G4Media.ro

Cîţu, după şedinţa coaliţiei pe tema PNRR: Nu renunţăm la niciun proiect.…

Cîţu, după şedinţa coaliţiei pe tema PNRR: Nu renunţăm la niciun proiect. A fost o discuţie de optimizare a ceea ce aveam până acum / Ghinea: Avem acum un PNRR de 29 de miliarde, agreat în coaliţie. Avem mandat pentru Bruxelles

Premierul Florin Cîţu a afIrmat, miercuri seară, după şedinţa coaliţiei pe tema PNRR, că nu se va renunţa la niciun proiect. ”A fost o discuţie de optimizare a ceea ce aveam până acum în PNRR”, a afirmat premierul, precizând că nu există nicio problemă în negocierile cu Comisia Europeană. La rândul său, ministrul Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a afirmat că în coaliţie s-a convenit pentru depunerea unui proiect de 29 de miliarde de euro.

”Nu renunţăm la nicun proiect. A fost o discuţie de optimizare a ceea ce aveam până acum în PNRR”, a declarat premierul.

Întrebat dacă sunt probleme în negocierile cu Comisia Europeană, Cîţu a declarat: ”N-aş vedea că sunt probleme, nu sunt nici obiecţii, sunt comentarii, au cerut mai multe detalii”.

”Am spus din primul moment că acest PNRR trebuie văzut în ansamblu. Parte din proiecte vor fi finanţate în totalitate din PNRR; altă parte vor avea o parte finanţată pe alte surse de finanţare, buget sau alte surse de finanţare. Ne uităm la acest PNRR în ansamblu”, a adăugat premierul.

La rândul său, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a declarat că în şedinţa de coaliţie s-a agreat un Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) de 29 de miliarde de euro, urmând să meargă la Bruxelles, împreună cu premierul Florin Cîţu, pentru negocierile finale.

„Aş vrea să mulţumesc domnului prim-ministru pentru implicare şi tuturor liderilor de coaliţie care, după multe discuţii şi după multe frământări – s-a spus că este o nouă piatră de încercare pentru coaliţie, iată că am trecut de această încercare – avem acum un PNRR de 29 de miliarde, de sub 30 de miliarde, agreat în coaliţie, avem mandat pentru Bruxelles. În săptămâna cu 10 mai merg împreună cu domnul prim-ministru la Bruxelles şi sperăm să avem negocierile finale”, a precizat Ghinea, la încheierea şedinţei coaliţiei de guvernare.

El a adăugat că rămân „nişte semne de întrebare” care vor trebui discutate de către miniştrii de linie la Bruxelles.

„Suntem acum la o înţelegere în coaliţie pentru o sumă de sub 30 de miliarde (de euro – n.r.), rămân nişte semne de întrebare care vor trebui discutate de către miniştrii de linie la Bruxelles (…). Vom dezvolta componentele tehnice, este foarte mult de muncă, dar daţi-ne voie să nu dăm detalii pe sume până când nu le discutăm cu Comisia”, a afirmat ministrul.

Ghinea a menţionat că s-a ajuns la suma de 29 de miliarde de euro prin reducerea finanţării unor linii de investiţii.

„Sunt câteva sute de linii de investiţii prin care am trecut împreună. Nu am tăiat bucăţi ca atare, am redus de la fiecare sau de la unele care aveau probleme la partea de mediu. Sunt bucăţi din investiţii. Pe partea de păduri, am redus de la partea de drumuri forestiere, de pildă. La sistemul de irigaţii urmează o discuţie a domnului Oros cu Comisia Europeană şi după asta vom decide care va fi decizia finală. Noi încercăm să închidem cât mai multe dintre observaţiile Comisiei. Inclusiv alocările au fost rearanjate în funcţiile de observaţiile Comisiei şi pe chestiunile unde decidem că e prioritate pentru noi, chiar dacă Comisia are momentan altă opinie, mergem mai departe”, a spus ministrul.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

  1. Parcă erau 86 de miliarde, apoi a scăzut la 34, acum au mai rămas 29…e clar, la cât de competent este acest guvern, venim cu bani de acasă.

  2. Troll psdist. Fonduri europene 80mld sunt pe perioada 2021-2028 iar cele 29mld sunt pentru refacere de dupa covid..

  3. Proiecte proiecte, dar totusi despre ce proiecte e vorba? Doar de miliarede auzim, de impartit ciolanul, dar pana la urma, pentru ce proiecte va folosi Romania acesti bani ?

    • cum adica nu ti s-a explicat: pai e o parte mare de verde si una si mai mare de digitalizare. clar, nu?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.