G4Media.ro

Florin Cîţu, avertisment pentru PNL: Dacă nu luăm Finanțele, Transporturile și Secretariatul…

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Florin Cîţu, avertisment pentru PNL: Dacă nu luăm Finanțele, Transporturile și Secretariatul General, pierdem în această negociere

Fost premier și preşedinte al PNL, Florin Cîţu a avertizat că renegocierea portofoliilor ministeriale în care liberalii rămân fără Ministerul Finanțelor, Ministerul Transporturilor și Secretariatul General al Guvernului (SGG) ar însemna o pierdere pentru formațiuna condusă de Nicolae Ciucă, relatează digi24.ro

Florin Cîțu a votat împotriva acordării unui mandat extins de negociere lui Nicolae Ciucă în negocierile cu PSD, ceea ce îi oferă posibilitatea acestuia să accepte refacerea protocolului inițial de colaborare. „Cum le-am spus și colegilor. Ok, înțeleg că majoritatea susțineți în continuare să stăm lângă PSD. Eu nu susțin. Dar gândiți-vă la următorul lucru. Astăzi, cum e făcut protocolul, Partidul Naţional Liberal va avea peste o săptămână Ministerul Finanţelor, Ministerul Transporturilor, Secretariatul General al Guvernului. Trei poziţii importante în Guvern. Orice negociere care aduce mai puţin decât cele trei, înseamnă că PNL pierde”, a spus Florin Cîțu.

„Dacă negociezi în numele Partidului Naţional Liberal, şi nu în nume propriu, nu ai cum să vii de la această negociere fără Ministerul Finanţelor, Ministerul Transporturilor şi SGG. Poate mai mult, poate aduci Dezvoltarea, foarte bine, sau Mediul, sau Agricultura. OK, am înțeles. Dar pentru Partidul Naţional Liberal, fără Finanţe, Ministerul Transporturilor şi SGG, de unde porneşti cu negocierea, orice alternativă, orice altă variantă înseamnă că a pierdut în această negociere şi nu s-a negociat pentru PNL. Și ajungem exact la discuţiile pe care le-am avut în 2020, când s-a făcut guvernul cu USR şi au fost foarte mulţi nemulţumiţi în partid că nici Transporturile şi nici Dezvoltarea nu erau la PNL”, a mai spus Cîțu, potrivit digi24.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. Citule, ati pierdut din momentul in care v-ati dat pe brazda cu PSD. Tu cu o parte importanta din vina. Si ca rezultat te-au si executat imediat

 2. Erată: „…pierdem ciolanul”.

 3. Alegerea uneltei securiștilor – Iohannis – în fruntea partidului a fost începutul sfârșitului pentru PNL. Iohannis a sacrificat un întreg partid, doar ca să aibă el liniște în mandat, e de un egoism incredibil.

 4. Îmi aduc și acum aminte ziua când nu se știa dacă merge Câțul sau nu să negocieze cu USR, dacă renunță la pretenția de a fi tot el Premier, sau altul de la PNL. Și unde am ajuns azi?!?

  Câțul este groparul voturilor de dreapta, ciocul mic losereee!
  Bine știm cu toții cine s-a șters cu Câțul la fund, ce nu înțeleg de ce iese hârtia asta igienica folosita de Iohanis, să vorbească. La gu noi!

 5. Acesta e rezultatul lui superman si echipa castigatoare. PNL a pierdut din momentul in care USR a „iesit” de la guvernare. PNL e un partid de mincinosi, fara credibilitate.

 6. Cârpenel ori nu isi mai stie locul ori a tras Iohannis de niste sfori ca sa vorbeasca ăsta pentru el. De Vâlceanu ce se mai aude, nu s-a transferat inca inapoi la pesede?

 7. Asta e deja o combinatie rara de prostie si ipocrizie, in cote egale.

  In toamna lui 2021, PNL-ul condus de Citu a dat USR afara de la guvernare si a format guvernul impreuna cu PSD-ul, cedand finantele, transporturile si secretariatul general, plus multe, multe alte chestii.

  La un an si jumatate dupa asta, Citu are o revelatie: vede ca au ajuns carpa de sters bocanii a PSD-ul si ca isi bate PSD joc de ei in fel si chip.

 8. Ce bine le știi pe toate când nu ești la guvernare ! Dar cum se face că le uiți imediat ce ajungi acolo ?