G4Media.ro

Circulaţia TIR-urilor pe teritoriul Ungariei, restricţionată în perioada 11-15 martie, zi de…

Sursa foto: Facebook / Szijjártó Péter

Circulaţia TIR-urilor pe teritoriul Ungariei, restricţionată în perioada 11-15 martie, zi de sărbătoare națională, nelucrătoare

Circulaţia autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone va fi restricţionată pe teritoriul Ungariei, în perioada 11 martie, ora 23,00 – 15 martie, ora 23,00 (ora României), au informat autorităţile de frontieră ungare, prin Punctul de Contact Artand, transmite Agerpres.

Măsura este luată de autorităţile ungare ca urmare a faptului că data de 15 martie este declarată zi de sărbătoare naţională, nelucrătoare, a informat Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

Reprezentanţii statului vecin au informat că nu sunt vizate de restricţii transporturile umanitare pentru a nu întârzia distribuirea ajutoarelor şi donaţiilor, respectiv transporturile de animale vii, animale perisabile sau combustibili, materiale pentru încălzit.

„În această perioadă, şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la încheierea perioadei de restricţii de circulaţie pe drumurile publice din Ungaria. Precizăm faptul că în perioada menţionată, traficul de călători şi autoturisme se va desfăşura fără restricţii”, a precizat IGPF.

Autorităţile de frontieră din cele două state sunt în contact permanent, în vederea stabilirii unor măsuri comune, astfel încât, la ridicarea restricţiilor de circulaţie pentru automarfare pe teritoriul Ungariei, controlul să se desfăşoare cu operativitate – folosirea la capacitate maximă a arterelor existente, suplimentarea de personal.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...