energie verde. Din aceştia, 500 de milioane de euro vor merge către autorităţile publice şi 500 de milioane de euro către IMM-uri”, afirmă premierul în postare.

Şeful Executivului precizează că ”fondurile vor putea fi utilizate de autorităţile locale pentru proiecte de eficientizare energetică pentru şcoli, spitale, dar şi pentru iluminatul public inteligent”.

”Avantajele unor astfel de proiecte sunt multiple, dar cele mai importante sunt reducerea consumului de energie şi reducerea costurilor utilităţilor. În cazul companiilor, finanţarea poate fi investită în proiecte de eficientizare energetică a halelor de producţie şi de generarea de energie verde pentru consum propriu”, spune Nicolae Ciucă.

”Continuăm, astfel, să susţinem prin măsuri concrete dezvoltarea sustenabilă a capacităţilor de producţie a energiei pentru întreaga ţară”, scrie premierul în finalul postării.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Sunt fascinat cum „persoana fizica” nu are niciun fel de posibilitate de negociere a pretului energiei. Practic cei multi care platesc relativ sume mici acopera costurile marilor consumatori care unii dintre ei nici nu stiu ce produc si de ce. Vezi cazul HexiPharma
    Voteaza la 4 ani si plateste permanent cat i se cere pentru asta.

    • Sa iau cazul Agriculturii… statul plateste insamantarile afaceristilor in zone despre care se stie ca nu au apa destula si apoi ii si despagubeste ca nu au produs nimic. Motorina pentru niste utilaje care nici nu stii daca mișca ceva.

  2. Parca nu era bani la buget si au crescut taxele!
    Pentru asta au crescut taxele?!

  3. Ce guvern creste taxele la firmele romanesti pentru a da bani la chinezi pentru echipamente?!

  4. stai sa vezi ! dupa ce dai un porcoi de bani pe sistemul fotovoltaic, e-distributie isi permite cu nesimtire sa tergirverseze aprobarea dosarele pentru adevenit prosumator! fiecare cu „bisinita” liui!