G4Media.ro

Ciprian Ciucu anunță concedierea a 25% din polițiștii locali și montarea a…

sursa foto: Facebook/ Ciprian Ciucu

Ciprian Ciucu anunță concedierea a 25% din polițiștii locali și montarea a 3000 de camere video în Sectorul 6: ”Respect Poliția Locală, de aceea vreau s-o reformez. 100 de polițiști vor merge către alte orizonturi”

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunțat, miercuri seară, că a început un proces de ”reformă” a Poliției Locale, instituție aflată în subordinea administrației locale, drept pentru care a concediat 100 din cei 400 de polițiști locali. Odată cu restructurarea personalului, edilul susține că va monta 3000 de camere video noi.

Primarul își justifică deciziile spunând că ”respectă Poliția Locală, de aceea vrea s-o reformeze”. Cei 300 de polițiști care vor rămâne în instituție vor beneficia de formare profesională specifică postului, care va include comunicarea cu cetățeanul, mentorat pentru schimbarea atitudinii și înțelegerea rolului pe care îl au în comunitate, mai anunță primarul.

Primarul susține că a luat decizia în urma ”unui val uriaș de plângeri” pe care cetățenii i l-au adus la cunoștință cu privire la activitatea Poliției Locale. Ciucu a numit sindicatele retrograde și antireformiste, susținând că a avut 4 rânduri de negocieri, la finalul cărora acestea au demarat acțiuni de blocare în instanță a acestui proces.

Mesajul primarului Ciprian Ciucu

”Respect Poliția Locală! Și de aceea vreau să o reformez!
Am inițiat un proces de reformă în poliția locală a Sectorului 6 care pleacă de la ideea că în această instituție trebuie să lucreze doar acei polițiști locali care se implică în comunitate și care POT face față muncii de polițist local, respectând ei înșiși această instituție și respectându-se pe sine.
Astfel, în această primă etapă a reformei, vor merge către alte orizonturi cca. 100 de polițiști locali din cca. 400. Astfel, cca. 300 de polițiști locali rămân și vor beneficia de formare profesională specifică postului, care va include comunicarea cu cetățeanul, mentorat pentru schimbarea atitudinii și înțelegerea rolului pe care îl au în comunitate. De asemenea, vor avea proceduri noi (lărgirea competențelor poliției de proximitate și supra-specializarea componentei de inspecție), obiective clare și indicatori de performanță. Eficiența serviciului va crește fundamental. În a treia etapă, dacă va fi mai nevoie, ne vom axa pe angajarea de debutanți, liberi de metehne vechi, care vor fi formați profesional! În a patra etapă vom crește capacitatea de intervenție, îmbunătățind procesul de supraveghere prin instalarea în Sectorul 6 a nu mai puțin de 3.000 de camere video. Sunt probleme cu vandalismul.
Am luat această decizie în urma unui val uriaș de plângeri pe care cetățenii mi le-au adus la cunoștință cu privire la activitatea acestei instituții importante! Rezistența a fost și a rămas uriașă:
1. Sindicatele polițiștilor, retrograde și antireformiste, cu care am avut patru rânduri ne negocieri au demarat acțiuni de blocare în instanță a acestui proces. Acestea au împrăștiat fel și fel de zvonuri mincinoase;
2. Consilierii locali din opoziție, cot la cot funcționari din Poliția Locală, care au inventat fel și fel de opreliști procedurale și birocratice;
3. Diverse telefoane pentru a-l „salva” pe unul sau pe altul.
Am zis-o și o repet! Concursul este pe bune, nu “salvez” pe nimeni, nu intervin în acest proces pentru că nu vreau să-l compromit! Am invitat sindicatele polițiștilor să fie observatori permanenți în orice context al acestui concurs, (ex. extragerea subiectelor, observare, etc. și oriunde și oricând)!
Subiectele au fost ușoare (le puteți consulta mai jos, la secțiune comentarii). Un text grilă cu doar 5 întrebări și redactarea unui proces verbal pe un caz dat, cu legislația pe masă, putând fi consultată (nu era nevoie de memorare, deși normal ar fi să fie știută). Atât de simplu! De aceea am zis, că în mare va fi doar un test de cunoștințe de bază și de limba română… Funcționarii publici, conform legii, trebuie să dețină cunoștințe de bază matematice și de limbă.
Am scos proba sportivă, ca să nu vulnerabilizez procesul de testare, tocmai că au fost în alte localități probleme în justiție.
Am mai spus-o, fac tot ce ține de mine ca Sectorul 6 să nu mai fie un sat fără câini! Acest lucru nu se poate face de pe azi pe mâine, este vorba de un proces planificat și susținut, care întâmpină multă rezistență.
Polițiștii care rămân în urma testării vor avea TOT SPRIJINUL MEU să își îndeplinească funcția pe care o au în societate, au respectul meu și le spun încă de pe acum: sunteți importanți, nu-mi pot face mandatul fără dumneavoastră! Cer doar implicare și integritate, nimic mai mult.
sursa foto: Facebook/ Ciprian Ciucu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

