G4Media.ro

Circa 930.000 de pensionari din România primesc pensia minimă de 800 lei

Circa 930.000 de pensionari din România primesc pensia minimă de 800 lei

Aproximativ 934.000 de pensionari erau, în luna februarie, beneficiari ai indemnizației sociale, adică primeau pensia minimă de 800 de lei, conform datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP). Numărul lor a scăzut cu 7.194 față de luna anterioară.

Majoritatea acestor pensionari nu au avut un stagiu complet de cotizare, ceea ce înseamnă că ar primi o pensie chiar mai mică dacă ar fi luate în calcul doar contribuțiile plătite la stat atunci când lucrau, așa că statul întregește pensia lor din contribuție până la 800 lei. Totodată, printre cei care primesc indemnizația socială minimă se regăsesc și cei care au lucrat toată viața pe salariul minim.

Din totalul beneficiarilor de indemnizaţie socială înregistraţi în februarie, aproape 800.000 erau pensionari din sistemul public și 140.000 erau pensionari proveniţi din fostul sistem de pensii al agricultorilor, potrivit CNPP.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

17 comentarii

 1. Terminati bai cu tampenia asta.
  Astia sant asistati social.

 2. Trebuia sa invete mai mult, cum am invatat eu ca sa am pensia groasa.

 3. Ce tristete 🙁 Cata saracie.
  Insa neplatind taxele (evaziunea fiscala generalizată) saraceste bugetul național => putin bani ptr social, investitii, etc.

  • Asta e una din problemele băgate sub preș de cel puțin 15 ani: munca la gri. Eu estimez că e o evaziune fiscală de miliarde de euro in decursul anilor. Mai pune pensiile speciale, salariile banane din companiile de stat, aparatul bugetar supradimensionat, un bugetar la 3-4 angajați în privat: cu toate astea ne plângem de lipsa medicilor, de aglomerația in sălile de clasă în scoli, de servicii proaste în administrație. Are cineva cohones sa ia taurul de coarne? Cum sa trăiești cu banii ăia? Nu sunt bani de pensii, sunt doar că trebuie să începi sa tai, sa stârpești munca la gri.

 4. Exista un ehilibru. Daca specialii iau mai mult, trebuie ca altii sa ia mai putin.

 5. Cam 1 mil de pensionari speciali militari primesc 7000 ron net pensie, in medie!

  Acolo sunt banii amaratilor astora!

  • Pai da, bai nene, ca armata romana te pazeste de rusi, cu exceptia anilor cand rusii sunt rai.

   Inainte, armata romana te-a eliberat de sub jugul hitlerist, dar acum e exceptie si germanii sunt buni.

   Si indiferent de trend, baietii cu kalashnikov si tabul antiviral A-2987 pot fi postate la intrarea in Tandarei.

   Toate aceste trei lupte a fost foarte dificile pentru colonelul Turcescu.

  • Oare n-ar vrea ei să doneze 800 RON/ luna în stil empatic astfel încât să-i fericească pe cei ~1 milion de amărâți?

   Cred că sentimentul că ajuți pe cineva (în niște limite care nici măcar nu-ți afectează bunăstarea materială) face mai mult decât cei 800 RON în plus la 6.200 RON = o pensie din care oricum pot să-și cumpere tot ce vor.

 6. Merita. De 30 de ani voteaza FSN „ca sa fie bine”

 7. Basic Income 400 lei pt toată lumea de Corchirdel până Ion Țiriac și scăpam de birocrație, comisii, dosare, birouri, ștampile, corupție, de subvenții, alocații, vouchere, gratuități etc. Pare mult dar nu este; s-ar face economii mari din desființarea instituțiilor de protecție socială unde nici un salariu nu este sub 1000 Euro. Basca ar dispărea asistența socială că mită electorală.

 8. Vai de ei săracii…dupa ce ca sunt bătrâni si bolnavi nu au nici ce mânca…Totul ca sa se lăfăie specialii…rusine pt o țară din UE…tragic România

  • … nu e chiar așa! Cei cu 800 lei, au în familie din cei cu 7000 lei! Așa că lucrurile sunt mai nuanțate! Per total, nu moare nimeni de foame!

 9. Bănuiesc ca primesc după contributivitate. Dacă au fluturat o viata întreaga de ce trebuie sa le dau eu? Au plătit câțiva ani taxe și acum se plang😡

 10. In valea jiului in ani 90 nu prea se gaseau locuri de munca nu ca nu a vrut lumea sa munceasca plus ca erau salariile mici pe vremea aceia nu ca nu au vrut sa munceasca.

 11. Si nici acum nu e bine in valea jiului nu prea ai oportunitati si salari decente la privat.