G4Media.ro

Cîțu schimbă conducerea Autorității de Reformă Feroviară. Fostul șef nu a reușit…

Cîțu schimbă conducerea Autorității de Reformă Feroviară. Fostul șef nu a reușit să cumpere niciun tren, de patru ani de când a fost înființată instituția / Noul șef spune că „prioritatea zero” este încheierea procedurii pentru cele 20 de trenuri electrice

Premierul Florin Cîțu l-a demis miercuri pe Gigi Gavrilă, președinte al Autorităţii pentru Reformă Feroviară (ARF) încă de la înființare, în 2017, și l-a înlocuit cu Ştefan-Adrian Roşeanu, fost șef al CFR Călatori. Economedia a scris miercuri despre situația ARF, care recent a amânat semnarea unui contract pentru trenuri noi, deși avea o singură ofertă și procedurile finalizate. Fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă a afirmat, într-un interviu acordat miercuri Economedia, că nu găsește o explicație pentru această amânare și l-a acuzat pe premierul Florin Cîțu că s-a opus reformei instituției. Noul șef al ARF afirmă, pentru Economedia, că prioritatea zero este încheierea procedurii de evaluare a contractului pentru 20 de trenuri.

„Având în vedere propunerea formulată de ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, interimar, […] domnul Gigi Gavrilă se eliberează din funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Autorităţii pentru Reformă Feroviară”, se menţionează într-o decizie semnată de premierul demis Florin Cîțu și publicată în Monitorul Oficial.

Printr-o altă decizie, premierul interimar Florin Cîţu îl numeşte în funcţia de preşedinte al ARF pe Ştefan-Adrian Roşeanu.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. CFR Călători și firmele private au nevoie de sute de vagoane noi și second hand, zeci de automotoare și locomotive.

 2. SILA ESTE CUVANTUL PE CARE IL PROVOACA ORICE STIRE CU CATZU

 3. Pai eu cred ca singurul obstacol in finalizarea cumpararii a fost procentul parandaratului. Dar chiar asa, in patru ani sa nu faci tu o manevra din-asta majora….pai esti clar incompatibil cu nevoile partidelor istorice.

 4. Marea zguduire!
  Niciun tren cumparat de incapabilii pusi de penele!

  • Trebuia pus Bode. Se rezolva imediat. Ati vazut ce eficient e la semnat si dat aviz pozitiv dupa cum primeste comanda de sus.

 5. Dar Drulă Ranga de Bascula nu a putut să-l demită în atatea luni?!!!

 6. 2017 ! Cine era atunci? Nu apăr pe acești falși liberali ,dar puțină decenta și onoare.

 7. daca te uiti pe CV, vezi ca roseanu este de profeie … profesor de ISTORIE !!!
  viva cfr !!