G4Media.ro

Cîțu, despre cum va rezolva sporurile: Ținem sub control cheltuielile și începem…

Cîțu, despre cum va rezolva sporurile: Ținem sub control cheltuielile și începem legea salarizării

Premierul Florin Cîțu a evitat să ofere detalii despre cum anume va soluționa problema sporurilor acordate în sistemul bugetar, dar a subliniat că va exista o amplă reformă în sistemul administrativ care va implica și legea salarizării, urmând ca prin această lege să fie reglementate și sporurile. Întrebat dacă vor scădea veniturile bugetarilor, Cîțu a spus că salariile au fost înghețate.

„(…) Cheltuielile cu persoanlul în sistemul bugetar s-au dublat. Întrebarea mea este dacă românii au simțit că performanța aparatului administrativ s-a dublat? Eu cred că nu. Și atunci, ne uităm în interiorul legii salarizării. Vor fi mai multe lucruri care se vor modifica (…)”, a transmis Cîțu, la Digi24.

Premierul a spus că inclusiv agențiile internaționale de rating au recomandat ca bugetul cheltuielilor de stat să fie ținut sub control.

„Ni s-a recomandat să începem legea salarizării și să ținem cheltuielile sub control. (…) Agențiile de rating ne-au atras atenția că dacă vom continua cu acest ritm al cheltuielilor nu vom face față cu plata salariilor și pensiilor în viitor. Pentru a ne asigura că vom putea să achităm salarii și pensii, va trebui să ne concentrăm pe investiții, de aceea am alocat cea mai mare sumă din buget pe investiții, 62 de miliarde de lei merg spre investiții, bani care produc”,  a comentat Cîțu.

Premierul a mai promis că va exista o reformă în întreg aparatul administrativ. „Legea actuală a salarizării a fost făcută să fie aplicată discreționar. Acest lucru nu se va mai întâmpla”, a promis acesta.

Sursa foto: Guvernul României

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Pentru legea salarizării aduceți-o pe doamna Alexandru. Renuntați la amatori dacă aveți drag de cei care v-au ales.

  2. Noile legii ,cea ale salarizarii si legea pensiilor vor elimina si unele sporuri ce nu au respondenta in activitatea de zi cu zi si vor elimina si asa numitele pensii speciale ce nu sunt altceva decit sume de bani atasate dreptului inatacabil , ca valoare , ce rezulta din contributivitate . Deja pensiile parlamentarilor au fost eliminate , urmeza cele ale primarilor .Gogoasa mediatica ce ne spunea cum – dreptul cistigat nu poate fi modificat – nu mai tine . Tot ceea ce reprezinta sume de bani ce nu sunt parte a principiului contributivitatii , pot fi eliminate imediat si asta se va face prin noua lege a pensiilor .

  3. Am vazut toata emisiunea, Premierul a fost penibil, de la Eliminarea Sporurilor” nesimtite pe care ne-o promitea acum 10 zile, aseara s-a fofilat si a evitat in mod penibil, cu toate insistentele lui Prelipceanu, sa spuna DIRECT ca NU se va atinge de Bugetari, desi balbaiala lui fix asta arata, Prelipceanu a repetat INSISTENT: „Ce veti face cu Sporurile, vor Scadea Veniturile bugetarilor, asta vor sa STUIE telespectatorii, uitati aici am multe mesaje cu aceste intrebari de la cetateni”, tot insista Prelipceanu!
    Degeaba, Catu batea campiii aburind cu vorbe goale!!!
    Ruusine, Catulle, sper sa dispari cat mai repede!!!

  4. Da mă,a sărăcit țara armata, că a fost la ordin mereu,pentru o pensie fantastică de 3700 de lei luată după 30 de ani!oare de ce nu se zice nimic,de exemplu,despre CFR!?am trei vecini, foști mecanici de locomotivă: două pensii de 6100,una de 6800! poștașul a spus!voi ce ziceți!?!asta e dreptatea în țară!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.