G4Media.ro

Circa 500 de persoane s-au adunat la protestul organizat în Capitală, sub…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Circa 500 de persoane s-au adunat la protestul organizat în Capitală, sub sloganul „Stop the war!” / Manifestanții mărșăluiesc spre sediul Ambasadei Rusiei

Câteva sute de persoane s-au adunat, sâmbătă, în Piața Victoriei din București, la protestul organizat de Greenpeace România. Activitști de mediu, simpli cetățeni din București, și chiar refugiați ucraineni au manifestat împotriva războiului declanșat de Rusia, transmite Antena3.

În acest moment, manifestanții mărșăluiesc pe traseul Piaţa Victoriei – Ambasada Rusiei la Bucureşti.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

 

Activiştii de mediu au transmis că Europa este obligată să grăbească tranziţia energetică şi să investească masiv în energie verde, în condiţiile în care ţările Uniunii Europene (UE) au plătit, deja, pentru combustibilii fosili livraţi de Rusia 15 miliarde de euro, sumă „care alimentează maşinăria de război rusească responsabilă pentru distrugere, moarte şi crime împotriva umanităţii”, relatează și Agerpres.

„Un lucru este cert – combustibilii fosili alimentează războiul din Ucraina şi criza climatică deopotrivă. De la începutul invaziei din 24 februarie şi până în prezent, ţările Uniunii Europene au plătit pentru combustibilii fosili livraţi de Rusia 15 miliarde de euro, care alimentează maşinăria de război rusească responsabilă pentru distrugere, moarte şi crime împotriva umanităţii. Modul cel mai rapid prin care putem opri acest război este să renunţăm, acum, la combustibilii fosili. Europa este obligată să îşi grăbească tranziţia energetică şi să investească masiv în energie verde şi eficienţă energetică. Planuri de urgenţă pentru izolarea rapidă, încălzire, conectarea şi interconectarea în continuare a statelor membre ale UE, precum şi a ţărilor europene învecinate, vor contribui la reducerea fluxurilor de bani către regimul lui Putin. Vor consolida în acelaşi timp securitatea energetică şi rezilienţa pentru toţi cetăţenii europeni şi vor contribui la pacea globală”, susţin reprezentanţii Greenpeace.

Acţiunea Greenpeace România este susţinută şi de către organizaţiile: Funky Citizens, Corupţia Ucide, Rezist Galaţi, Aradul Civic, Rezistenţa Civică Galaţi, Declic, Voluntari în Europa, Ştafeta Steagului Uniunii Europene, Geeks for Democracy, Iniţiativa România, Reset şi Rezistenţa

„Războiul din Ucraina este ultimul lucru de care aveam nevoie în cursa noastră contracronometru cu schimbările climatice. Ultimul raport IPCC ne avertizează că orice întârziere a măsurilor privind adaptarea şi reducerea efectelor schimbărilor climatice înseamnă că ratăm şansa de a securiza supravieţuirea pentru noi toţi. Cu acest război ne îndepărtăm de Acordul de la Paris şi din păcate, amplificăm dezastrul spre care ne îndreptăm. Acest lucru ne va costa pe noi toţi, iar generaţiile viitoare vor plăti cu vârf şi îndesat dacă nu oprim acum această nebunie, dacă nu renunţăm acum la arderea combustibililor fosili”, a declarat Vlad Cătună, coordonator Campanie Climă şi Energie la Greenpeace România.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. Ambasada sovietica este aparata de jandarmerie… la nici o televiziune nu aratat imagini cu grilajele puse pe trotuar… oare cine ataca ambasada sovietica?

 2. Nici ong- urile nu mai sunt ce erau odată, le-au tăiat ăștia finanțarea și nu mai mobilizează mase, e si frigul de vina, dar cu OUG 13 erau sute de mii..

  • Nici voi nu mai sunteți mulți în balamucul filorus AUR. Vă luați de mână cu Putin pe drumul spre uitare.

  • Vezi ce se intampla daca te uiti la rtv si antena 3? Aia fac bani pe spinarea ta, iar tu tot imbe.cil ramai.

  • Destept te făcură părinții tăi bai gunoi…pe mine ma doare in cot de partide, dar între progreseu și AUR e o diferenta cam mare, pe votanții lor nu-i vezi pe net, mai grav e la voi, se alege praful de tot, temele useriste sunt sabotate chiar de UE, o sa rămâneți un grupulet marginal, daca mai intrati in parlament e o surpriză…va ocupați de câini pe plaja, temele serioase au dispărut

  • Cănd o să pice Putin, cine vă mai finanțează clubul social numit ironic AUR? Va trebui să cerșești în altă parte, că doar n-o să începi să muncești, munca e pentru hipsteri, tefeliști, progresiști. Tu ești de modă veche, comunistă.

  • @Bobitza. Că bine grăiești ,pt că ăștia cheltuie mai mult banii mei peDroguri in Vama Veche

 3. Asa, debusolatilor, degerati acolo pentru marea iubire a vietii voastre, Ucraina. 🙂

  • E vorba de libertate si viata, nu de iubire… Incepi cu ABC-ul, laza XYZ-ul

  • 10000 de răcani ruși au murit pentru visele de glorie ale boșorogului degenerat Putin.

 4. Gata acum sigur se termina razboiul….daca mai arunca si cu ganduri si rugaciuni ii termina de tot pe rusi…

 5. A crescut dobanda la banca in SUA, taica Gica Soros e stramtorat, beizadeaua Alex ii face numai cheltuieli.