12 comentarii

 1. O solutie foarte buna

  • Cu siguranta e ceva in neregula si in normele de aplicare ale legii Politiei Locale la partea in care dintr-o comisie care acorda nota la evaluarea finala a cantindatului poate face parte in mod optional cineva extern sistemului. Pai eu zic sa-l platim pe acel cineva si sa-i tragem la raspundere daca mint.

  • Pe bune acum, cum ii de concediat cineva, hop top tapi ispasitori politistii loali. Nimic de sutele de fufe care plimba hartii, nimic de nspe miile de functii de conducere!

 2. degeaba… toti trebuie dati afara, au mentalitate de gardieni de poarta. si nu inteleg de ce nu i-au lasat gardieni locali, au uniforma si norma de hrana ca politistii adevarati.

  • In municipiile mari din tara astia au salarii de peste 1000 de euro, deci castiga mai bine decat un politist normal, eu nu inteleg nici acum de ce trebuie sa fie separate aceste functii si de cand unul cu 12 clase are voie sa fie politist local…

  • Octave ,mai citeste-ti odata mesajul și da-ți doua palme. Dar de cate clase oare sa ai nevoie ca sa devi polițist local ,daca nu de minim 12 finalizate cu diplomă de bac ? Să înțeleg că ăia de la națională au cumva doctorate în siguranță națională și ordine publică ?

 3. II ANGAJEAZA olga PEREMISTA PE TOTI LA EA LA CRAIOVA.
  CUM TOACA olga BANII NU TOACA NIMENEA.

 4. Nu exista POLITIE LOCALA!! Nu exista Politie Locala!!! exista un corp de paznici in subordinea Primariei, fraudulos imbracati asemanator Politiei Romane si platiti asemanator.

  • Garzile primarului constituite in mafie luocala, spala si musamalizeaza ilegalitatile administratiei locale impreuna cu mafia superioara sugestiv intitulata politia romana. Vela a vazut rx-ul retelelor de crima organizata din MAI.

 5. Dacă legea spune că poliția locală e musai să existe, aș tine angajat doar 1 polițist local pe oras. Si-asa ar fi prea mulți!

 6. Cu politie locala sau fara, tot aia e. Oricum politie MAI nu exista. Iar politia locala nu face mai nimic. Nici sa te legitimeze nu au voie, conform legii. Trebuie sa cheme politia MAI (nationala).
  Solutie: desfiintarea politiei locale si jandarmeriei, oamenii capabili sa treaca in politia MAI, iar aici sa se faca eventual politie locala si o structura de forta similara jandarmeriei, iar restul de fosti locali si jandarmi, sa se duca spre alte orizonturi.
  De ce e asta solutia? Pt ca politia locala este slab pregatita si e protejata primarului, iar jandarmeria e structura militarizata care e politizata, protejata politic si raspunde tribunalului militar si are imaginea rau patata.

  • Cum faceți cu mașinile care sunt parcate pe trotuare și cetățenii cu copiii, merg pe partea carosabila.?