G4Media.ro

Cîțu: Orice propunere pentru a crește veniturile doar în sectorul bugetar e…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Cîțu: Orice propunere pentru a crește veniturile doar în sectorul bugetar e aproape imposibil de acceptat de PNL / Trebuie să creștem veniturile și celor care lucrează la caserie în supermarket sau pe șantier

Liderul PNL, Florin Cîțu, și-a susținut, luni, propunerea de a reducere contribuțiile sociale și TVA cu argumentul că aceste măsuri ar duce la creșterea veniturilor tuturor angajaților, nu doar în sectorul bugetar. Cîțu a mai spus că varianta scăderii TVA a fost demonstrată deja iar când Taxa pe Valoarea Adăugată a scăzut de la 24% la 20%, rata inflației a scăzut cu 4 puncte procentuale.

”Propun măsuri prin care creștem veniturile tuturor românilor, nu doar în sectorul bugetar. Și a celor care lucrează la caserie în supermarket, pe șantier, tuturor angajaților din România. Reducerea contribuțiilor este o soluție. Cealaltă variantă a fost demonstrată deja, când a scăzut TVA-ul de la 24 la 20 rata inflației a scăzut cu 4 puncte procentuale.

Surse de finanțare? Foarte simplu, avem 14 miliarde de euro grant de la UE. Avem încă 14 cu 0, 15. Avem bani din PNRR, unii gratis sau cu dobândă aproape zero. Resurse la buget sunt. Deci nu este o idee nouă, se poate implementa. Scopul este de a-i ajuta pe toți românii care lucrează în România, nu doar pe cei din sectorul bugetar.

Vom discuta și în coaliție, vreu să văd ce propuneri vin de la ministerul finanțelor. Orice propunere vine pentru a crește veniturile doar în sectorul bugetar e aproape imposibil de acceptat de Partidul Național Liberal”, a declarat Florin Cîțu.

Context

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni dimineața, că reducerea contribuțiilor și reducerea TV propuse de liderul PNL, Florin Cîțu, reprezintă ”soluții asupra efectelor” și că trebuie rezolvată cauza, care ar fi ”scumpirea energiei”.

”Este și o influență externă, o știm cu toții, dar și o liberalizare haotică a prețurilor la energie. Eu în continuare cred că este o soluție de reglementare a prețurilor pentru zona casnică și IMM-uri”, a declarat liderul PSD.

Liderul PNL, Florin Cîțu, a postat, duminică pe Facebook, două posibile soluții:

”1. Reducerea contribuțiilor= salarii mai mari pentru toți românii ( nu doar cei angajați la stat)
Pregătisem această măsură și putea să intre în vigoare de la 1 iulie 2022
2. Reducerea TVA = ajută BNR în lupta cu inflația și ajută creșterea economică”.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

16 comentarii

 1. Luamiati venitu crescut in gura.

  • CATA MINCIUNA ! ESTE VORBA NUMAI SI NUMAI DE BUGETARI, DE SPECIALI, DE CUMULARZI.
   LACUSTELE DE PARTID.

 2. La teorie mai stie cate ceva, dar practica l-a omorât!

  • PSD nu va accepta reducerea CAS pt ca banii aia ar trebui luati de la SPECIALI si asta e blasfemie pt psd-isti

 3. Citu de la superman la pinocchio…

 4. Citesc si nu pot sa cred: „Surse de finanțare? Foarte simplu, avem 14 miliarde de euro grant de la UE. Avem încă 14 cu 0, 15. Avem BANI din PNRR, unii gratis sau cu dobândă aproape zero. Resurse la buget sunt.”
  DECI: din PNRRul ala care urma sa DEZVOLTE Romania(asa spune UE: banii din PNRR sunt pentru NEXT GENERATION!) acest zombilitic spune sa ii foloseasca drept „surse de finantare” pentru cresteri de salarii, desi DESTINATIA acestor BANI e pentru REFORME, INVESTITII(ce frumos ne spunea dl Haos, cum pronunta el cuvantul magic INVESTITII”!!!) si pentru DEZVOLTARE(Autostrazi si drumuri moderne, Spitale moderne, pentru proiectul „Romania Educata”, etc), pentru a duce Romania aproape de tarile UE!
  „Un alt subiect – trebuie să INVESTIM în școli. Sistemul de educație are nevoie de foarte mulți bani, INVESTITII pentru a avea școli autorizate, să eliminăm toaletele din spatele curților, să nu mai avem încălzire pe lemne. Avem nevoie de școli noi, de școli verzi care să respecte mediul.” spunea dl Haos in 17.12.2021 vorbind depsre BANII din PNRR!
  Pariem ca in 2026 la final de PNRR, in Romania WCul in fundul curtii va supravietui in muuuulte scoli… saracia din judetele Botosani, Giurgiu, Vaslui, Teleorman, Dolj, Ialomita, calarasi, etc va dainui….
  In plus, ca Romania sa primeasca BANII din PNRR sunt OBLIGATORII Reformele din PNRR!
  Care NU au nici o sansa, nu preocupa nici un Ministru, nici pe Premierul Ciuca, nici pe dl Haos!!!

 5. „Orice propunere vine pentru a crește veniturile doar în sectorul bugetar e aproape imposibil de acceptat de Partidul Național Liberal”…
  adica o vom accepta caci nu am fost categorici in a spune ca este ” imposibil” ci doar ” aproape imposibil”.
  mda cu pnlsd nu te pui 🙂

 6. Stai mai ca incepe perioada concediilor, da-le-n colo de legi ca te doare capul de la ele.
  vedem de la toamna de acum, la iarna viitoare ne pregatim pentru la anul. si la multi ani!

 7. Papagalul Vorbitor al PSD.
  PNL,PSD , UDMR aceiași mizerie .

 8. Mars ma, in genunchi la multinationale cum iti place tie!

 9. De 32 de ani nu v-ați saturat de creșterea salariilor promise de PSD și PNL. Până în 2070 cât ține PNRR nu o sa va saturati de promisiuni mincinoase. O tot dau cu procentul de 9,4% din PIB la pensii ca este prea mic. Dintr-un PIB mic, bazat pe nemuncă, pe lene și furtișaguri într-adevăr e puțin. Nu procentul e vina ci PIB-ul mic. Una e 9,4% din 100 de lei și alta e 9,4% din 1000 de lei. Deci lăsați lenea și furtul și apucați-vă de muncă și investiții sa aveți PIB-ul mai mare. Asta ne spune UE!!!!!! Dacă nu ieșim din UE și o cotim spre ruși.

 10. „Până în 2070 cât ține PNRR „???!
  Fereasca Dumnezeu!
  Unde ati gasit asa ceva?!
  PNRR „tine” pana in 2026, adica perioada de implementare e 2021-2026!!!
  Mai cititi!!

 11. salutarile mele sincere si pupici pentru cenzorul acestor comentarii! te pupa tata buldogule!